Danusiu, dzięki za miłe słowa
Nelu, dziękuję w imieniu paprotników. Przyznasz, że to rośliny warte reklamy
.Podziwianie traw u innych to dla mnie trochę mało. Im bliżej jesieni tym mniej myślę o ich eksmisji
Poll, fragment działki sąsiadki byłby dla mnie wybawieniem...ona z niej praktycznie nie korzysta, leży to i zarasta...po cichu liczę, że kiedyś da się namówić na odsprzedanie
Gosiu, lepiej żeby goście nie pielili rabatek...bo narobią więcej szkody niż pożytku
Wiesiu,
Gymnocarpium będę miał dla Ciebie, tylko z tego co pamiętam nie wybierasz się na zlot? Może jesienią Ci prześlę? Trawy z roku na rok ograniczam, ale pozbyć się całkiem chyba nie dam rady
.
Aniu, nadwyżki często sadzę w ogrodach klientów..dużo moich traw rośnie już u sąsiadów. Potem słyszę od innych -idź zobacz jakie tam mają zaje...e trawy
Gosiu, nie bądź skromna,z takim doświadczeniem nie będziesz miała problenów z cienistą rabatą...a z tego co widziałem cienia masz sporo
.
Zakwitła pamiątka z Wojsławic, lilia kupiona przy okazji pamiętnej wystawy paproci
To ponoć odmiana o najciemniejszych kwiatach...faktycznie ciemna...to ta z prawej strony
Hortensja kosmata została jesienią mocno przycięta ..więc kwiatów ma niewiele, ale liście są olbrzymie
Niesamowity sport hosty Sum & Subsance...liście jak odlane z plastiku
Kilkuletnia siewka...prawdopodobnie
Polystichum aculeatum...tak sugeruje Erwin...chociaż może to być hybryda. Wyjątkowo duży i dynamiczny okaz
Hosta 'Amalia'...u mnie o pokroju kaskadowym.