Chester! Oczywiście, jeśli nie będzie lało po południu, wieczorem wstawię zdjęcie.
Elu!Ciesze się, ze do mnie zabłądziłaś, witam serdecznie! Dziękuję! jeszcze się uczę robić zdjęcia, wszystko przede mną! Na szczęście obiekty są bardzo wdzięczne!
Dalie są primadonnami mojego ogrodu. Wszystko inne jest dla nich otoczką, ramką. Póki będą siły, dalie będą w moim ogrodzie. Jak sił zabraknie, zostawię kilka sztuk blisko okna, a posadzą je inni, może dzieci lub wnuki...
Fusy od kawy maja fosfor i potas, a azot uwalniany jest bardzo powoli. Czyli są nawozem do zastosowania pod kwasoluby, ale również pod róże i warzywa.
Dagusia! Uśmiałam się strasznie, jak czytałam Twój post! Nawet koledze kawałek przeczytałam!
Jak już masz posprzątane u siebie, to przyjedź do mnie! Nadal będzie kiepska pogoda więc co masz robić!
A może byś poszła w takie żelazne rodki? Takie, które maja górskie rodowody. Mój kolega widział w górach w Gruzji, a tam potrafi nieźle mrozić i wiać!
Dalii nie wysadziłam wszystkich, mam tyły przez ta pogodę! Za zimno i przez to nieprzyjemnie
Pąka gratuluję!
Gosiu! Szkoda! Bo wiesz, że nie tylko ja czekam
Ale zdrowie najważniejsze, a wiem, ze masz inne zaległości! Wyrobisz się do Zimnej Zośki?
Danusiu! Mmm! Ciasteczka! Pewnie już zjedzone! U mnie nadal zimno i dzięki temu cebulowe trzymają się dłużej. Czasami zaświeci słońce i to im wystarczy.
Kalmia! Widzisz! U Ciebie narcyzy niezawodne! A u mnie narcyzy jakoś zawodzą. Giną, nie kwitną, co roku muszę wysadzać nowe. Wysadziłam
poetica i coś ich nigdzie nie widzę
W zasadzie to nic się w ogrodzie nie dzieje. No może oprócz tego, ze wysiałam nasturcje do wielodoniczek, a syn znów urwał kawałek darni i będzie robił obwódkę z cegieł. Planuję od dziś, pomimo byle jakiej pogody, sadzić dalej dalie, bo do Zielonych Światek się nie wyrobię!
Tulipan Fur Elise
Pióropuszniki coraz piękniejsze!
Tulipan Flaming Purissima
Piękny kobierzec podagrycznika w tle tulipany Golden Apeldoorn i piwonia
Myszka wychodzi