Miłko dalie u mnie maja raj ... słońce.. baardzo dużo słonka... te , które niefortunie posadzilam w wiekszym cieniu sa marniutkie...i chyba moja glina wybełtana z kupnym kompostem im służy... nie podsypałam świeżego kompostu zeszłorocznym karpom i te trochę bidne...ale dostały już nawóz pomidorowy i zaczynają sie zbierać... martwię sie tylko gdzie ja będę sadzić to towarzystwo jak sie wszystko mi porozrasta... ale jak Ty dajesz radę to i u mnie będzie się musiało zmieścić
Nie wiem jakim cudem ale mam ponad 50 odmian ... gorzej... jeszce kilka mi sie podoba...
maasakra jakaś... pisałam u Ciebie, że dalii będzie mnóstwo na 15... już Zielna sie o to postara... a poza tym zaczyna się ich kolorowy czas ...
i kolejne sie otwierają...
Penhill Dark Monarch
Nuit de Ete- miałaś co do niej wątpliwości ale pod taka nazwą dostałam od Majki... musze Ci jesienią podesłać kawałek to za rok zweryfikujesz..
Cafe Au Lait Twist
i obok Cafe Au Lait Royal sie otwiera
Isa Favourite szaleje
i Twój Neon szalejący w porannym słonku... nie umiem mu zrobić fajnej fotki .. nie umiem uchwycić tego dającego po oczach koloru ... nazwa dobrana idealnie...
Daisy Duke - świetna dalia
Isabel też ciekawa- mam nadzieję, że ładnie przyrośnie..
to nie wiem co to...
Danuś ja ma mam gęsto ale Ty dopiero...
i jakie Ty mnie zagadki z rana zadajesz... przewrtowałm wszystkie ostatnie fotki ... jaki, kurka, niski floks ? nie czasem o fuksje Ci chodzi?
podjedziecie we wrześniu to będziesz ciachać...
Tom Thumb w dzisiejszym porannym słonku
i rózności z dzisiejszego porannego spaceru po ogrodzie
Syneilesis od Very
Jeżówki
Misz masz przy furtce
Isa Favourite
A wczoraj taki gość ... tylko foka byle jaka... wiało bardzo i nie usiedział na kwiatku...
A wczoraj lalo jak z cebra i trochę ogrodu przytargałam sobie do domu...