Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 22:47 #63584

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25416
Odrabiam zaległości i tak się zastanawiam think: pięć konewek, to Ty zdolna jesteś :bravo
Ja potrafię tylko dwoma na raz polewkamax
A tak na poważnie, łyszczaków kilka zmieścisz jeszcze u siebie??? bo tak jedną doniczkę słać głupio jakoś :oops:
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 23:30 #63587

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10016
Ja cały czas się zastanawiam jak Ty dajesz radę ogarnąć ogórd konewkami
Jak na razie jestem zadowolona z rozłożenia węży, chociaż jak do tej pory były nie potrzebne
Pada co drfugi dzień

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/07 11:01 #63629

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Maryniu ,jak wiesz u mnie nigdy nie ma nadmiaru wody ,ale rozumiem ,że to też może być problemem .Mnie martwi to ,że znów szykują się przymrozki .Mam kilka roślin nieźle pomrożonych i niektóre zaczynają odbijać .Jak znów zmarzną ,to się chyba zapłaczę :placz

Jaguś moje kamienie są różnej wielkości .Mój cały ogród składa się z rabat z których każda jest inna .Toteż i kamienie są rozmiarem przystosowane do roślin ,jakie tam rosną .Co do pustek w moim ogrodzie wiosną ,to i mnie one cisną w oko i wciąż coś dosadzam ,a potem okazuje się ,że jest za gęsto :glupek

Ineczko z zielskiem uporałam się teoretycznie .Przed chwilą go nie było ,a teraz jest wszędzie .Co dzień wytyczam kawałek do pielenia ,ale pogoda trochę niekorzystna . Jeśli chodzi o konewki ,to we wszystkich jest deszczówka .
One nigdy nie stoją puste gwizdac

Żanetko nie mam Tego rodka ale kusi mnie za to Bill Nowinka 2smiech .Ostatni oglądałam wiele rodków i zauważyłam ,ze wiele osób mogłoby kupić swojego imiennika .Najbardziej podobał mi się z imieniem Hania .
Bardzo śliczny ! :mniam

Veruś nie pytaj się łasucha ,czy ma ochotę na kolejne ciastko :oops: Oczywiście ,że chcę .Masz tam takie cudeńka ,że biorę w ciemno hu_rra A konewki ,to moje wodne pogotowie ,mnie najlepiej to pasowałby wóz strażacki z wodą ,żeby gdzieś stał w pobliżu :przytulam

Gosiu ,ja też się zastanawiam skąd w starszej pani tyle siły do tych konewek ? To chyba w większości determinacja i wielka miłość do moich roślin .No i ta wszechobecna susza ! Tylko ,że zamiast zmniejszać liczbę nasadzeń ,to ja wciąż kupuję nowe :nie
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/07 13:47 #63656

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23453
Nowinko -koniecznie musisz mieć takiego rodka jak Bill Nowinka no jakże by inaczej a widziałam fajny jest
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/07 14:31 #63663

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33638
Czytam, czytam, choć mało się odzywam, ale na bieżąco jestem u Ciebie Ewciu :)
W przymrozki już nie wierzę, dość ich było, koniec i kropka. Oj, chętnie oddałabym trochę deszczu do Ciebie. U mnie mokro, ślisko i wciąż słoneczko nie może się przebić ...
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/07 21:53 #63769

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko ,pomyślę o nim ,ale już nie w tym sezonie .Teraz mam na głowie dwie azalie i muszę znaleźć miejsce.
Wstępnie już wiem gdzie wsadzę ,ale łatwo nie jest :tup

Ewciu muszę Cię zmartwić w temacie przymrozków ,bo w wieczornej prognozie podali ,ze jednak będą .Trzeba będzie znowu z doniczkami latać i ratować ,co się da . Wieczorem zrobiło się tak zimno ,że aż wierzyć się nie chce że to maj . :nie_wiem

Ostatnio zmieniany: 2017/05/07 22:03 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edyta, Krzysia, edulkot, VERA, Gosia1704, nowababka, Elżbieta, Olga1234

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/07 22:06 #63780

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
uwielbiam Twoje fotki clap
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/07 22:21 #63784

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14766
Ewuś musiałam się cofnąć, żeby zobaczyć wszystkie Twoje piękne fotki. :przytulam
Oglądając stwierdziłam , ,że potrafisz ożywić ogród nie tylko kwiatami
w miejscach gdzie rosną rośliny zimozielone jest taka gama barw ,że ogród wygląda cudownie. zdziwko
Bardzo ciekawie wygląda tulipan czerwony z jednym żółtym płatkiem flower

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/08 09:20 #63830

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko ,jak mało jest w ogrodzie ,to takie fotki się przydają ,bo chociaż kwiatuszki pojedyncze ,to gdy ładnie podane ,to można obejrzeć .Niestety kępy kwiatów jeszcze śpią :na_ucho

Majeczko tych tulipanów było siedem w kępce ,ale przez lata ostał się jeden i tak co roku kwitnie ten sam :silly:
Tulipany jakoś szybko giną ,ale dla mnie największym wezwaniem z uprawianych cebul ,jest szachownica perska .
No ta to już bije wszelkie rekordy w niekwitnieniu .Nie wiem co ja robię nie tak ,ale kwiatów nijak nie mogę się doczekać :nie Natkę ma bardzo ładną ,ale to tylko to .Masz ją może ? flower

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/08 11:28 #63863

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Już się Cieszę na piękne zdjęcia rodków i azali. hu_rra Widzę, że zaczynają u Ciebie kwitnąć.
A u nas , dla odmiany .... pada. ;)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/08 12:00 #63871

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14766
Ewuś szachownica perska rzeczywiście robi wrażenie zdziwko , trzy lata temu kupiłam cebulki w L
zakwitła tylko jeden sezon a w następnym roku już jej nie było.
Teraz szachownicę perską kupiłam niedawno w donicy/szt2 za 9 zł/ ale jeszcze nie kwitnie i czekam na kwiaty z niecierpliwością :tup
Tulipany i u mnie znikają jak kamfora już staram się nie kupować cebulek ,bo szkoda zachodu.
Dzisiaj pogoda nieciekawa, żeby nie powiedzieć brzydka ,pada deszcz mam nadzieję ,że do wieczora się rozpogodzi.
Ten deszcz tylko sprzyja ślimakom na szczęście tych w skorupkach.
Ostatnio zaatakowały liście przekwitniętej szachownicy cesarskiej .

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/08 12:33 #63884

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5740
Ewuś, widzę rodki u Ciebie zaczynają... U mnie jeszcze słabo. W ogóle ta wiosna jest beznadziejna dla niektórych roślin ... :( No nic, może ogrodnicy miną i pogoda sie poprawi. Tylko żeby nie zrobiło sie od razu upalnie ...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/08 20:30 #63997

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Witaj Ewciu, po Twoich kwitnieniach widać, że mój ogród jest co najmniej 2 tygodnie do tyłu ;) ale miło u Ciebie popatrzeć :D
Pozdrawiam i dużo słoneczka życzę, bo ostatnimi czasy jest na wagę złota :slonko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/08 20:45 #64009

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22699
Ewuś no psze pani ale cudnie i kolorowo u Ciebie :bravo te rododendrony cudne ,jabłonka u mnie cała w pączkach i ciekawe co będzie po przymrozkach tak samo ja fotergilla i kilka innych krzewów co w pączkach czekają aaaa i clematis tam widzę z tyłu cudny clap
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/09 07:51 #64100

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ino ,u mnie dla odmiany kropi :zielony Coraz gorzej zimno .Wieczorem latałam z agro i trochę przykrywałam rośliny ,ale było tylko zero na szczęście .Dziś może być gorzej ,ale to podobno wcześniejsi ogrodnicy think:

Majeczko co do ślimaków to u mnie też już są i to niestety nie tylko w skorupkach .Nienawidzę tych dziadów ,bo zeżrą dosłownie wszystko .U mnie są nawet podczas suszy ! :omg

Swietko u mnie teraz dopiero widać na rodkach zniszczenia od mrozu .Najbardziej ucierpiały te ,które wcześniej kwitną .Zostało na nich po kilka zdrowych kwiatów :placz Jednak najlepsze w naszym klimacie sa takie ,które później kwitną .Postanowiłam ,że w życiu już wcześniaka nie kupię :na_ucho

Ewciu jeśli masz opóźnione kwitnienie ,to nawet lepiej ,bo Ci przynajmniej kwiaty nie zmarzną .Ciekawa jestem jaka będzie ta noc .Te przymrozki mnie dobijają .Dziś przyjadą moje dwie azalie ,ale postanowiłam je wsadzić dopiero pod koniec tygodnia .Póki co mam tylko jedno miejsce krecigl

Dana ,ano mimo wszystko rośliny rwą się do życia .Wszystkiego mróz nie da rady nam zniszczyć ! Wczoraj pokazywali w Faktach zniszczone przez mróz drzewka owocowe i pąki .Sadownicy bardzo się martwią tym wszystkim i straszą że owoców będzie mało i będą drogie .No ale my już na to wpływu nie mamy teacher
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/09 11:00 #64135

• ewulab
  • ewulab Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2714
Nowinko, pięknie i tajemniczo w Twoim ogródku, z przyjemnością oglądam grupy tulipanów bo lubię je właśnie w takich skupiskach. Jak nazywa się ten kwitnący powojnik, nie znalazłam nazwy albo przeoczyłam chociaż dwa razy podczytywałam co tam u Ciebie się dzieje flower .
Ostatnio zmieniany: 2017/05/09 11:01 przez ewulab.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/09 15:32 #64174

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ten powojnik to Constance .Też go lubię ,bo nie choruje i długo kwitnie .Wielkokwiatowe powojniki słabo u mnie rosną ,a ten jest w sam raz .No i nie przemarza :na_ucho

ogrodowo..

Ostatnio zmieniany: 2017/05/09 15:59 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, piku, takasobie, Krzysia, edulkot, VERA, Gosia1704, Ness, Dagusia, nowababka ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/09 20:48 #64231

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22699
Ewuś powiem Ci że dwa razy obejrzałam Twoje królestwo i powiem tylko jedno -pięknie jest :bravo a jeszcze jak te wszystkie rododendrony i azalie zakwitną o mamuniu to będzie cudo widok to czekam :tup
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/09 21:23 #64243

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Może i racja, że to co się spóźnia z kwitnieniem , to przynajmniej nie zmarznie 2smiech
Dzisiaj dłużej pospałam więc nie wiem jaki był mróz ale za to w dzień pięknie padało krecigl szkoda, że w Wigilię tak nie było :mur
Poszłam trochę popielić jak pogoda się uspokoiła ale ręce mi zgrabiały i tylko przez okno patrzyłam jak zielsko się cieszy, że za uszy go jeszcze nie wyciągam 2smiech

A jakie rodki kupiłaś? Mi to sie wydawało, że już nic ładniejszego nie znajdziesz niż to co rośnie u Ciebie :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/09 22:05 #64258

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu -przeglądając Twoje fotki -to znalazłam jeszcze trochę miejsca u Ciebie -jakbyś z iglaków płożących zrobiła bonsai -to by było miejsce na rodki hu_rra trzymaj się cieplutko
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.196 s.