Maryniu ,jak wiesz u mnie nigdy nie ma nadmiaru wody ,ale rozumiem ,że to też może być problemem .Mnie martwi to ,że znów szykują się przymrozki .Mam kilka roślin nieźle pomrożonych i niektóre zaczynają odbijać .Jak znów zmarzną ,to się chyba zapłaczę
Jaguś moje kamienie są różnej wielkości .Mój cały ogród składa się z rabat z których każda jest inna .Toteż i kamienie są rozmiarem przystosowane do roślin ,jakie tam rosną .Co do pustek w moim ogrodzie wiosną ,to i mnie one cisną w oko i wciąż coś dosadzam ,a potem okazuje się ,że jest za gęsto
Ineczko z zielskiem uporałam się teoretycznie .Przed chwilą go nie było ,a teraz jest wszędzie .Co dzień wytyczam kawałek do pielenia ,ale pogoda trochę niekorzystna . Jeśli chodzi o konewki ,to we wszystkich jest deszczówka .
One nigdy nie stoją puste
Żanetko nie mam Tego rodka ale kusi mnie za to Bill Nowinka
.Ostatni oglądałam wiele rodków i zauważyłam ,ze wiele osób mogłoby kupić swojego imiennika .Najbardziej podobał mi się z imieniem Hania .
Bardzo śliczny !
Veruś nie pytaj się łasucha ,czy ma ochotę na kolejne ciastko
Oczywiście ,że chcę .Masz tam takie cudeńka ,że biorę w ciemno
A konewki ,to moje wodne pogotowie ,mnie najlepiej to pasowałby wóz strażacki z wodą ,żeby gdzieś stał w pobliżu
Gosiu ,ja też się zastanawiam skąd w starszej pani tyle siły do tych konewek ? To chyba w większości determinacja i wielka miłość do moich roślin .No i ta wszechobecna susza ! Tylko ,że zamiast zmniejszać liczbę nasadzeń ,to ja wciąż kupuję nowe