Nelu! Obiecuję, że będzie więcej ogrodu, jak tylko dalie się rozwiną. teraz tylko zieleń i niektóre zakątki nawet nieładne są, bo daliowisko np muszę wypielić
Hamaki to najważniejsze meble w moim ogrodzie. Jak młodzież przybywa do syna, to rzuca się na nie z radością. To taki substytut wakacji na Dominikanie
Dobre
Wiesiu! Ja się nawet nie zastanawiałam, tylko złapałam! Na morwę i kolejną hortensję nie mam miejsca, a na tacę mam!
Danusiu! Powojnik jest moim ukochanym, dziękuję! mam jeszcze powojniki włoskie Polish Spirit i Mikelite, ale na inne się nie odważę, bo mam dość szarpania się z uwiądem. A róże zaraz wybuchną, nie mogę się doczekać żniw! Skończyły mi się konfitury!
Marysiu! To dwa otoczaki z górskiego potoku. Pobrane poza parkiem narodowym
Małżonek pięknie je ułożył i tak już zostało. Nie są połączone, w każdej chwili mogą runąć, ale stoją już jakiś czas więc może im tak dobrze ?
Wyobraź sobie, ze przywrotniki kupiłam w celu robienia im zdjęć. One lubią wilgoć, a ja je posadziłam w bardzo suchym miejscu. Musze w takim razie je podlewać.
Mój synek jest taki dowcipny, czasami coś fajnego powie lub wymyśli...
Wczoraj popołudnie z wężem, ale takim martwym
Całe szczęście, że mam ten lekki rozciągliwy. Już zapomniałam, że wąż może się złamać, wygiąć lub być ciężki.
Nadaje się również do rozpylacza wiec robotę miałam z głowy! Może dziś wreszcie posadzę kobeę i nasturcje. Najwyższy czas!
Na dziś:
Nigdy nie wiem, jaka to hosta! Ale nazwami host już się nie interesuję od jakiegoś czasu. Maja być piękne!
ventricosa Aureomarginata
W krzewuszkowych zaroslach
Owocnik jeffersonii
Zaczynają moje piwonie
takie irysy znalazłam u mnie w kącie!