Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/16 13:33 #167153

• Iwona1311
  • Iwona1311 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1551
Ewa upałów to i ja mam już dosyć, z utęsknieniem czekam na ochłodzenie i deszcz tym bardziej że sporo doniczek mam do posadzenia a tu żar leje się z nieba. Po azaliach widzę że przyszedł u Ciebie czas na róże, te też u Ciebie dorodne i ładnie kwitną.
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/17 09:53 #167315

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48315
Świetna kolekcja! Ja moich nie za bardzo mogę focić, bo pokryły się lekko spadzią. Masz wszystkie opisane? Bo ja kiedyś miałam labelki, ale wiosna skutecznie je wygrabiłam. Zrobiłam sobie kiedyś tabelkę w excelu ze zdjęciami więc mogę odtworzyć think:

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/17 11:23 #167330

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17345
Ewuniu, to że jestes rodkową królową wiadomo nie od dziś. Ale jakie masz piękne róże i irysy :woohoo: . Die Laughing zwala z nóg recourse .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/17 12:45 #167342

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Żanetko skleroza niestety swoje robi :glupek Tyle ,że mi nigdy aż tak bardzo nie zależało na znacznikach .Teraz bardziej się staram ,ale co z tego jak napisy się ścierają ,a znaczniki nie wiadomo gdzie emigrują . :tup

Iwonko to jest w ogrodzie cudowne ,że on się zmienia .Rośliny kwitną jedne po drugich i caly czas jest ruch w interesie .Dziś fajna pogoda ,ale podobno od czwartku znowu gorąc krecigl

Miłko te nowsze hosty jeszcze mają znaczniki ,ale te starsze to już tylko do identyfikacji think: Na początku trochę mnie to stresowało ,ale teraz cieszę się ,ze mam roślinę wszystko jedno czy podpisana ,czy nie :jupi

Edytko wiesz ,że rodki to mój konik ,ale róże też .I chyba nawet róże były wcześniej .Pierwsze trzy uśmierciłam dobrocią swego serca i długo myślałam ,że nigdy żadnej róży nie uda mi się wyhodować .
Jednak trening czyni mistrza .Jak dla mnie Edyciu Ty jesteś królową traw ,bez dwóch zdań zwyc

różyczki dla odmiany :fotka

Ostatnio zmieniany: 2019/06/17 12:57 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, takasobie, Krzysia, edulkot, inag1, chester633, nowababka, Elżbieta, jolifleur, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/17 14:41 #167352

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18040
Ewuś ja totalnie nie różana jestem, całe 7 rośnie u mnie, w tym jedna podarowana niedawno przez Marysię clap ... ale pod wpływem Waszych fotek, Twoich, Majki i innych coraz bardziej mi się chce w ogrodzie różanego zapachu... A na widok piękności z 4 fotki to mi normalnie ślinka pociekła... rotfl
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/17 20:54 #167371

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23456
Ewciu i znowu jest co podziwiać -róże jak z katalogu.....też mam kilka ,ale na różyczkę na swoje szczęście nie zachorowałam.....choć z wielką przyjemnością oglądam i podziwiam u innych hu_rra
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/17 21:06 #167373

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Ewcia, piękne te rośliny u Ciebie :woohoo:
Ale tak sobie myślę, patrząc na zdjęcia , że drugie tyle piękności dodają im pięknie zrobione ujęcia clap
na kursie fotograficznym byłaś, czy cuś? think:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/17 21:32 #167380

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22723
Ewcia cudne różyczki i cudne fotki ja się w nich coraz bardziej zakochuję a to nie jest dobry objaw bo miejsca coraz mniej na nowe miłości rotfl
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/19 20:09 #167612

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aneczko kilka róż to trzeba koniecznie mieć w ogrodzie :tup ta która się Tobie podoba to Eden Rose ,gwiazda wszystkich ogrodów różanych ..Chociaż ją jedna sobie zafunduj ,bo warto :na_ucho

Żanetko ,to ,że jeszcze na różyczkę nie zachorowałaś ,nie znaczy że nie zachorujesz .Nie znasz dnia ani godziny :diabelek

Ewuniu dobrodziejko :przytulam lubię robić fotki swoim roślinkom .To fakt .A gdzie mogę zobaczyć Twoje ? Oaza odpada ,bo nie zaglądam tam już wcale :na_ucho

Danuśka ,nie przejmuj się brakiem miejsca .Ja też nie mam ,a jednak wciąż upycham nowe .Wszak jeszcze masz sporo trawnika gwizdac

Zdjęcia mojej córci, wieczorny ogród :slonko

Ostatnio zmieniany: 2019/06/19 20:53 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, takasobie, Krzysia, chester633, Semper, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, Maryna44

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/19 20:44 #167627

• Gabriel
  • Gabriel Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Rośliny moją radością
  • Otrzymane podziękowania: 2383
Cudowne róże, u mnie, w przeciwieństwie do rodków, nie chcą rosnąć, tylko jedna wyjątkowa czerwona :)
Czekam na deszcz, ale już nawet nie oglądam prognoz, wiem że będzie trzeba podlewać.
Podziwiam że u Ciebie wszystko podlane konewkami i wygląda dorodnie zwyc
Pozdrawiam, Gabriel
Ogród nadal moją radością
Ostatnio zmieniany: 2019/06/19 22:13 przez Gabriel.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/19 23:10 #167657

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu -zdaje sobie sprawę ,że przebywanie na forum kończy się nowymi chorobami .....ale może wystarcza te co mam .Wieczorny ogród jak zawsze zachwyca hu_rra
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2019/06/19 23:11 przez zanetatacz.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/20 12:53 #167716

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7569
Ewo :buziak , a jednak nie tylko róże i rh, przyjemnie popatrzeć na zieleninę w Twoim ogrodzie, choć głównie dla kwitnących tu zaglądam i uroczej ogrodniczki vishenka .

Ewo, czy Twoja hosta Stiletto ( ostanie zdjęcie w tym poście) ma jaśniejsze plamki na liściach, czy to złudzenie spowodowane kroplami wody ? W tym roku mam dwie z takimi plamkami, w ubiegłym była jeszcze jedna, ale teraz bez niepokojących objawów, zastanawiam się, czy dać im szansę, czy wywalać? W każdym razie trzymam w odosobnieniu.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/21 15:47 #167844

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gabrysiu w mojej ziemi też róże nie chcą rosnąć ,no bo co zechce kwitnąc w piachu think: Do każdego krzaczka daję worek kupnej ziemi ,do różaneczników też, tyle że rodzaj podłoża inny .A róże to jednak moja pierwsza miłość ,wyrzec się nie można :nie_wiem

Żaneciu ,te wieczorne obchody to jakaś makabra .Komary ruszają chyba na podbój ziemi w ilościach niesamowitych .Raniutko ,gdy chodzę pielić ,między czwartą a piątą jest ich chyba trochę mniej ,ale za to jestem wypsiukana od stóp ,do głów .A choroby roślinne są fantastyczne ,im nowsze tym fajniejsze polewkamax

Krzysiu ,co do Siletto ,to faktycznie są plamkowate .Aż poszłam sprawdzić .Obie kępki są takie same ,a obok rosną dwie inne wielkie hosty bez żadnych defektów .Nie mam pojęcia czy to grzyb ,czy wirus :unsure:mam nadzieję ,że na przyszły rok tego nie będzie ,czego i Tobie życzę :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/22 00:21 #167970

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10016
Ja też podziwiam Cię za te konewki, ale przynajmniej w tym roku trochę Ci popadało.
Ale za to mamy plagę komarów. Ja nawet nie próbuję pielić. Tylko podlewam w razie potrzeby.
Nie wiem jak ja to ogarnę wszystko potem.
Ogród jak zwykle wygląda rewelacyjnie. To prawdziwa dżungla.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/22 13:17 #168005

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Pięknie Nowinko hosta na zdjęciu 19.20 wpadła mi w oko lubię takie ja swoje teraz dzielę i przesadzam bo giganty zagłuszyły te mniejsze i średnie jest w miarę wilgotno to liście nawet nie zwiędły.Ja też ciągle grzebie w ziemi rośliny się rozrastają i muszę im szukać nowego miejsca.Róże mam dwie rotfl czerwoną nie pachnąca ma setki kwiatów,ale mszyca ją uwielbia i pomarańczowo żółtą 5 rok nie może dojść do siebie ma 6 kwiatów think:
Ale ja nie różana jestem.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/23 13:09 #168099

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu ,ja ostatnio też tylko podlewałam ,a na pielenie nie mogłam się zebrać ze względu na gorąc .Ostatnio jednak musiałam w końcu się zebrać ,bo zarosłam w mig .Teraz wstaje skoro świt ,pielę i klnę cały świat .Cały ogród mam do obrobienia w szybkim tempie .Co do deszczu ,to byś się Gosiu zdziwiła ,jak mało go u mnie było :( :nie

Dagmarko kiedyś myślałam ,że choroba hostowa mnie nie dopadnie ,ale być na forum ,to znaczy ciągle zapadać na nowe choroby .Ale w sumie to jest fajne .Monogamia jest dobra w małżeństwie :diabelek Dwie róże w ogrodzie są delegacją na przyszłość .Nie wiadomo ,czy więcej nie dokupisz :jupi :owady

Zakątki ogrodowe welcome

Ostatnio zmieniany: 2019/06/23 14:10 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, Gabriel, piku, takasobie, Krzysia, edulkot, inag1, Semper, beatrix+ ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/23 23:26 #168210

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18040
Ewuś róże jak to róże... królowe, pozują :) Ale gillenia śliczna, ile lat rośnie u Ciebie?
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/24 07:25 #168233

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2052
Ewcia - jak w raju :)
Rozmarzyłam się ....

Ślicznie :bravo :bravo :bravo
I cały czas się zachwycam tymi czerwonymi akcentami. To takie charakterystyczne dla Twojego ogrodu.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/24 09:53 #168247

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48315
Ale pięknie i soczyście!
Cudowny czerwony domek dla ptaków. Zainteresowanie jest?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/06/24 15:11 #168295

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu -mnie zainteresowała kalina sztywnolistna -taka u Ciebie ładnie wyprostowana ,moja jest bardziej zwisająco -płożąca i mnie wkurza ,jakie ma u ciebie stanowisko?
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.213 s.