Olgo dziękuję ja też teraz nie mam weny na wpisy u innych,upały zaledwie dwa dni wymęczyły roślinki chociaz w poniedziałek trochę popadało wszystko leżało
kwiaty balkonowe podlewała 2x dziennie.
Od rana pada intensywnie w rzece wody przybyło i ze skarpy zaczęło sie lać
Ale jestem smutna bo od rana z kraju dochodza smutne wiadomości o skutkach nawałnic,
Tak to już jest,coś za coś .Jeszcze wczoraj kąpaliśmy się w górskim potoku 32 st mieliśmy w Zawoi Górnej a niżej 36 st
Jak niektórzy wiedzą we wtorek w nocy z dwójką synów bo M w pracy pojechalismy na podbój Rysów od strony Polskiej jest to bardzo wymagająca wyprawa trasa długa,zejście koszmarne, dużo łańcuchów,kondycję miałam synowie mniej.
Do Palenicy B,przyjechaliśmy na 0.30 księżyc cudnie świecił że czołówek nie używaliśmy do Morskiego Oka.Cisza na szlaku po dotarciu do Morskiego Oka przed 2 chwila odpoczynku na zmianę butów,synowie zjedli po kanapce na szlaku informacja że na szczyt Rysów 5h wspinaczki,w duchu marzyłam o wschodzie słońca na szczycie
Po dotarciu na Czarny Staw ujrzeliśmy że ktos tak jak my podbija noca Rysy.
W ciemnościach szlak tak nie przeraża i droga się nie dłuży
od 4 powoli widzieliśmy budzące się świt,synowie odpoczywali pod szczytem Rysów spotkaliśmy dwóch turystów,myślałam ze idą na Rysy.Był to Starszy Pan,z synem którzy nie mogli zejśc ze szczytu od wieczora czyli spędzili w zimnie całą noc,na szczęście turyści którzy szli przed nami dali im pić gorącej Herbaty ,czekoladę kanapki i zadzwonili po pomoc.ja tez im dałam dwa batony,w drodze powrotnej ze szczytu uszli trochę metrów dotarła w miarę pomoc ratownik wezwał śmigłowiec bo trudno w to uwierzyć chłopak dostał ataku padaczki
mam nadzieję że z chłopakiem wszystko w porządku
Nie wiem co było przyczyną czy strach czy choroba,ojca nie karcę bo to nic nie da.Na szczyt dotarliśmy na 5
to co zobaczyłam nie da się opisać ludzi garstka większość przyszła ze Słowacji.
Znawca fotografii napisał mi ze tak wygląda kosmos z promu kosmicznego
Kwiaty cudnie kwitną.
O 9.30 dotarliśmy na Parking mijając tysiące ludzi którzy szli podziwiac Morskie Oko i chwała im za to,ledwo wyjechalismy z Palenicy Policja kierowała ruchem.
Widok z drogi aswaltowej biegnącej do morskiego Oka