Margosiu, obyś miała więcej szczęścia niż ja, moje 2 jarzębiny owocują po 4 i 5 latach
Starsza znacznie słabiej
Ja też lubię samodzielnie rozsiewające się rośliny. U mnie wśród takich przodują maruny i szarłaty - oba badyle kocham!
Stanowczo lepsze to niż zanikanie zdechlaków!
Celinko, zapraszam
Na moim odludziu pogadać i pospacerować po ogrodzie z zielono zakręconą to nie lada gratka dla mnie
Ewo, jabłka to fantastyczna wczesna odmiana 'Katja'. Satysfakcjonująca degustacja nastąpi za ok. 2 tygodnie. Teraz zjadam spady - średnio dobre
Róże żółte kupiłam we Floribundzie dwie
Obie posadzone i w pąkach. Lada dzień będę focić
Dziurek w hostach prawie nie mam, za to inne zmiany jak najbardziej
Nowinko, u mnie widocznie inna gleba, bo przegorzanów już nie ma... Tzn. odkopałam wczoraj wśród chwastów 2 sadzoneczki, ale czarno widzę ich dalsze losy. Za to odkrywam siewki berberysów, szparaga i modrzewi
A ja nie mam modrzewia w ogrodzie
bo mi kiedyś po zimie padł!
Zadoniczkowałam!
Ogród zbyt kolorowy? W moim odczuciu to jest nierealne
Krzysiu, no i mamy wątek Nowinki! Kolej na Twój!!!!!!!!!!!!
Ja wiem najlepiej, że masz co pokazać
Dzwonka, choć piękny, usunęłabym natychmiast, gdybym miała czarodziejską różdżkę, a to dlatego, że okropnie jest ukorzeniony i pozbycie się go musi się wiązać z przeoraniem ogrodu wielokrotnym
Wywalaj!!!
Aniu, Dobra Nuto, dziękuję za dobre słowo
Śmiałki darniowe po zakwitnięciu okazały się potworami!
Powiązałam w snopki, bo zakrywały 2 metry kwadratowe host i innych rodków każdy
Przy jesiennym dzieleniu przesadzę do tyłu
Pikutku, wykopkowo-pocztowa trauma sprzed roku trwa i nie mogę się zmobilizować do wysłania 2 małych paczuszek
A prawie wszystkie rośliny do wysyłki zadoniczkowane. Może w następny wtorek????????
Ino, odzyskałam "nowy" aparat i cóż... robi brzydsze fotki
Za nic nie mogę uzyskać radosnych odcieni żółtych i pomarańczowych dalii. Normalnie nie mogę patrzeć na te szare fotki. Muszę wgryźć się głębiej w ustawienia, bo Inteligentne Auto w tym modelu mało bystre jest niestety
No, ale obym tylko takie problemy miała
Moniko, TE carexy, jak wszystko u mnie, zimowały bez okrywania
Zaraz lecę do Cię na zwiady. Drugi pies to pomysł roku! Mam nadzieję, ze jeszcze nie żałujesz
Party Favour
Oliwka Żółta (Papierówka)
Second Wind - ciemna, twarda, super
Szarłat (amarantus), trawa jednoroczna Włośnica ber (Setaria italica)
Inniswood(?)
Gdzie moje kolory???
W daliach