Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!!

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/21 10:45 #25547

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25814
No właśnie zaskoczyły mnie róże w Twoim ogrodzie :lol: , ale "Zakątek Marii" to piękny gest myślę że przyjaciółkę chwyci za serce :kocham . A zimowy ogród i mnie intryguje :)
Wnusia oczywiście rozkoszna, fajnie że chociaż kontakt elektroniczny masz na bieżąco :)
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/22 08:35 #25674

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Piękne róże :kocham Ciekawe jak Ci rośnie Oh Woow ,bo ja ją zamówiłam .Bardzo mi się spodobała ,do tego stopnia ,że złamałam swój różany zakaz.Cudna również Twoja mała żabka wnunia .Daj mi taką na chwilę ,a zaściskam i zaczałuję :kocham A jak ma na imię ,bo może nie doczytałam ? :buziak

--=reklama=--

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/23 20:35 #25845

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25391
Haniu,dziękuję :buziak O placu zabaw pomyślę po brukowaniu. Dom ma już wykończoną elewację a wewnątrz działa płytkarz.

W listopadzie wkracza brukarz. W zimowym zacznę działać, jak tylko uporam się z tym co jeszcze mam do posadzenia krecigl

Wiesiu, bardzo mi zależy aby przyjaciółka miała coś miłego jej sercu flower . W zimowym jak pisałam Hani.
W listopadzie uściskam maleństwo osobiście, już nie mogę się doczekać :kocham

Ewuniu, Oh Woow rośnie zupełnie przyzwoicie chociaż zające skróciły ją dwukrotnie do parteru. Twarda sztuka :woohoo:
Ella May przesyła uśmieszki.....................................

Ostatnio zmieniany: 2016/10/26 22:34 przez Roma.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, piku, Krzysia, edulkot, Gosia1704, chester633, annawu, zanetatacz

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/23 22:57 #25888

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dzisiejsze migawki ogrodowe.............................

Caryopteris cladonensis "Dark Kinght"

Prusznik ciągle kwitnie....

Tego jeszcze nie było,papierówka (Oliwka Żółta) powtarza owocowanie - zdziwko

Dołożyłam kwiatostan hortensji i barbuli bo nie mam ustawionego datownika :fotka

Ciekawe czy owoce papierówki dojrzeją, bo figi karyjskie tuż, tuż :mniam

Cytryna również nie próżnuje

Pozdrawiam flower
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, Krzysia, edulkot, inag1, Gosia1704, chester633, Semper, Nowinka, Olga1234

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/24 20:05 #25952

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aleś się zaowocowała zdziwko Verciu no po prostu słów mi brak .Hodowanie jedzenia ,to jednak wyższa szkoła jazdy zwyc

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/25 20:46 #26086

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuniu, drzewka owocowe posadził M. Natomiast figi mają bardzo ozdobne liście i przy okazji smaczne owoce. Cytrynę uprawiam ponownie z czystego sentymentu do staruszki którą to wydałam z braku miejsca do zimowania. Wprawdzie syn chciał mi ją zwrócić jak podjęliśmy decyzję o budowie, ale podarunków się nie odbiera teacher - ponadto cytryny skierniewickie rosną i owocują b.szybko :)
Buziaki :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, Nowinka, zanetatacz

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/25 20:58 #26094

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Ależ plony, u dobrego ogrodnika wszystko rosnie i owocuje, nawet dwa razy w roku.... hu_rra , mówisz, że cytryny szybko rosną? ale jak nie ma ogrodu zimowego to gdzie to przechowywać? potrzebuje swiatła.... gwizdac
Wnusia ślicznie rosnie, radosna dziewczynka..... :kocham

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/26 22:30 #26212

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
sierika11 dziękuję :buziak
U mnie cytryna rosła od wiosny do późnej jesieni przy południowej ścianie.

Natomiast zimę spędzała w przeszklonej (trzy okna) werandzie.

Obecną posadzę w zimowym bezpośrednio do gruntu, ale to dopiero jak uporam się z przenosinami roślin do nowego.
A mam jeszcze huk roboty w ogrodzie krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, Krzysia, edulkot, inag1, Gosia1704, Olga1234

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/27 08:00 #26237

• aguniada
  • aguniada Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1628
Figi i cytryny w ogrodzie??
Przez chwilę byłam przekonana, że jestem w toskańskim ogrodzie!
Vero, wielkie pokłony za sukcesy w uprawie... tak, to wyższa szkoła jazdy.
Gratuluję!
Ella cudnie się śmieje i rozwesela chyba każde rodzinne spotkanie... mała iskierka!
W doskonałej fotografii chodzi o głębię uczucia, nie głębię ostrości - Peter Adams.
Zapraszam: Ogród w cieniu brzóz oraz AD Photography

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/29 13:55 #26597

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9982
To kiedy planujsze przeprowadzkę?
Dom zupełnie inaczej wygląda w nowej szacie
Zimowy będzie podgrzewany? Bo czytam, że cytrynę chcesz posadzić do gruntu

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/29 14:05 #26599

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25814
A figa rośnie w gruncie czy traktujesz ją podobnie jak cytrynę?
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/29 21:05 #26656

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Jak tam pracowitko ? pogoda ładna ,możesz w pięknych okolicznościach przyrody oddawać się pracy w ogrodzie .A ja bardzo jestem ciekawa Twoich pomysłów .Wiem ,że to tak szybko nie będzie .Pewnie jeszcze nie raz zmienisz koncepcję . zwyc Ale móc obserwować powstający ogród ,to niemała frajda :kibic

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/29 21:34 #26665

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Przesyłane przez wnusię uśmieszki urzekająco czarujące. Nowego ogrodu też jestem ciekawa.
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/30 09:01 #26746

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Veruś na pewno jesteś zapracowana, bo przecież Ty to tytan nie do zatrzymania :bravo Te cytryny są ogromne zdziwko , miałam próby z nimi, ale nigdy mi nie wyszło tak jak Tobie. Jakoś doniczkowce leżą u mnie odłogiem i ponoszę całkowite w tym temacie klęski. Baaardzo było miło mi Ciebie poznać :buziak Gorąco pozdrawiam !!!
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/30 21:17 #26874

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aguniu, dzięki za miodzik wlany w me serducho, ale do wyższej szkoły jazdy to mi jeszcze ho ho, albo i daleko dalej :czarownica

Gosiu, przeprowadzkę zaplanowałam (i postanowiłam trzymać się tej wersji) jak w domu wszystko będzie zapięte na ostatni guzik. Żadnych takich tam, później się zrobi :nie_wolno itp. Z doświadczenia wiem jak to później wygląda czdziura
Zimowy ma ogrzewanie ze sterownikiem, nie będę musiała pilnować zimą temperatury.................

Wiesiu, mam trzy figi w donicach. Dwie pójdą do zimowego, z jedną będę eksperymentować w gruncie w ogrodzie. Podobno pierwsze lata trzeba okrywać, później ma sobie radzić sama. Zobaczymy co z tego wyniknie :nie_wiem

Ewuniu roboty mam jeszcze od groma, ale kończę powoli z irysami. Wiem że już b. późno ale nie miałam innego wyjścia :(

Gosiu1704, wnusia czaruje nawet przez monitor.....................
Nowy rośnie w siłę flower , tylko deszczu, deszczu brakuje :deszcz

Anusiu, ja również cieszę się ogromnie z naszego spotkania :przytulam Już czekam na maj u naszej Polutki, a może Komuś będzie po drodze zawitać w moje progi przy okazji?????? Serdecznie zapraszam welcome welcome welcome
A cytryny skierniewickie z natury rosną b. duże. Owoce znaczy się, bo drzewko świetnie znosi przycinanie.................
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Gosia1704

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/09/30 22:04 #26888

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kilka widoczków z ostatnich dni..............................

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, piku, Krzysia, edulkot, inag1, Gosia1704, chester633, Ness, annawu ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/10/01 01:28 #26915

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Twoją różę Diamond Eyes, Verciu, to aż sobie wygooglałam. Podobno miniaturka o urzekającym, silnym zapachu korzenno-piżmowym.
Pisz szybciutko, czy to wszystko to prawda, może jeszcze zdołam się na nią załapać :kocham .
Już nawet wiem, gdzie bym ją posadziła - obok zielono-waniliowej Vanilli, ta też nie jest zbyt wysoka. Co za duet by był - ognista niczym flamenco Diamond Eyes, pachnąca korzeniami i piżmem obok układnej, biedermeierowej grzecznej Vanilli.
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/10/01 17:11 #26957

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu, najprawdziwsza prawda !!!!!! Wyjątkowo wdzięczny krzaczek. Kwitnie praktycznie nieprzerwanie od czerwca i zapach - wszystko się zgadza :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/10/01 20:17 #26977

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17278
Vero, ale się u Ciebie dzieje :woohoo: . Węże wokół oczka pełzają, papierówki owocują jesienią a do tego uśmiechnięty bobas rotfl . Nudzić to Ty się nie będziesz :lol: .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2016/10/01 20:48 #26990

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Och ta Diamentowa róża ,to i mnie w oko wpadła .Nawet się zastanawiam ,czy jej nie domówić .Tylko ,że ja już się boję między róże wchodzić ,bo moja różana choroba daje mi się we znaki .Dwa lata abstynencji i wszystko na darmo :bezsil Strasznie piękny masz rozchodnik ,ten kolorowy .Jak się nazywa ? :mniam
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.227 s.