Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród takisobie

Ogród takisobie 2025/01/28 16:38 #335739

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 49123
Gosiu! Zamówienia dalii mają wyeliminować moje planowane wymiany na forum. Tak chce uniknąć zamieszania z dzieleniem i wysyłką poprzez koleżanki i kolegów z forum. Może dlatego, że samej nie chce mi się tego robić. 2smiech Coraz mniej chce mi się mieć nowinki. Mam chwile, kiedy się rozkręcam, ale coraz ich mniej.

Nelu! Jelenie mnie też oczarowały. Uwielbiam je obserwować, tyle szlachetności natury w takim widoku! :kocham

Gosiu! Cyklameny będą się tam pięknie prezentować.
Ptaki to moja pasja więc chętnie o nich się uczę. Wygląd to jedno, a ja usiłuję się ich nauczyć po odgłosach. Ciężko to idzie, ale powoli się uczę.

Aniu! Chciałam uniknąć zakupów, ale nie udało się :lol: W ten sposób może uniknę wymian na forum. No może nie wszystkich... 2smiech
Wilk pojawił się znikąd i bardzo nas zaskoczył. Na szczęście udało się zrobić kilka zdjęć. B)

Żanetko! U mnie styczniowa nuda kojarzy się z załamką 2smiech Zakupy są wynikiem kalkulacji. Nie dostaje już dalii od Stanisława, ograniczam wymianę, a ceny w necie były akceptowalne. Pokazały się dalie w Leroyu - ceny z kosmosu!

Wracam po 2 tygodniach. Musiałam zadbać o zdrowie. Na szczęście to styczeń i niewiele się dzieje. Mam nadzieje, że to idzie ku dobremu i nie będę musiała już więcej robić takich przerw.

Po dłuższym czasie przeszłam się po ogrodzie i mogę już kucnąć, żeby robić fotki wink-3

Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia, th, Kalmia, piku, halszka, Semper, Ave, nowababka, zanetatacz, Danusia ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2025/01/28 17:14 #335746

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 17144
Miłko... kucanie dobra rzecz, zwłaszcza przy zdjęciach... ale powolutku... dbaj o siebie :zdrowko

Widzę, że w Poznaniu wiosna już na całego! O rany! :woohoo: A ten biały ciemiernik to jakaś nówka sztuka?
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)

--=reklama=--

Ogród takisobie 2025/01/28 19:41 #335765

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23316
Miłeczko cudne zwiastuny wiosny :kocham :kocham Ja nawet chciałam dzisiaj ładne zdjęcie przbiśniegom zrobić ale mi się nogi na śniegu na kucąco rozjeżdżały 2smiech 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród takisobie 2025/01/28 20:13 #335770

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Moniko! To najstarszy ciemiernik w moim ogrodzie. Mam go od Ryszarda i pewnie jest w moim ogrodzie mniej więcej od 15 lat. Najpierw rósł przy altanie, ale tuja go zasłoniła i przesadziłam go bez przekonania gdzie bądź. I chyba mu przypasiło, bo od kilku lat szaleje. To zwykły ciemiernik biały. Zawsze cos go podjadało. W tym roku kwiaty są wyjątkowo ładne.

Danusiu! Dziękuję! :buziak U Ciebie śnieg, a u nas całą noc padało więc wręcz grząsko. Ale się cieszę, bo przynajmniej ziemia wody nabierze.

A w domu zakwitły storczyki:

Ostatnio zmieniany: 2025/01/28 20:15 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia, th, Kalmia, piku, VERA, Ave, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, Danusia ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2025/01/28 22:28 #335780

• Ave
  • Ave Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4264
Piękne przejawy wiosny. :bravo I w ogrodzie i na parapetach.
Dbaj o siebie i odpoczywaj. Jeszcze zdążysz się narobić :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie

Ogród takisobie 2025/01/29 07:36 #335786

• Gosia1
  • Gosia1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2494
Milko dużo zdrowia życzę..Pięknie wiosna zapowiada się w Twoim ogródku
Storczykowa kolekcja imponująca :bravo

Ogród takisobie 2025/01/29 18:20 #335811

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 26080
O rety zdziwko , już krokusy i ranniki :woohoo: , u mnie zaledwie pierwszy przebiśnieg się ukazał :zielony
Zdrówka życzę vishenka
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Ogród takisobie 2025/01/29 20:12 #335823

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23316
Pięknie Miłeczko u mnie jeden ma pączki :) :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród takisobie 2025/01/30 09:59 #335845

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5899
Ochhh, pięknie już u Ciebie w ogrodzie, Miłko! Jednak u Was tam jest dużo cieplej. U nas zapowiadają ochłodzenie. Boje się gwałtownych zmian temperatur. Nic dobrego to zazwyczaj nie przynosi ...
Pogoda teraz sprzyja pracy w ogrodzie, a wiadomo, że zawsze jest co robić, więc zapowiadane ochłodzenie na weekend mnie zmartwiło, bo mam cyklameny do posadzenia ...

Ogród takisobie 2025/01/30 11:08 #335846

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18794
ładne te krokusiki... baardzo fotogeniczne...
u mnie jeszcze chwile temu śnieg, a teraz wszystko pcha sie do słonka, ranniki zakwitły praktycznie z dnia na dzień... ciemierniki ida w górę... a przed momentem głos radiowy zapowiedział luty ze śniegiem... no zobaczymy...
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...

Ogród takisobie 2025/01/31 15:36 #335929

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Aniu! Krokusy najwcześniejsze jakie mam i miałam! jestem nimi zachwycona, bo nie dość, że cudownie piękne, to takie wczesne. Ja o tym, że kwitną ranniki, dowiedziałam się od koleżanki i wtedy pokuśtykałam do ogrodu. Po szpitalu czuję się teoretycznie bardzo dobrze, ale sił brak i pewne ograniczenia ruchowe mam. Pewnie jeszcze tydzień, dwa będę do siebie dochodzić. Dobrze, że to teraz a nie latem. wink-3

Swietko, takie czasy się zrobiły, że zimą sadzimy rośliny. Ja niczego nie zamawiałam, przewidując moją kilkutygodniową niedyspozycję. Tak też generalnie pogoda jest mi obojętna, bo i tak niczego nie mogę robić. Może w przyszły weekend idąc do ogrodu, wezmę do ręki sekator wink-3

Danusiu! Dobrze, że mam te storczyki, bo mam trochę radości. Ale mam nadzieję, że wkrótce wejdę na prawidłowe obroty. Pokaż potem, jak Ci zakwitły! W storczykowym wątku też!

Wiesiu! Dziękuję! :buziak Coraz mi lepiej! Musze dużo chodzić, ale wygibasów na grządkach jeszcze nie mogę robić. Mam tez problem z robieniem zdjęć, ale wszystko powolutku...
U mnie za to przebiśnieg tylko jeden.

Gosiu! Storczyki nie maja tak dobrze, jak u mnie w poprzednim biurze miały. Ale powoli się przyzwyczajają do nowych warunków, co pokazują kwitnieniami.
Wiosny doczekać się nie mogę, ale też porodu do sprawności B)

Ewka, wychodzę właśnie z tego założenia! Odpocznę, dojdę do siebie, a potem popracuję 2smiech Parapety na razie mnie ratują, bo zwariować idzie. gwizdac

Jak powyżej, nic nadal nie robię, przechadzam się, udało mi się zrobić kilka zdjęć. Codziennie długie spacery na zewnątrz i w domu.
Przyszły pierwsze dalie w paczce ze Świata Kwiatów. Jak przyszły, tak wrzuciłam je do pomieszczenia za garażem. Zajrzę do nich za miesiąc , albo dwa. Będzie jeszcze jedna paczka, ale ma być dopiero w marcu.
Kiełkuję kanny pozyskane na klombach w parku. Mam nadzieje, że nie zmarnuję. Na razie na podkładach z ręczników papierowych. W przyszłym tygodniu muszę je wsadzić do doniczek.

Na dziś:

Za tę wiadomość podziękował(a): th, halszka, VERA, Ave, nowababka, nelu-pelu, Danusia, Borislava.Kirilova
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.217 s.