Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/05 22:54 #169744

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25419
Co to forum robi z człowiekiem krecigl Ja też mam floksy - i apetyt na więcej :mniam
Ewuniu, cudnie, po prostu cudnie u Ciebie - pozdrawiam :buziak :przytulam
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/06 14:10 #169798

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Ewciu co do tych długich korzeni ,które mają wypuścić Twoje floksy ,to możesz się rozczarować ,jako ,że floksy korzenią się płytko :silly: Ja swoje niestety muszę podlewać .Dziś właśnie przesadzałam trzy hosty na nowe miejscówki a dwie róże opuściły ogród niestety .No ale bez tego to ani rusz .Szpadel musi na siebie zapracować teacher

Żanetko ,ja u Gosi niestety nie zamawiałam ,bo jak wiesz z miejscem krucho i żeby coś wsadzić ,to musi być coś co mnie uwiedzie na tyle ,aby wywalić inną roślinę :heart .Ale nad tematem floksowym pracuję i prawdopodobnie 5 do mnie przyjedzie ,tylko muszę czekać .Ale czego się nie robi dla miłości :kocham

Polu ,ile mnie zdrowia kosztuje utrzymanie tych roślin przy życiu ,to nie masz pojęcia ,Mam sam piach i notoryczną suszę .Czasem myślę sobie ,że pizdnę to wszystko w diabły i w końcu odpocznę .Ale jak to mówią wiśta wio łatwo powiedzieć .Paprotnik oczywiście umieszczę tam gdzie trzeba .Pozdrawiam :przytulam

Ewciu ,jeśli chodzi Ci o floksa ,to jest Drakon ,mój jesienny nabytek .Jest piękny i oczarował mnie bez reszty .Mój litewski cudzoziemiec wypuścił jeden wysoki badyl i na nim zakwitł .Pociesznie wygląda .A jak się sprawują Twoje cudzoziemce ? zakwitły ? co do wspominków mojej osoby przy podlewaniu ,to chyba nie jesteś jedyna ,bo coś mnie ostatnio często czkawka łapie :lol:

Verciu bo wiadomo ,że forum jest po to ,żeby nasz apetyt na rośliny stale wzrastał i nigdy nie mamy dosyć.I tak powinno być .Czy wyobrażasz sobie siebie bez ogrodu ? na pewno nie ! tak samo i ja .Nie raz padam na twarz i składam przysięgi ,że trochę zwolnię ,ale nic z tego .Będziemy szaleć w tych swoich kołowrotach aż padniemy na posterunku pracy :spacerek Dzięki dobra kobieto za miłe słowa :przytulam

Fotkowo

Ostatnio zmieniany: 2019/07/06 14:24 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, Efkaraj, takasobie, edulkot, inag1, Semper, Dagusia, beatrix+ ten użytkownik otrzymał 6 podziękowań od innych

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/06 17:55 #169821

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Ewciu -pięknie napisałaś o tym naszym ogrodowaniu- to jest jak wszystkie inne uzależnienie i bez niego nie da się żyć ,choć czasami ręce opadają i sił brak....ale jak się spojrzy przez okno,to o wszystkim człowiek zapomina i idzie harować dalej polewkamax ,choć dzisiaj nie mogę się jakoś zebrać 2smiech
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/07 20:05 #169904

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Ewuś, co to za róża na przedostatnim zdjęciu? No ta z bialymi obrzeżami ?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/07 20:14 #169907

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Dracon, zapamiętam i będę szukać bo kolor ma obłędny, moje też żyją oba Litwiny 2smiech ale nie kwitną, może uda sie ujrzeć do końca sezonu, grunt, że żyją. ta różyczka z 3 od końca fotki ma śliczny kształt kwiatu :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/08 10:16 #169994

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48294
Cudowne dzielżany! Szybko zakwitły! zdziwko Moje dopiero pąki mają.
Ta pierwsza róża sliczna. Co to? Jalitah?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/08 21:14 #170048

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22723
Ewcia fotki różane śliczności coraz bardziej mnie róże wciągają wink-3 floksów tez mi jakoś dziwnie od wejścia na forum przybywa 2smiech coraz więcej tych miłości w moim ogródku rotfl
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/09 19:59 #170177

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko pogoda trochę daje odpocząć ,więc wzięłam się za obcinanie przekwitłych roślin,za przesadzanie no i zasilanie róż przed drugim kwitnieniem .Rano było tak zimno i wietrznie ,aż zapachniało jesienią .Sezon za chwile się skończy i znów pozostanie nam czekanie na wiosnę .U mnie kropi deszcz ,szału nie ma ,ale ja już się przyzwyczaiłam . :na_ucho

Betinko ta róża o którą pytasz to Roger Lambelin .A wiesz ,że chciałam sobie dokupić i nigdzie nie mogę spotkać :nie_wiem

Ewciu Twoje Litwiny mogą jeszcze zakwitnąć ,bo one może z tych późniejszych .Moje też jeszcze nie wszystkie kwitną .Ta susza też daje się im we znaki .Niby podlewam ,ale powietrze upalne nie sprzyja rozwojowi .A mój jedynak cały czas kwitnie i już z kącików wyrastają mu nowe pączusie .Jeden patyczek ale bardzo wydajny :)

Miłciu dzielżany kwitną wcześnie ,ale mam też późniejsze ,które są dopiero w pączkach .One lubią dużo pić ,jak tylko trochę sucho to zaraz więdną .Róża oczywiście Jalitach ,ona ma kwiaty nie do zdarcia .Nie znam róży ,która dłużej trzyma rozwinięte kwiaty .Wygląda jak sztuczna zwyc

Danuśka podejrzewam ,że jeszcze nie jedna choroba Ci się przyplącze :silly: Cały czas nowe rośliny kwitną w ogrodach i zaraz by się też chciało .Człowiek zawsze chce to ,co ma drugi :diabelek

Ostatnio zmieniany: 2019/07/09 20:05 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, Gabriel, edulkot, inag1, nowababka, zanetatacz, a.nia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/09 20:23 #170178

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22723
Ewcia przepiękne te różyczki z kropelkami deszczu :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/10 10:58 #170258

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48294
Pięknie!
Moja Jalitah jest arcymizerna! Nie buduje krzaczka, puszcza jeden kwiatek rocznie! :mur

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/11 23:03 #170432

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Cudnie wyglądają rośliny z kroplami deszczu.....ostatnio stałam w oknie i gapiłam się jak pada .....rzadki to ostatnio widok,same piękności Ewciu pokazuje hu_rra clap hu_rra
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/12 08:43 #170442

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
U Mnie Młoda dostała się na studia.
W związku z tym Główna Księgowa zapowiedziała koniec kupowania kwiatków.
Zresztą już i tak nie ma gdzie sadzić gwizdac

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/12 19:34 #170485

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danuśka ,róże są zawsze przepiękne .a deszczowe krople jeszcze podkreślają ich urodę .Ale ogólnie u mnie czasem tylko pokropi ,a większych opadów ,jak nie było tak nie ma krecigl

Miłciu a moja w tym roku piękna bardzo .Teraz ma kolejne pączki clap ale przyznam ,że to kapryśnica i nie każdego roku sprawia mi tyle radości ,co w tym sezonie :kocham

Żanetko ,oj tak ! szum padającego deszczu ,to dla mnie muzyka dla duszy :na_ucho Mogłoby padać ,padać i padać chociaż ze dwa tygodnie .I nawet nie wiem ,czy to by podlało tę moją plażę think:

Jurciu gratulacje dla Was rodziców z okazji możliwości edukacji Waszej córy :bravo .Moja w tym roku kończy i jest to już ostatnia studentka w domu .Ale nie zupełnie w domu ,bo w międzyczasie wyszła za mąż :owady A ja stale sobie obiecuję niczego nie kupować ,ale widzę ,że to jednak niemożliwe .Dziś też zrobiłam krótki wypad do szkółki ,kupiłam 6 choin kanadyjskich na żywopłocik oraz dwie bylinki ,gaurę i kłosowiec hu_rra Byliny wsadzone ,ale choiny muszą poczekać na ziemię :tup

warto czasem podkarmić gąsiennice :grabie

Ostatnio zmieniany: 2019/07/12 20:00 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, takasobie, edulkot, chester633, Semper, Dagusia, nowababka, jolifleur, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/12 20:48 #170501

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23927
Ale nałapałaś tych motylków :woohoo: ja czasami widuję ale nie mam cierpliwości czekać :tup
Znowu sadzisz nowości 2smiech ta choina kanadyjska to taka zwyczajna czy jakaś odmianowa question i gdzie je kupiłaś question bo to co szukam to wszystkie jakieś maluchy B)
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/12 22:02 #170510

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Świetne motylki upolowałaś Ewciu zdziwko hu_rra ,czy ja coś przegapiłam ....masz miejsce na 6choin?czyżby ogród się powiększył? -to byłoby super i też bym tak chciała....
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/12 22:36 #170522

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17345
Piękne motyle :kocham.
W sprawie zakupów, to jutro wybieram się do Krzywaczki. Jestem tu jednak rozdarta. Z jednej strony lubię kupować: nowości, ciekawostki, ślicznotki, itd, itp :mniam gwizdac 037. Z drugiej jednak, bardzo podoba mi się filozofia Izy Tamaryszek, która kupuje tylko te rośliny, na które ma konkretny pomysł i nigdy nie ma doniczek w poczekalni teacher.
Zupełnie nie wiem, jak to pogodzić krecigl.
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/12 23:13 #170534

• Gabriel
  • Gabriel Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Rośliny moją radością
  • Otrzymane podziękowania: 2383
Jak miło do Ciebie zajrzeć, zawsze można nacieszyć się pięknymi widokami i nabrać ochoty na dalszą pracę :) W Twoim obiektywie i motyle i gąsienice wyglądają sympatycznie. :silly:
Podziwiam, że wszystko pięknie utrzymane i już są pomysły na nowe rośliny clap Choiny to jedne z piękniejszych iglaków.
Wypatrzyłem też kępę dzielżanu, czy możesz napisać jaki jest wysoki?
Planuję zrobić nową kompozycję, tylko czekam na deszcz, boję się cokolwiek ruszać w taką pogodę.
Róże niesamowicie jeszcze kwitną, widzę że dalie też już zaczęły :lol:
Pozdrawiam, Gabriel
Ogród nadal moją radością

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/13 09:05 #170557

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12989
Piękne zdjęcia motyli :kocham Mnie w tym roku jakoś rzadko wchodzą w obiektyw :fotka A raz nawet widziałam Pazia królowej w swoim ogrodzie :woohoo:
Tobie się udało go złapać :)
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/13 09:59 #170563

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
Czy ten floks to "Drakon"/

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/07/13 12:50 #170576

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Maju ,choiny kupiłam zwyczajne ,wysokie drzewka .Chociaż dla mnie to one wszystkie są nadzwyczajne :jupi Będą w szpalerze wyglądały cudownie ,dosyć luźno posadzone pokażą swój bajkowy pokrój .Swoje kupiłam Majeczko w szkółce ,sama pojechałam ,sama wybrałam i przynajmniej jestem zadowolona clap

Żanetko ,trochę metrów mi przybyło wzdłuż ogrodzenia ,bo o kazało się ,że dawniejszy sąsiad był w naszym ogrodzie i nowy mierząc to od nowa ,musiał kawałek się odsunąć .Akurat wzdłuż granicy .No to ja biegusiem spełniłam swoje marzenie jakim był szpalerek choin .Po południu idę sadzić ,a do południa i tak siedziałam w ogrodzie przesadzając ,co się da wink-3

Edytko ,filozofia Izy ,to i mnie się podoba ,ale niestety ja mam inną ,czyli kupuj co ci w oko wpadnie ,a potem główkuj gdzie to upchniesz :diabelek Niemniej jej ogród jest oazą spokoju ,podczas gdy mój ,to jest lekki wariat ,tak samo ,jak i ja polewkamax a jeśli chodzi o doniczki w poczekalni ? musowo muszą być :lol:

Gabrysiu ,te dzielżany ,które teraz kwitną mają około metra .Mam też i mniejsze .Większe okazy pooddawałam ,bo nerwica mnie brała na ich wieczne podpieranie .W ogrodzie cały czas coś dosadzam i przesadzam ,za wyjątkiem tych ostatnich ,upalnych dni .Wtedy to już się skupiłam tylko na podlewaniu ,bo już na nic innego sił nie starczało .Dalie zaczynają kwitnąć ,szybko wypijają to co im wleję i konewki w ciągłym ruchu .Ale nie narzekam ,bo w powietrzy chwilami czuć jesień ,a to mnie się wcale nie podoba :na_ucho

Marysiu te motylki żerowały na mojej roślinie jako gąsienice .Codziennie je obserwowałam ,jak rosną .Na poprzedniej stronie jest ich zdjęcie .A teraz w nagrodę oglądam dorosłe i nacieszyć się nie mogę cudami natury .
Warto jednak znosić widoki dziurawych roślin ,lub z lekką chorobą ,ale nie używać chemii i cieszyć się naturą .Ja tak właśnie rozumiem pojęcie ogród :kocham

Jurciu ,ten floks z motylem to jest All in one ,a Drakon jest na poprzedniej stronie 14 od góry w pierwszej serii fotek .Tam dalej chyba też jest .Dziś właśnie go obcięłam ,może zakwitnie drugi raz think:

Transmisja motylowa
Ostatnio zmieniany: 2019/07/13 21:04 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, takasobie, edulkot, chester633, nowababka, zanetatacz, Danusia, Zawszewiosna, a.nia
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.232 s.