Gosiu, licze na to, że kolejny rok będziesz mieć luźniejszy. Zawalczyłaś katorżniczo z trawnikiem, więc może na odwiedziny więcej czasu znajdziesz. Wiesz, że zawsze Was zapraszam, tylko daj znak..
Ja też lubię to połączenie, a zupełnie nie wiem, jak to się stało, że nie znałam białych rozchodników.. Są cudne!! Mają je w ZP
Aniu, w ZP mają wszystko
Popatrzeć na ofertę możesz, ale tylko przykrość sobie zrobisz, bo pomimo info na stronie, nie robią wysyłki. Jedyna rada- musisz przyjechac osobiście
A tak w ogóle- to popatrz na ich ofertę jednak! Wiem, że planują być w Wojsławicach, może jest opcja złożenia zamówienia z odbiorem na tamtejszym kiermaszu
Mi się bardzo marzy takie delikatne ciurkadełko- wodospadzik z 3 kamieni i mała kałuża u stóp..a w lustrze wody przeglądający sie klon palmowy
Może kiedyś..
Martuś, już..już myślałam, że to wizja częstych spotkań ze mną tak działa na wyobraźnię..ale nie, jednak to nie to
Serio ma byc taka szybka trasa- ale będzie super!! Będziesz tu do nas z Dorcią wpadać często- oczywiście podejrzewam, że to nie my będziemy główna pokusą
Kto rano wstaje, ten..jest bardziej zmęczony wieczorem
Wczoraj psiaki obudziły mnie przed 8 rano- jakiś piesek śmiał biegać po ulicy i Cyguś na jego widok oszalał, a Marviś dzielnie wtóruje w każdej rozrubie
Cygusiek od zawsze był szalenie towarzyskim psiakiem, garnącym sie do każdego psa w zasięgu wzroku- nawet przez okno samochodowe obszczekuje i chce wysiadać się bawić. Sądziłam, że kumpel w domu wypełni te potrzebę, ale nie- nadal wszystkie pieski wywołują szalony entuznazm.
Skoro już wstałam skoro świt, to uznałam, że czas przed praca spożytkuję ogrodowo.
Po szybkim wypadzie do ZP wróciłam bogatsza o rozplenicę Autumn Magic, 3 jeżówki Blackberry Truffle i 3 rozchodniki Stardust..oraz niezwykle mi potrzebną rozplenicę Burgundy Bunny.
Ja się chyba z tych rozplenic nie wyleczę, mimo tegorocznych strat nic rozumu nie nabrałam
Z oburzeniem patrzę, jak cudownie mają się rozplenice na pobliskim skwerze- a moje bezczelne zdechły. Ooooo, oby to był ostatni raz!
Białe rozchodniki sa przecudne i zasługuja na swoje imię..a jaka sensacja wśród motyli i pszczół- niezła przepychanka była przy sadzeniu
Nadal się dziwię, że mnie jeszcze pszczoły nie użądliły- po tym, jak sadziłam niedawno wrzosy a teraz rozchodniki, powinnam wyglądać, jakbym wpadła do ula
Chyba mnie moje pszczółki musza lubić za tak suto nakryty stół
jedzenie synchroniczne
i trochę mniej..
dziwny szary motyl
nie wiem, gdzie się podziały trzmiele
urocza Burgundy Bunny. Rozmyślam, gdzie ja posadzić, ale jestem spokojna, że ją mam
fikuśna jeżówka. Wiem, że nektar nie jest dostępny przy tym kształcie kwiatu..ale jest taki efektowny..i ten głęboki kolor
porobiłam trochę roszad, kolejny raz przesadziłam szałwie..i Aniu Nutko, ze wstydem przyznaje, że przesadziłam carexy- na swoje usprawiedliwienie dodam, że od czasu posadzenia w czerwcu to jest pierwsze przesadzanie
Gustowne bambusowe patyki to ochrona przeciwcygusiowa- impet, z jakim psiak biega po rabacie nie wróży jeżówkom długiego życia..
Myślę, że jak się wszystko rozrośnie, to będzie bardzo fajnie. Jeśli rodek przetrwa (słabe ma korzenie..) i sie rozrośnie, to jeżówkom będzie trochę ciasno, ale będe sie o to martwić kiedyś
rabata urodzinowa. Serce mi się kraje, że będę musiała cisy wiosną skrócić- wiem, że trzeba, ale chyba będę płakać w czasie cięcia
wrzosowisko, bo dawno nie było
dzwonki Kent Bell powtarzają
mój ulubiony zakątek- jakiś spokój tu panuje w moim odczuciu
rozplenica oczywiście.. Różne trawy mi sie podobają, ale to one najbardziej chyba skradły moje serce. Inne też ładne, ale najbardziej cieszą mnie te szczotki do mycia butelek
W sobotę, o ile si e orientuję, wyprzedaż w Chronosie- szkoda, że nie mam szansy pojechać, bo ciekawa jestem, co tam ciekawego będzie..Może za rok się uda.. Nastawiałam się co prawda, żeby pojechać i wyhaczyć jakieś fajne ciurkadełko, szkoda..
Czyż nie uważacie, że pogoda jest cudowna
( Martuś, nie czytaj tego...!). W dzień upalnie jak w lato, wieczory chłodne, więc dom przyjemnie można przewietrzyć- kocham tę pogodę..
Szybkiego piątku życzę i niech weekend ciągnie się dłuuuugo