Miłko trochę hortensji zasuszyłem - do wazonów włożyłem zasuszoną Masję ... a Limelight jeszcze wisi. Faktycznie o tej bordowej nie pomyślałem, a mógłby być świetny efekt
Spróbuję za rok ... kiedyś robiłem dużo suchych bukietów, takich bardzo kolorowych, teraz jednak robię bardziej jednorodzajowe jak poniżej
Marto kupiłem: Audrey Wilcox (2 szt.), Sweet Blondie, Rayon De Soleil, Our last summer, Newsflash, Mariage Parfait, Smiling Eyes; paczka jeszcze nie dotarła. Różne kolor, różne kształty, różne rozmiary - kompletny miszmasz
6 kilo to nie tak dużo
Holendrzy kiedyś zjadali tulipany więc jak nie będzie miejsca na sadzenie zawsze można zrobić posiłek, a już na pewno będzie uczta dla myszy
Edyto w ten sposób następuje upiększanie okolicy. Takie żony to skarb dla krajobrazu naszych miejscowości
Zrobiłem dziś zdjęcia Koblencji, liście raczej zielone bez widocznych objawów plamistości. Co najwyżej już zaczęły się przebarwiać jesiennie.
Wiesiu a mnie się bardzo podobają Twoje ujęcia
Mają jakąś taką tajemniczą aurę. Są całkiem inaczej oświetlone, co zupełnie odmienia ich charakter
Ino bardzo dziękuję i kolejną porcję zdjęć prezentuję
(fotki z 04.11.2018r.)
Róża wielkokwiatowe
Warm Wishes nadal ładnie kwitnie, jest to chyba najchętniej kwitnąca odmiana w mojej różanej kolekcji; o całkiem dobrej zdrowotności
Rudbeckia maxima - zdobi ogród praktycznie przez 365 dni w roku
kruszyna pospolita 'Asplenifolia'
buk pospolity Cochleata
liście szybko spadają i robi się już szaro, listopadowo
Devon Green
Restless Sea
dąb błotny
borówka amerykańska to nie tylko smaczne owoce ale i jedne z ładniejszych jesiennych przebarwień