Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/12 09:59 #64685

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17340
Nowinka napisał:
Sadzam dziś sezonowe do gruntu i mam nadzieję ,że mi nie zmarzną think:
Przymrozki się skończyły i koniec kropka. Nawet niech nie próbują :patel . Ja ostatnio mam fazę na iglaki. Skoro mamy tak krótki i niepewny sezon wegetacyjny to zdecydowałam postawić na niezawodne rośliny, które zdobią ogród cały rok :P .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Ostatnio zmieniany: 2017/05/12 09:59 przez edyta.
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/12 19:52 #64741

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Edytko tak wczoraj pisałam ,że już nigdy żadnego rodka .Ale łatwo powiedzieć ,tylko że trudno się zastosować .Dziś byłam w szkółce i poległam na całej linii .Kupiłam dwa :oops: mianowicie Alfreda ,bo nie można go nie mieć i Carolin Scholz bo urodziwa :kocham do tego trochę bylinek i skutkiem tego spędziłam prawie cały dzień na powietrzu .Oczywiście nie wszystko wsadziłam ,jutro będę znowu kombinować gdzie wsadzić drugi różanecznik .Jednego upchnęłam wink-3
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/12 19:59 #64745

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22699
Ewuś poobrywałam żeby nie straszyły i od razu lepiej się prezentuje :) widzę że masz taką samą silną wole jak ja 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/12 23:58 #64836

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23453
Oj Ewciu kusisz co chwilę 2smiech -Alfreda mam a Scholz -piękna ,zachłanne to my jesteśmy oj jesteśmy
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/13 07:43 #64844

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
Rozalko clap
Zdaje sie- gdzieś to przeczytałem-, że tez dostałas przesyłke z floksami.
Masakra.Chyba powędrują do doniczek.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/13 08:29 #64851

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dana jeśli chodzi o roślinną silna wolę ,to niestety jest wprost odwrotnie .Świr ze mnie do kwadratu :glupek
Wczoraj byłam w dwóch szkółkach i w obydwu widziałam przemarznięte rośliny ,aż przykro było patrzeć .W ogrodach widzimy po kilka sztuk ,a tam dopiero widać rozmiar zniszczeń mrozowych :nie

Żanetko , Carolin była tylko jedna ,która miała pączki .Reszta zmarznięta ,a pączki już poobrywane . Za to widziałam dużego Marcela i aż mnie kusiło , już cały w kwiatach :kocham tylko ta cena .No i zwyczajnie mi zbrakło ,bo już wcześniej kupiłam Alfreda ,który tez nie był tani .Co to jest ,że ile by nie wziąć kasy ze sobą to i tak wrócisz bez grosza polewkamax

Jureczku te floksy to jedna wielka ściema .Teraz rozumiem czemu one takie tanie .Pies ich drapał ,ja tam kupiłam pierwszy i ostatni raz .Oczywiście wsadziłam je do doniczek ,ale one nie miały nawet mizernego śladu zieloności .Postawiłam doniczki w pobliżu i obserwuję .Ciekawe czy wypuszczą nowe pędy :mur

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/13 09:39 #64861

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nowinka napisał:
Edytko tak wczoraj pisałam ,że już nigdy żadnego rodka .Ale łatwo powiedzieć ,tylko że trudno się zastosować .Dziś byłam w szkółce i poległam na całej linii .Kupiłam dwa :oops:
Nie ma to jak zakupy na poprawę nastroju 2smiech .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/13 09:56 #64862

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
takie same floksy kupiłam w Benexie po dwa listki mają -też powędrowały do doniczek,dziś mam zamiar wszystkie doniczkowe z piwnicy powynosić bo pogada na razie stabilna ,miłego ogrodowania i sadzenia
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/13 12:23 #64889

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Edytko ,wprawdzie wróciłam cała w skowronkach ,ale gdzieś tam w głębi ,to jestem trochę zła na siebie za ten brak rozumu .Przecież mam ich i tak sporo ,a każdy z nich to dodatkowe konewki .A jeszcze niech przyjdzie taka wiosna ,jak teraz i nawet kwiatka nie zobaczę . :nie

Dawno nie zaglądalam do Benexu .Na jesieni kupowałam u nich kilka tulipanów i kilka lilii .Tulipany ledwo co zobaczyłam ,bo zmarzły .Ciekawe czy lilie się zgodzą z tym ,co zamawiałam .Jakieś były przecenione .
Ale kupiłam tylko kilka ,to w razie czego mniejszy stres .W pięciu czerwonych tulipanach trafił się jeden żółty ciekawe ,czemu on tam wskoczył think:

fotki flower

Ostatnio zmieniany: 2017/05/13 19:07 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Krzysia, Gosia1704, Elżbieta, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/13 20:09 #64924

• Ness
  • Ness Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2883
Nowinka napisał:
A cóż to za piękność? No i powiedz mi co to za tulipany te białe.
Coraz ładniej się robi....
pozdrawiam
Jaguś

Jeśli nie wiesz co masz dalej zrobić, zrób sobie kawę

Nad rzeczką, opodal krzaczka
Za tę wiadomość podziękował(a): Elżbieta, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/13 21:18 #64948

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ewuniu, pomalutku oglądałam i podziwiałam :przytulam Masz mistrza świata w sadzeniu roślin. I duże i małe i wszystko gra! A ja stoję i dumam i krążę a czas leci i tak naprawdę dłuuugo potrafię. Po czym dzisiaj stwierdziłam, że mam za mało miejsca, bo nic mi jakoś nie pasuje :glupek Dzisiaj zachwycałam się u Ciebie drzewami, nie mogłam oderwać oczu :kocham A co do tulipanów, u mnie wśród fioletowych pojawiły się 2 czerwone , o jak to boli moje oczy :grabie
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/13 22:24 #64993

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuś, ponawiam prośbę o zdjęcia i komentarz w wątku o Constance recourse .
Pozdrawiam,
Edyta

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/14 02:05 #65017

• kaska1ge
  • kaska1ge Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 218
Ewuś - słabą masz tę silną wolę 2smiech
U mnie irysy zaczęły popis, hmm na razie zostanę przy wstawianiu zdjęć w wątki tematyczne. Za mały jeszcze ten mój roślinny areał.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/14 11:33 #65029

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Tralala! Zarzekala się żaba błota. ...i kupiła se rododendrona. .. :) :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/15 05:13 #65210

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7086
Chciałoby się w realu pospacerować po tych wąziutkich ścieżynkach, tylko trzeba by na to ze dwa dni przeznaczyć ,żeby wszystko obejrzeć. zdziwko :fotka
Podziwiam Cię Ewuś, jak Ty to ogarniasz? recourse

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/15 06:25 #65212

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu, a myślałaś o założeniu linii nawadniającej? Co prawda, rh wola deszczówkę niż kranową, ale nie wiem czy i tak poisz je deszczówką, bo właściwie skąd być tyle wzięła think: .
Pozdrawiam,
Edyta

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/15 11:53 #65261

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Jaguś te białe tulipany ,to mam już od dawna .Nazwy gdzieś się zagubiły :nie_wiem A fioletowa roślinka to jest miesięcznica lub ,jak kto woli srebrniki Judasza .Co roku sama się wysiewa ,a mnie jej szkoda wyrywać Raz posiejesz i cały czas gdzieś wyrasta :zdrowko

Aniu ja też długo wędruję z doniczkami .Dziś przyjechał do mnie słonisz .Teoretycznie wiedziałam gdzie go wsadzę ,ale jednak koncepcja się zmieniła i stoi w kolejce ,aż mnie olśni .Wbrew wszystkiemu ,każda moja roślina musi jednak choć trochę się zgrać z innymi .No nic do wieczora może wsadzę ,a jutro będę wędrować z wisienką ozdobną ,bo podobno przyjedzie 2smiech

Kasiu ,ja już nie mogę się doczekać tych Twoich irysków .Wiem , że masz ich sporo .Mnie w sumie też sporo przybyło ,a to dostałam ,a to kupiłam .Ale nadal jest wiele cudnych .Jakoś przy sadzeniu miejsca dużo nie zajmują ,więc chętnie bym jeszcze kupiła .Ciekawe ,czy Kasia w tym roku będzie jakieś u Czecha kupowała :na_ucho

Betinko ,ano się zarzekałam i byłam pewna na stówę ,ze nie kupie ani jednego :oops: No ale jak zobaczyłam takie piękności ,to co miałam zrobić ? najlepiej to nie jeździć nigdzie i nie oglądać ,ale ja je nawet oglądać lubię .Sama przyznaj ,że kwiaty mają przepiękne :kocham

Elciu czasem nie ogarniam .Jestem wtedy zniechęcona i robię sobie wolne .Zawsze działa .Na drugi dzień rzucam się na robotę ze zdwojoną siłą wink-3

Edytko linia u mnie się nie sprawdzi ,mam za duży ogród i za dużo roślin i innych pierdołków .Rabaty nie są obsadzone stałymi nasadzeniami .Ciągle coś przesadzam i dosadzam ,żeby się jak najwięcej zmieściło .Więc to nie dla mnie .Pojemnik na deszczówkę powinien mieścić wszystką wodę która spada z budynku .Na razie mam podstawione plastikowe beki ,ale po ostatnich opadach ,to się z nich przelewało i woda się marnowała .Cały czas główkuję ,jak by to miało wyglądać zwyc

Ostatnio zmieniany: 2017/05/15 11:54 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, Krzysia, edulkot, chester633, Dagusia, Elżbieta, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/15 12:13 #65264

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12989
:) My już po komunijnych uroczystościach a jak wnukowi poszła matura? To nie do wiary, że Ty - taka młoda laska masz już w tym wieku wnuczka :lol:
Piękne rośliny prezentujesz. Ja ostatnio przeczytałam, ze kleszcze nie lubią kociomiętki i postanowiłam obsadzić nią cały ogród 2smiech Już dużo u mnie rośnie, a i tak ostatnio wyciągnęłam dziada z mojej ręki :angry:
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/15 12:42 #65268

• ewulab
  • ewulab Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2714
Witaj Nowinko, spaceruję sobie powolutku i zerkam na Twój ogródek. Jak tak patrzę na Twoje iglaki to bardzo żałuję, że dałam się namówić M. kilka lat temu, na zrezygnowanie właśnie z iglaków. Dziś miałabym piękne, duże okazy wzbogacające ogród i nadające mu nieco tajemniczości - u Ciebie jest właśnie tak ciekawie, tajemniczo. Różaneczniki już prawie Ci kwitną, a moje jakoś tak ociągają się, niektóre nawet zmarzły tydzień temu i kwiatów nie będzie. Podobają mi się te ciemne irysy, takie wpadające w czerń. Dobry pomysł z tawułą i floksikiem, nie wpadłabym na takie połączenie, a wygląda bardzo uroczo.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/15 17:56 #65297

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nowinko- zdziwko ,:kocham
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności