Vera przed wyjazdem umyj okna…
u mnie działa … wczoraj okna dziś obudziła mnie burza … lało jak z cebra .. o grad wprawdzie nie prosiłam, ale na szczęście był mały i krótko. Pochwał się gdzie Was niesie?
Dla Ciebie ostatni Rh Merja
Danuś ja po prostu dobrze kadruje zdjęcia
cieszę się, że Ci sie podoba , choć wstydliwe miejsca nadal zarastają trawskiem nie ogarnięte. Ale kolorowo jest to prawda…
Dla Ciebie kępa martagonów Cloud Shride z przodu domu i w tle Hosta Wu La La
Neluś to co ?nie podpisywać żebyście nie wiedziały co chcecie?… będzie trudniej
martagony cudnie rosną w Nowym i nie mam pojęcia co im spasowało, bo i tu i tu glina. Największa kępa ma sporo słońca, praktycznie cały dzień. Fakt, że dostały nawóz wiosną … może one potrzebują dużo papu…
w Górkach nie nawoziłam….
Dla Ciebie też czerwcowy martagon
Miłko forum tak na nas wpływa… wszystko by się chciało. Już kiedyś pisałam, że jakby jakiś natchniony projektant ogrodów zobaczył moje areały to zszedłby na zawał .. na bank . Groch z kapustą … wymieszane kolory, pomarańcz obok różowego…
żadnych powtarzających się roślin… ( No dobra martagony się rozrosły i jest plama koloru
) Na szczęście mam jeszcze sporo miejsca na mniejsze rośliny i mogę sobie zapełniać moją listę chciejstw. Żeby jeszcze było trochę więcej czasu na grzebanie w ziemi….
Pink Morning muszę ciachnąć po kwitnieniu bo siedzą w donicy i strasznie marne, po kwitnieniu chce je wysadzić do gruntu może w przyszłym roku zostawię nasienniki… za to mekonops powinien mieć nasionka….,muszę Majkę poprosić o instrukcję obsługi to może wyrosną młode…
Dla. Ciebie czerwcowa Westons Innocence - pachnie pięknie
I na koniec fotki z ostatniego tygodnia
Powojnik Crispa- zlotowa pamiątka
Róża Perennial Domino zaczyna kwitnąć- dziękuję za taki cudny prezent
Judaszowiec Little Woody- pierwszy rok, mimo upałów nie ma przypalonych liści, chyba nareszcie się ukorzenił jak należy
Pholmis La sud - posadziłam dwa, ten piękny… drugi ledwo zipie, a stanowiska niemal identyczne
Zakwitły pustynniki kupione jesienią na wyprzedażach a sadzone chyba w listopadzie….
Piwonia Moon River tez zimą sadzona
I na koniec mój ulubiony kadr teraz… róża For Your eyes only z szałwią Ceradonna