Gieniu masz rację czas w końcu pokazać coś aktualnego. Miałem pisać w styczniu, potem w lutym ale było tyle różnych zajęć że na wpisy we własnym wątku nie było już czasu
W tym roku wyjątkowo wcześnie zaczęły kwitnąć krokusy i przebiśniegi. Przez to że były takie wyrywne to miały ciężko na starcie. Rabaty nic a nic nie uporządkowane
po jesieni więc musiały się przebijać przez warstwy suchych liści i pędów. Do tego wyjątkowo wcześnie obudziły się też ślimaki, które chyba z braku innego pożywienia
ochoczo zaczęły pałaszować kwiaty krokusów i ogólnie wszystko zielone co próbowało wyjść z ziemi. Nie było wyjścia i trzeba było już sypnąć niebieskie granulki...
W ogrodzie trwają wielkie wiosenne porządki, cięcie krzewów, drzew i sprzątanie rabat bylinowych
Na szczęście jest też sporo wiosennych kolorów, na rabatach królują głównie krokusy. Niektóre bardzo się rozmnożyły i o dziwo znalazłem nawet trochę kwitnących siewek.
Ucieszyło mnie też kilka nowych odmian sadzonych jesienią. Aktualnie pokaz dają odmiany wielkokwiatowe.