Danuś róże w tym roku wyjątkowo piękne... w ogóle perskimi jestem zachwycona, pachną, kwitną jak szalone praktycznie do pierwszych mrozów, nie chorują... mam trzy odmiany i najbardziej podoba mi się Eyes for You- połpełna i najmocniej pachnie. Wydaje mi się, że dłużej utrzymuje kwiaty. Tą mam tylko jedną, kupiona przez przypadek pod błedną nazwą- dopiero jak dokupiłam kolejne dwie, to przyszły zupełnie inne i wyjaśniałam w Rosarium.
Eyes For Yoy
Gosia dzięki, ale Ty wiesz najlepiej, że w nowo tworzonym ogrodzie ciągle jest coś do zrobienia i miejsca delikatnie mówiąc "trawiaste"
Martagony z lekka mnie w tym roku zadziwiły swoimi rozmiarami... a dzwonek posadzony w zeszłym roku, długo stał w miejscu... zime przetrwała praktycznie bez uszczerbku... i była maleńka kępka dopóki nie zakwitł... rozłazi się jak ośmiornica
ale uroku nie można mu odmówić...
Dla ciebie tawułka Fanal - pięknie zakwitła.
Miłka dokładnie... wyglądają jak szpilki... a dlaczego głową w mór walisz?
to też ogród, a ja bardzo je lubię.. przywlokłam ten pieniek właśnie ze względu na te porosty. Nie wiedziałam czy przetrwają, ale jak widać dają radę..
Żanetko tak szybko wszystko goni, że nawet nie nadążam ze zdjęciami... jakoś tak szybciej w tym roku wszystko gna.
Dwa pierwsze liliowce dla Ciebie
A u mnie popadało... solidnie namoczyło ogród ... zbiornik na deszczówkę napełniony po brzegi (1000 l zapasu jest) i dobrze, bo znowu na najbliższe dni zapowiadają pełne słonko.
I parę widoczków z tego tygodnia...
Bevis x 2
Dryopteris affinis Crispa congesta
Miss Poland
Island Breeze
Powojnik Taiga
Adiantum Subpumilum - Gosiu melduje, że rośnie
Zakwitł wawrzynek Maika
Piekne bodziszkowe liście , Lakwijk star nawet nie musi kwitnąc..
Klon Red Feathers lekko zarósł rdestem - nie zdawałam sobie sprawy, że z niego taki potwór, ale kolorystycznie ładnie do siebie pasują...
Języczniki od P.Radziula juz w zarodnikowe paseczki...
Nie pamiętam nazwy tej lilii ale jest obłędna...