Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/09 13:59 #19020

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25814
U mnie podobno ma padać po południu think: . A piwonie podobno najlepiej wschodzą ze świeżo wysianych nasion, ale chyba musisz poczekać aż się otworzą bo wtedy będą dojrzałe think:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/09 14:24 #19023

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
U mnie właśnie przestał ,więc pewnie idzie w Twoim kierunku .A jak mi te piwoniowe nasionka uciekną ? a może zerwać wcześniej i nich wtedy dojrzeją gdzieś w pojemniczku ? a zasadzie nie wiadomo kiedy wysiać ;) ot chciałoby się ,ale się nie wie :bezsil

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/09 14:39 #19028

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edyta, Krzysia, edulkot, VERA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/09 14:58 #19033

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25814
Ewuniu, jak się boisz że nasionka ci uciekną to załóż na nasiennik rajstopową skarpetkę :)
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/09 15:36 #19049

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
To jest świetny pomysł teacher nie pomyślałam o tym . recourse

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/09 20:12 #19118

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
No to i wreszcie do Ciebie, Ewciu deszcz zawitał :) Zdjęcia z ogrodu piękne i nawet mlin u Ciebie kwitnie :woohoo: U mnie krzaczor zielony i nic więcej. Oj, jak ja na tą jesień wyczekuję. Mam obiecaną przyczepę złota do mojego ogrodu. O gnoiku mowa ;) Ziemia u mnie cieniutka i bardzo się takie wspomaganie przyda.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 07:34 #19204

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,fajnie masz z tym złotem .Ja nie mam takich możliwości ,ale czasem kupuję granulowany .Przeważnie jednak bazuję na kompoście .Czasem nie zdąży dojrzeć do końca .Ale na przykład do kopcowania jesiennego świetnie się nadaje .Kupowanie do tego celu ziemi w workach ,to całkiem nie wchodzi w grę.
Zaplanowałam na dziś przesadzenie kilku roślin .Sierpień to dobry czas nawet dla azalii i rodków .Można przesadzać do woli ,jeszcze tylko trzeba mieć gdzie :diabelek ja to już tylko przesuwam rotfl Czekam na wieści od Ciebie i mam nadzieję ,że dziś będziesz sadzić :zdrowko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 08:16 #19218

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ewuniu, bardzo się cieszę, że miałaś deszczyk :) Za każdym razem jak jestem u Ciebie zapominałam napisać, że piękne robisz zdjęcia!
A co do moich rabatek, nie kokietuję nawet za bardzo nie umiem kokietować, widzę jak jest po prostu. To z racji tego, że wszystko malusie i młodziutkie. Bardzo mnie wspierasz za co dziękuję z całego :heart bo daje mi to siłę do działania zarowk Raz jeszcze o mostku - dodatek pierwszej klasy. Umiesz świetnie do krzewów dodawać byliny. Piękny efekt :bravo
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 08:55 #19234

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Ewcia, witaj deszczowo, pięknie podlewa, konewki odpoczną. Bardzo mi się podoba pierwsze zdjęcie! Wreszcie zaskoczyłam do czego jest 'doczepiony' mostek 2smiech Wiosna u Ciebie zapowiada się pięknie: tyle pąków na rodkach, na azalkach pewnie też. U mnie pączkowanie w dolnej strefie stanów średnich ;) Jak się czujesz? Mam nadzieję, że maść pomogła. U mnie ok, dziękuję, szkoda czasu na chorowanie, choć pewnie czasem trzeba, co by robił biedny Fundusz? 2smiech
Buziaki :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 09:16 #19243

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu deszczyk mam cały czas :burza Czuję że chyba nici z moich planów na dziś ,ale co tam .Deszcz ważniejszy .Szkoda tylko ,że przez całe lato Sahara .
Chce Ci powiedzieć ,że malutkie roślinki też kiedyś urosną i jeszcze będziesz chciała aby były mniejsze .Twój ogródek jest już śliczny i rośnie nam konkurencja ,jak się patrzy .Ciekawa jestem ,jak Ci pójdzie w sklepie z różami .Ja to kiedyś chciałam wykupić wszystkie wink-3

Haniu ,jak zauważyłaś pewnie ,mój mostek jest przenośny .Nawet błąka mi się po głowie myśl ,żeby go przenieść i zrobić nowy zakątek .Drzewa i krzewy kiedyś malutkie ,teraz się panoszą i oczek prawie nie widać .Z resztą zostawiłam je już dla żyjątek wodnych i nie ingeruję .Mam za to wiosną wspaniały żabi chór ,Wszystko ma swoją cenę ,a ja już dawno postawiłam na naturę .Wyobraź sobie ,że jeden z biedaków ,które reklamowałam ,ma pączki kwiatowe ,to Anatewka .Drugi wprawdzie wygląd poprawił ,ale pączusiów nie ma .Nie tracę jednak wiary ,ze będzie jeszcze piękny i kwitnący :kocham A maść z goździkiem pomogła ,dziś chyba mam dzień odpoczynku i pewnie jutro będę ,jak nowa :zdrowko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 09:48 #19254

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
A widzisz, czyli nigdy nie jest tak totalnie żle :) Moja Anatevka kwitła w tym sezonie, ale pączków nie widzę, chyba już się nie namyśli. A ta druga biedulka, to jaka odmiana? Grunt, że żyje.
Mostka nie przenoś, tylko zrób drugi :woohoo: Odpoczywaj jutro poszalejesz, według prognozy zapowiada się przepiękny dzień, aż trudno uwierzyć :slonko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 11:01 #19272

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Ewcia, paczuchę już mam clap Roślinki super zniosły podróż a z tą hortensją, to miałaś pomysł :woohoo: Nic jej nie jest- cała i zdrowa. Idę się nimi zająć. Buziaki wielkie :buziak :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 11:43 #19279

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
U mnie też miało lać cały dzień, tymczasem dochodzi południe, a deszczu nie ma i wcale się nie zapowiada :angry: . Cały ten front, który ciągnie się od Śląska po Suwalszczyznę, przemieszcza się na północ, a na wschód ani trochę :mlotek
Ech, idę kosić...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 12:12 #19284

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Marto to zabierz sobie to dziadostwo bo wcale się nie przesuwa tylko stoi i leje :burza

Ewciu mostek cudny to może go powielisz w innym miejscu, kto wie czy kiedyś sobie nie zafunduję podobnego, pewnie dopiero w kolejnym życiu bo tego mi zabraknie na realizację wszystkiego ;)
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 15:26 #19305

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
Udało się skosić, choć końcówka w ohydnej mżawce :angry: , ani to nie podleje, a robotę psuje :mlotek . Wzięłabym coś konkretnego ;)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 15:31 #19307

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dziewczyny moje miłe .Jestem niezmiernie szczęśliwa ,gdyż dziś oficjalnie zostałam emerytką .Wypłacili mi pierwszą emeryturę wraz z zaległościami .
To pokazuje ,że zawsze trzeba o swoje walczyć ,nie wolno rezygnować clap clap clap clap clap

Haniu ta druga bidula ,to Metalica .Jest już zieloniutka ,ale pączków nie ma .Ale jak tak patrzę ,to nie wszystkie rodki mają już pączki .Niektóre później kwitną ,to i pączki mają później .Piszesz ,że jutro ma być piękny dzień ,a dla mnie to już dziś jest cudowny hu_rra

Ewciu ,fajnie ,że wszystko się zachowało w paczuszce w dobrym stanie .To mąż ją pakował ,a potem powiedział ,że jeszcze coś Ci dał od siebie .Aż się boję co on Ci nawciskał .Mam nadzieję ,że nie jakieś zielsko :na_ucho

Martuś ,a u mnie cały dzień pada .Nie pamiętam ,kiedy ostatni raz padało tak długo .Deszcz nie jest ulewny ,ale gęsty dosyć i wszystko pięknie wsiąka
Woda nigdzie nie stoi .Z resztą ,jak miałaby stać w tym moim piachu .Siedzę dziś w domu i jakoś mi wcale nie smutno .Jutro sobie odbiję :zdrowko

Majeczko ,kobieto czynu .Uwierzę ,że zrobisz wszystko ,co sobie zaplanujesz .A mostek musiałby być mniejszy ,żebym go gdzieś wcisnęła .Od lat za to marzy mi się ciurkadełko .Nie musiałoby być wielce wypasione ,ale żebym słyszała szum wody .Podobno marzenia się spełniają ,a więc trzeba je mieć :na_ucho
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 16:16 #19316

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Euniu cieszę się razem z Tobą hu_rra hu_rra hu_rra szampan szampan szampan
A teraz się przyznaj krezusie ile Ci to przyznali tej emerytury, czy mam zazdrościć i jeszcze iść do pracy :lol:
Bez marzeń świat byłby pusty i szary, musimy o czymś marzyć i do czegoś dążyć, choćby to miało się spełnić kiedyś tam w nieokreślonej przyszłości zwyc
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 16:36 #19322

• bejka1970
  • bejka1970 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior forum
  • Otrzymane podziękowania: 151
Ewuniu przebogaty ,cudny ogród zdziwko ja też tak chcem,żeby tylko wąskie ścieżki między rabatami zostały ,ale na moich włościach to chyba musiałabym w totka wygrać żeby to na szybko zapełnić :)
Widzę ,że obie mamy słabość do floksów ,niestety muszę się z tobą zgodzić ,posadzone w pełnym słońcu bardzo chorują :dry: Ubiegły rok z tą upiorną suszą ,prawie mi je wykonczył,ale myślałam ,no trudno taki rok,dopiero teraz widzę ,że muszę niektórym zmienić miejscówkę ,bo te rosnące w półcieniu są cudne ,ale reszta ledwo żyje :bezsil najbardziej mi szkoda tych pstrolistnych,powinny już tworzyć piękne kępy a cofają się w rozwoju i znów szpadelek w dłoń :)
Gratuluję wygranej wojny z ZUSem vishenka
Pozdrawiam serdecznie -Beata
Trzy rabatki kiedyś w ogród zmienię

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 16:36 #19323

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
GRATULACJE !!! szampan szampan szampan - tak, nie wolno się poddawać i trzeba o swoje zawalczyć :slonko
Weszłam Ewuniu do tego sklepu i dokładnie tak samo jak Ty miałam myśl żeby kupić wszystko 2smiech tam nie można wejść i wyjść, to jest niemożliwe. Oczy w słup postawiłam i tylko wzdycham do monitora - na razie :diabelek bojest w czym wybierać :heart
U mnie niemalże codziennie pada i np. koszenie to polowanie na pogodę czyli zabawa w ciuciubabkę gwizdac lato byle jakie, nie jestem zadowolona, stoję z pracami przez to wszystko.
A mostek zrobiłaś sama ??? bo tak wnioskuję z postów dziewczyn...
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/10 18:33 #19342

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Gratuluje pierwszej wypłaty z ZUS.Cieszę się , że nareszcie u Ciebie Nowinko pada.Z całego serca mogę oddać cały deszcz,aby już u mnie przestało :burza Ślicznie u Ciebie kwitnie , kolorowy zawrót głowy.Wiesz jakaś forumka z Twojego wątku wpisała się u mnie ,w przerwie obiadowej przeczytałam post i pomyślałam sobie , że wieczorem odpiszę.A tu niespodzianka-postu nie ma - może usunęli ,bo coś wspomniane było o dawnej waśni.I mnie osobę bardzo przyjazną i spokojną szlag trafił,bo nawet nie zapamiętałam nica tej osóbki :mlotek .Ach...No cóż wieczorem coś skrobnę do adminów- ciekawe co napiszą.Lecę do ogrodu walczyć z chwaściorami i porobić trochę zdjęć.Trzymaj się młodsza emerytko :kocham :buziak
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.191 s.