Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród pod Babią Górą.

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/04 07:47 #57003

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Danusiu nas na Suchą Górę od czasu do czasu zawozi syn i bierze auto a my przez Krupową czerwonym szlakiem idziemy do Hali Śmietanowej,potem na Mosorny groń i skrótami do domku,taka wycieczka 3h.Ekstremalną drogę krzyżowa będe musiała chyba odłożyć bo od czwartku załamanie pogody śnieg :mur
Wyjazd do Chocholowskiej się udał hu_rra

Zanetko może to głupio zabrzmi,uwielbiam się męczyć im jestem bardziej zmęczona tym bardziej szczęśliwa krecigl po wypadzie w Tatry zaraz zakasałam rękawy,pomalowałam,wiatrak i koła,zasiałam buraki dwie godziny rznęliśmy gałęzie na cyrkularce a potem wszystko trzeba bylo ułożyć i posprzątać,ale wieczorem padnięta spalam jak kłoda rotfl
Wczoraj wypieliłam kilka rabat,ale ciągle mi to marnie idzie,karpy dali powoli trzeba przyszykowac do sadzenia.

Moje krokusy powoli przekwitaja ,pogode mielismy w sobotę fantastyczną 22st :woohoo: przy pracach ogrodowych poopalałam sie :slonko
Dotarły do mnie zamówione dalie od P.Lipienia 46 sztuk :woohoo: a zamawiałam 39.
Wszystkie zasadziłam w doniczki,niektóre juz maja pędy gwizdac teraz tylko odszyfrować nazwy i gatunki :glupek a na to czasu nie mam.
Nowinko witaj :przytulam zobacz jak nam szybko zima przeleciala zdziwko.
Mogę opuścić swój azyl na kilka godzin,ale aby nie spac w swoim łożu to musi być jakaś okazja,ja tez jestem domatorka moich włości i wcale z tym nie jest mi żle wręcz przeciwnie.Cieszę sie kazdą chwilą,a teraz jest najpiękniejszy czas,ptaki śpiewaja wszystko się budzi do życia,cieszę się z tego ze para gili zajada słonecznik na parapecie,szpak zamieszkal w budce juz trzeci rok z rzędu i pogwizduje na mnie :kocham

A to juz Zawoja.

I ja z Pusią moją ulubienicą.
Ostatnio zmieniany: 2017/04/04 07:54 przez Dagusia.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, chester633, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/04 08:52 #57023

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48627
Oj Dagusiu! To uczta dla oka! Podziwiam Wasze zdjęcia na wątkach. Te krokusy są powalające!
A u mnie w ogrodzie krokusy też przekwitły, tylko Joanna D'Arc się trzyma, ale ona zakwitła, jak inne już więdły.
Paczka poszła, jutro-pojutrze powinna być :) Kiedy Ty zawsze sadzisz dalie? Też pod koniec kwietnia, czy już w maju?
Za tę wiadomość podziękował(a): Dagusia

--=reklama=--

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/04 11:14 #57044

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Miłko dziękujemy,te mniej cenne wsadzę może dzisiaj bo w Wielkim tygodniu ma byc piękna pogoda więc tez będe sadzić jesli niektóre wyjda przed zimną Zośką to przysypię pędy ziemią i mroz do nich nie dojdzie,muszę sie spieszyć aby jak najdłużej nacieszyć sie kwiatami do pierwszego przymrozku jesiennego :mur a ten rok zapowiada sie w górach suchy think:Mam w miare blisko do Chochołowa a ze wszystkie znaki na ziemi i na niebie wzkazywaly pełny rozkwit krokusów więc po dwóch latach znów sie tam wybraliśmy bo jest co podziwiać hu_rra

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/04 15:25 #57072

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23523
Daguś -Ty młode dziewczę jeszcze jesteś to i powera masz,ja niestety ruchy coraz wolniejsze i sama się na siebie złoszczę bo kiedyś dom ogarnęłam do południa a teraz mi schodzi do wieczora ,ale taka kolej losu....oby gorzej nie było
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/04 22:16 #57155

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22976
Daguś widoki przecudne muszę się kiedyś wybrać na kwitnienie krokusów :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/11 18:26 #58538

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Zanetko czuję sie młodo,ale latka lecą ,prace ogrodowe powoli kończę,roslinki które zamówiłam powoli się klimatyzują i teraz głowie się czy będą rosly think:
Z posadzonych dali do doniczek 20 juz wystartowalo,w tym roku 70 dali wsadziłam do doniczek, :mur teraz prubuję to rozszyfrowac i myślę jak i gdzie wsadzić hortensje zakupione wypuszczaja juz listki,a u nas zimno nie miłosiernie obawiam sie że ten rok będzie zimny i mokry jak niektórzy przepowiadają ,a ja pisałam że ma być suchy :nie_wiem
Zanetko zdrowie jest najważniejsze mi też się nie chce robić wielu rzeczy,okna nie myję na swięta bo te co umylam to juz przez deszcz z chlapane.
Kiełbasę zrobilam ale męzowi nie chciało się bardzo,jednak smak zawsze to lepszy.

Nowy płot zrobiony i nowy ogródek obok płotu zostaną posadzone dalie.

Tu widać ile mamy koszenia latem wink-3 na dodatek to skarpa i mnóstwo nasadzeń,i z kablem u kosiarki trzeba uważać .

Danusiu Krokusy kwitnące w Dolinie Chocholowskiej trzeba zobaczyć tylko lepiej w tygodniu jak mało ludzi,w tym roku krokusy zostały zniszczone przez grad i durze opady śniegu.

Wczoraj mieliśmy darowany dzień cieplutko bylo,a dziś zaledwie 7st,i swięta mają być takie brzydkie.Trudno ale czy wreszcie się ociepli think:

Nie mogę sie doczekac kiedy zasadzę podpędzone dalie,tylko czy aura w tym roku będzie im służyć.

Na ekstremalnej drodze krzyzowej nie bylam,bo pogoda się załamala,a ja po ostatniej chorobie kaszlę i nie chcialam ryzykowac .
Miłko dziękuję za miłe słowa już nie wiem czy mam bzika na punkcie Dali czy wypraw i robieniu zdjęć,wiem tylko tyle ze to i to mnie wciągło po uszy.
Wczoraj poszłam z synem na Babia na Zachód słońca,bo każdy wie że po ciemku zchodzi się trudniej,na dodatek szlak jest jeszcze oblodzony,śniegu tyle ze można wpaść po kolana,jednak zachód ma swoją magię i to ze mało ludzi chodzi na zachód,wczoraj byliśmy sami :kocham
Jednak dzieci nie złapały tego bakcyla :nie

Cały ten rejon to nasze ulubione miejsca do wędrówek,
Wyciąg Mosorny Groń,H,Śmietanowa,Polica,Brozki miejsca gdzie latem zbieram grzyby.

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, takasobie, chester633, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/11 21:44 #58610

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dagusia widoki oczywiście bajeczne ale mnie zachwyciła działka ale tak pole do działania hu_rra cały brzeg bym obsadziła zeby niby trawnika nie kosić 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/11 22:01 #58620

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Daguś -wspaniale wyglądasz na tle gór,zdjęcia zachwycają .....a kiełbasa-od razu zrobiłam się głodna :mniam
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/13 20:04 #59003

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Daga, rób jak najwięcej zdjęć w górach. Uwielbiam je oglądać. Tylko nie podchodź tak blisko do urwiska. ;) Jak patrzę na to zdjęcie, to kręci mi się w głowie. :lol:
Płot pierwsza klasa a ile miejsca w ogródku. Jak go obsadzisz daliami, to będzie prześlicznie.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/23 11:56 #61005

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danusiu miałabym na plecach wielkiego garba,może gdybym nie mieszkała w górach skarpa byłaby jednym bylinowym rajem ale samo kopanie takiej pochylej skarpy nie należy do przyjemności,ziemia spada w dól,do tego nie jedna roślinka skulała sie na dół działki 2smiech,a najlepsze jak chce rosliny po nawozić obornikiem z gołębi,nie jeden raz rozsypaną zawartość zbierałam po trawniku krecigl
Do tego klimat jaki mamy,każdy widzi zima szybko minęła aby 20 kwietnia w Zawoi gdzie mieszkam,spadlo 36 cm śniegu,a w niektórych miejscach ogrodu mialam metrowe zaspy :blink: powoli ogrodowac,mi się od odechciewa :grabie
Śnieg połamał narcyze,ostróżki.W pażdzierniku połamało drzewa i krzewy a teraz kwiaty.

zdziwko najstarsi ludzie takich opadów sniegu nie pamiętają w kwietniu,dzisiaj mamy nowa dostawę sniegu.
Żanetko na Babiej dopadało metr sniegu,ludzie brodzili po pas przecierajac szlak,ja na razie Babią odpuszczę sobie.
Kiełbasa i boczki wyszły super,przy kiełbasie jest dużo roboty ale ten smak mi to wynagradza.
O śniegu w ogrodzie chce jak najszybciej zapomnieć,ale czy do maja jest szansa na to aby stopniał nie wiem :nie_wiem

W poniedziałek Wielkanocny zdążyłam zrobić zdjęcie jak czosnek niedzwiedzi pięknie się prezentował wczoraj byłam to pobojowisko zostało.

Inuś dziękuję,przy takiej pogodzie tracę ducha do ogrodowania,zamówiłam 3 liliowce posadziłam a tu taka zima,mam tylko nadzieję że im nic nie będzie.Dalie bezpiecznie rosną w doniczkach ale nie dlugo powinnam je wynieśc na dwór,ale gdy sie nie ociepli to nie ma szans.
Płot przy 4 przęśle stanął w miejscu bo dopiero w piątek dowieziono nam 130 sztachet,70 już wyczyściłam jutro pomaluję ale puki snieg nie stopnieje to sie nie da sztachet przybijać.
Pusia ma radochę ze sniegu cały dzien przesiedziała by na polu.

a teraz wspomnienia sprzed śniegu.

A bylo tak pięknie,hortensje ogrodowe omroziło,a bukietowe te co nowe pędy puściły śnieg połamał :placz
Zobaczymy jak wszystko zabierze sie do życia po stopnieniu śniegu,może wyjdzie to im na zdrowie :kawa
Ja tym czasem w prezencie od męża dostałam nowe buty trekkingowe,wiec ogród niech radzi sobie sam a ja czekam na poprawę pogody i w plener tam przyroda radzi sobie sama :tup
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, takasobie, inag1, Gosia1704, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/26 16:05 #61710

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz

Martwiłam się przyszedł halny w jeden dzień i po śniegu,wczoraj cały dzień prałam pościel 6 pralek :blink: do tego czyszczenie i malowanie sztachet,ale serce się radowało bo było bardzo cieplo wręcz upalnie,Pusia cały dzień hasała po polu aż o godz 15 padła ze zmęczenia.
Tulipany i narcyze połamane ale mówi się trudno.Rano przed robieniem płotu poszliśmy z m wystroić gałęzie do potoka bo mokry śnieg połamał drzewa i wszystko leżało w wodzie,a w południe przez ten sam potok nie można było przejść tak woda wezbrała.
Płot jeszcze w kwietniu nie będzie zrobiony bo 60 sztachet znajomy ma dowieść czyli na półtora przęsła,ale sie nam nie spieszy.grunt że sztachety są porządne i za połowę ceny gdzie inni biorą.
Dzisiaj pochmurno,mgły deszcz i jak zwykle zimno.

Tysiące litrów wody wypływa z ogrodu :woohoo:

Pierwszy tulipan kwitnący prosto spod śniegu zdziwko jakieś cuda :woohoo:
Każdy skrawek skarpy spływa wodą.
A jest powiedzenie ile doleje tyle dosuszy,więc kiedyś to nastapi.

A tak wyglądało dwa dni temu.

Moje przeczkole :kocham :kocham

Ostatnio zmieniany: 2017/04/26 16:06 przez Dagusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Gosia1704, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/26 16:20 #61716

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Dagmarko , z otwartym dziobem obejrzałam wszystko ,co pokazałaś na fotkach :woohoo: Dla mnie to niebywałe widoki ,jako że moje Mazowsze płaskie jak stolnica .Nawet śnieg mi się podoba zwyc
Doniczek masz sporo w kolejce ,a ja się z daliami pośpieszyłam i wsadziłam dalie do ziemi .Mam nadzieję że im nic nie będzie ,bo jednak są w ziemi .Fajnie wyglądasz na tle gór ,jak jakaś sportsmenka :mniam

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/26 16:42 #61721

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
oj Daguś -skarpa w ogrodzie faktycznie spadzista jak Ty tam dajesz trawę kosić? a widoczki jak zwykle urzekające-tyle śniegu i tak szybko zniknęło....Teraz to już tylko ciepełka i :slonko Ci życzę ,żeby Twoje dalie urosły i dały ci radość
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród pod Babią Górą. 2017/04/30 15:21 #62488

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7088
Witaj Dagmarko. :przytulam
Wielokrotnie oglądałam i podziwiałam Twoje fantastyczne zdjęcia w " Kawiarence.... "
Dzisiaj postanowiłam oficjalnie się przywitać w Twoim wątku i podziękować. vishenka
Przeczytałam cały wątek z wielką przyjemnością jak najwspanialszą, pięknie ilustrowaną książkę. Jestem pełna podziwu i uznania
za to co robisz, w jaki sposób o tym piszesz i w ogóle za to jaką jesteś osobą. recourse recourse recourse Czytając, szczególnie to
między wierszami, wielokrotnie miałam łzy w oczach.
W Kawiarence zamieściłaś zdjęcie z takim lazurowym jeziorkiem - niesamowite, jak Ty umiesz patrzeć na otaczający Cię świat
i co ważne potrafisz i chcesz się tym dzielić z innymi. :buziak
Ostatnio zmieniany: 2017/04/30 15:22 przez Elżbieta.
Za tę wiadomość podziękował(a): Dagusia, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/05/05 16:56 #63286

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nowinko i te góry dają mi radość życia,chociaż w ogrodzie ciągle coś poprawiam,nasadzam to efekt jest marny,rodki mało które się rozkwitną mróz zimowy -35 zrobił swoje,a były okryte i miały trochę śniegu na sobie,azalią zostały pączki tylko tam gdzie zając nie doszedł :blink:
Po ostatnim śniegu,ogród (skarpa)ma same tunele z nornic sama się dziwię że jeszcze mi coś nieco rośnie.
Ostatnie dni kwietnia były zimne więc powyżej 1000m.n.p.m,było zjawiskowo.
A u mnie ogród tonął.

Dalie bezpiecznie rosna w doniczkach,juz wyniesione na dwór.

Ale we wtorek ma być u mnie minusowa temp,wiec bede musiała wnieść je do domu,i oby to był ostatni przymrozek w tym miesiącu.

W tym roku słońce to rarytas :woohoo:
Zanetko właśnie już w przyszłym tygodniu skarpę trzeba zacząć kosić,i wszyscy mamy na tą myśl mdłości bo to ciężka praca,najgorzej jest pierwszy raz wykosić po zimie bo chociaż wszystko wygrabiłam i wyrównałam,to mały kamyczek wpadnie pod nóż i może człowiekowi zranić nogę,a nornice ciagle ryja i kamyków pełno.
Dziękuję za miłe słowa :przytulam

Nawet myśleć nie chce jak to wszystko będzie trzeba okryć na przymrozki,z reszta to normalka odkad sięgam pamięcią 4 lata temu w maju nie bylo mrozu.

Szafirowe jeziorko, niecodzienny to widok.
Elżbieto,witaj :przytulam i nie wiem co mam powiedzieć.dziękuję za piękny wpis,za miłe słowa fakt jestem uzależniona od wypadów nawet tych króciutkich.jestem osobą wrażliwą i przyznam się szczerze że śpiew ptaszkow mnie wzrusza,wczoraj jak po deszczu wyszło słoneczko otwarłam kuchenne okno na dodatek szpak śpiewał to byłam najszczęśliwszą osobom,na swiecie nawet milion wygrany w totka by mnie tak nie ucieszył,życie szybko leci i trzeba się nim cieszyć.
Oj miała bym co pisać w książce,dzisiaj jak patrzę na swoje dzieci to jestem przerażona jak oni żyją,myślą tylko o sobie,liczy się przyjemności ,wygodnictwo,na nogach nie chce się im iść nigdzie,praca w domu be....Chociaż starałam się je dobrze wychować.Córka wychodząc gdzie kolwiek z domu 2h,poświęca na upiększenie :blink:
Mąż wspomina jak 24 lata temu,przyjechał do mnie maluchem pod dom,telefonów
nie było a ja wracałam z całodniowego zbierania jagód,ręce ubrudzone,zmęczona bo szło się bardzo daleko i trzeba było 10l wiadro pełne jagód przynieść w 15 minut byłam umyta,przebrana. :woohoo:
Ja mam cudowne wspomnienia z dzieciństwa,za które dziękuję Bogu.

Powoli i u mnie tulipany się rozkwitają.
Dzisiaj zabrałam średniego syna do lasu aby okorował mi modrzewia którego ostatni śnieg złamał,nie jest to lekka sprawa.
Po godzinie miałam dwa worki kory,i trzeba to było na plecach przynieść,z duszą na ramieniu szliśmy aby kogoś w lesie nie spotkać
Rabata w połowie jest zrobiona,teraz tylko czekać na efekt czy hortensje będą rosnąć.

Na dzień dzisiejszy dolna połowa rabaty jest wyścielona korą,górną mamy tak samo wyłożyć palisada z betonu,włożyć tkaninę i nasypać kory,bo pielenie na skarpie mnie dobija.

Najpiękniejsze kwiatki na rabacie Puszek i Pusia zdziwko

Za domem,też zmieniam rabatę były skalniaki teraz nasadziłam kilka rododendronów,3 kupiłam,3 przeniosę z innych rabat,wsadziłam liliowce,ziemia jest twarda jak beton,skoszoną trawę będe dawać aby sie więcej ziemi zrobiło.

Ostatnio zmieniany: 2017/05/05 18:44 przez Dagusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, inag1, Gosia1704, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/05/05 21:52 #63343

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dagusia widoczki cudne jak zwykle śpiew ptaszków uwielbiam i cieszę sie ogromnie bo w tui koło tarasu znów ptaszki zrobiły sobie gniazdko i cudnie śpiewają :) Pogoda nas nie rozpieszcza w tym roku ale dzisiaj było cudnie nie wiem czy u Ciebie nie padało ba akurat tam było ciemno i grzmiało.Powiem Ci że w Suchej jednak wylądowałam na targach i powiem Ci że nawet trochę przywlokłam floksów,pierwiosnki,bregenie niską i dzielżana wink-3
Danusia

WIZYTÓWKA

Ogród pod Babią Górą. 2017/05/05 22:25 #63367

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48627
No popatrz! Niedawno gruba warstwa śniegu leżała, a teraz psiaki patrzą, jak zielone listki rosną!
Ale tych kałuż nie zazdroszczę! Kiedyś też tak miałam, ale to wtedy, gdy rekordowo śniegu napadało, a jak zaczął topnieć, to pod spodem był lód i woda stała.
Już dalijki się wygrzewają! Super!

Ogród pod Babią Górą. 2017/05/06 10:14 #63434

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danusiu ja nie byłam pierwszego maja na targu w Suchej pierwszy raz od 4 lat think: z powodu tej pogody jaką mamy,chociaż na widok roslin zawsze dostaję małpiego rozumu i zawsze cos przytacham do domu,nawet mąż o wszystkich roslinkach nie wie 2smiech jak juz wsadzę to po kilku dniach się pyta a to co ,a ja zdziwiona mówię przecież Ci mówiłam ze kwiatka kupiłam rotfl a cha .....
Ptaki w tym roku słabo śpiewaja z powodu,zimna,szpak wyrzucił jajka z budki aby ponownie znów sie ułożyć w budce think:
Mój Puszek wczoraj piszczał żałośnie aby go wpuścić do kotłowni na spanie :blink: i okazało sie że calą noc padał deszcz,a wczoraj o 15 przyszła burza z ulewą.Dobrze że chociaż ciepło.Rano o 8 dopiero raczył wyjść zna dwór,zwierzęta mądrzejsze od ludzi.wczoraj syn przyjechał z randki i nawet bramy nie chciało mu sie zamknąć,musiałam ja przed 21 iść zamykać,bo mieszkamy przy drodze i kiedyś szaleńcy wybili mężowi szybę w autobusie.
Teraz jak stoi busem to zawsze zamykamy na kłódkę :(

U mnie pierwszego maja był wyscig Karpacki,dumna jestem bo w peletonie jechal mojej córki z klasy kolega,któremu życzę aby w przyszlości był znany tak jak Rafał Majka nasz Olimpijczyk :kocham

Cebula i jarzynki powoli wychodzą ale czy urośnie coś to jest zagadka.

Milko psy jak jest pogoda to są najszczęśliwsze na świecie,zawsze jak coś robię w ogrodzie to przeplątają sie koło mnie i czekaja na zabawę,a bardzo są zazdrosne o siebie jak głaskam to jedną ręką jednego,a drugą drugiego wink-3
Jest tak mokro że po kazdym deszczu robia się kałuże które szybko wyparują dobrze że od kilku dni mamy cieple noce więc powoli wszystkie kwiaty wynoszę na pole,jest pochmurno więc dobrze sie klimatyzują.
Parapetowa jedna dalia sie rozkwitła trochę marnie ale zawsze to cieszy,mam tylko nadzieję że przymrozki w przyszłym tygodniu będą ostatnimi i będe mogła swoja rabatę daliowa wreszcie w całości zasadzić.Dzisiaj będac na zakupach też mialam ochote na zakup kilku dali bo fotki zachęcaly,jednak się powstrzymalam bo w tamtym roku kupilam i byly wszystkie z małym kwiatem.

Rodek Baden Baden,znów nie zdązy zakwitnac.

Ostatnio zmieniany: 2017/05/06 10:18 przez Dagusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Gosia1704, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/05/06 22:31 #63580

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Daguś -życzę Ci ,żeby prognozy się nie spełniły i zawitała prawdziwa wiosna ,a co do dzieci to u mnie podobnie- nie ma zainteresowania ogrodniczego u żadnego ,a nawet się denerwują na mnie ,ze tyle pracuję w ogrodzie i po co ? trochę szkoda bo ja cale życie lubiłam grzebać w ziemi...
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród pod Babią Górą. 2017/05/07 11:04 #63630

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dagus mam nadzieje że te prognozy się jednak nie sprawdzą bo znów roślinki oberwą a u mnie te późne własnie najwięcej niszczą :(
Dalii nie mam żadnej ale też nie mam takich pięknych szerokich rabat no to gdzie je wcisnąć a kolejny problem to przechowywanie nie mam piwnicy a garaż otwarty. Co do dzieciaków to powiem Ci że nie ma porównania do czasów jak my byliśmy mali i mimo że się człowiek stara i uczy i wychowuje to różne efekty :)
Danusia

WIZYTÓWKA
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.210 s.