Stachu! Tak Ci się rozrosła, że rozdajesz? Ja chętnie!
Ostatnio mam hyzia na punkcie ziół
Danusiu! Ta szałwia jest bardzo fotogeniczna. Potem numerem jeden będzie krwawnica!
Ewa! Czas tulipanów się skończył , pozostały po nic obrzydliwe liście. Nie mogę się doczekać, kiedy będzie można je powycinać!
Moja szałwię chyba porozdzielam i poprzesadzam w różne miejsca. Do siania bylin coś nie mam cierpliwości, choć w tym roku kilka wysiałam, ale są na razie małe i wysadzać będę jesienią.
Jeśli siałaś tą szałwię, mogła się z czymś "pomieszać"
Zaczęło padać, ale byle jak. Marzę o porządnym całonocnym deszczu! Chociaż potem trzeba będzie szybciej pielić
No i ślimaki wylezą! Wczoraj przydybałam winniczka, jak oblizywał się po zjedzeniu słonecznika w całości!
Piękna bujność się zrobiła. Fatalnie za to wygląda na kilku daliowych rabatach, gdzie zaczynają wychodzić dalie, ale na razie powoli, ale za to chwasty wychodzą szybciej. Nie mogę specjalnie wypielić, żeby nie uszkodzić dalii.
No i teraz czas, żeby obłamać przekwitnięte kwiatostany rododendronów. Zaplanowałam to na dziś.
A na dziś:
Rodki Calsap i Sammetglut - już powoli przekwitają
Gdzieniegdzie wysiały się śniedki
English Bluebell, czyli hiacyntowce
Trzmielina
saruma Henryego
Christmas Tree z zeszłorocznym biedronkowym klonikiem
Stworzenie!
Kosmos rośnie - własnoręczna rozsada - jestem z siebie dumna! Ja wiem, ze to samo się sieje, ale jak posiałam do gruntu, to z całej paczki wyszedł tylko jeden!