Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/21 19:50 #25603

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8354
Przedostatni floks to ;) ?
Jak sobie radzisz z jesienną suszą krecigl ? Bo ja już wymiękam :unsure:
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/21 20:28 #25610

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ewuniu a pierwsza róża to kto :unsure:
U mnie trochę popadało ale w ziemi tej wody nie widać ;)
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/21 21:10 #25626

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Piękny ten floks, faktycznie ma takie kolory? świecznica kwitnie wspaniale, moja przywalona powojnikiem..... :patel

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/21 21:44 #25630

• dorcia7
  • dorcia7 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam
  • Otrzymane podziękowania: 1446
Ja też chciałabym poznać imię tego floksa :)
pozdrawiam -Dorota
Działka - moja pasja cz. 1

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/22 08:22 #25670

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Marto ,przedostatni floks to Sweet Sumer Fantazy .Kupiony przez mojego małża na ryneczku za 5 zł .Widziałam takiego za 14 zł .
Widać dopiero ,jak ciągną z nas kasę w sklepikach internetowych .Jeśli chodzi o podlewanie ,to mam dosyć .Deszczu już się nie spodziewam ,bo się nie zanosi .A właściwie to nawet się zanosiło ,ale jak zwykle nici .Od rana piękne słońce ,ale na termometrze 5 stopni .Można się oszukać .A ja wczoraj sadziłam nowego różanecznika .A na dziś czeka mnie iglaczek i berberys cudnej urody .Ale to dopiero po południu ,bo czeka mnie jeszcze wizyta kontrolna u lekarza .Przez to mam do reszty humor popsuty :kawa

Majeczku ta pierwsza róża to Red Ballerina .Taka sama żelazna dama ,jak Ty .Cały czas kwitnie i wciąż wypuszcza nowe .I tak będzie aż do mrozów .Wypatrzyłam u Kamili białą koleżankę dla niej .Taka sama budowa ,tylko kwiaty białe .Chyba się skuszę :na_ucho

Ewciu ten floks ma kolory co chwila inne .Jak był na początku kwitnienia ,to był bardziej różowy .Teraz zaczyna wpadać w niebieski ,ale to też nie do końca ten kolor .Wszystko zależy o jakiej porze dnia jest fotka robiona .Ale jak dla mnie jest w pierwszej trójce najpiękniejszych floksów :kocham

Dorotko ,jak powiedziałam na początku , floksik to Sweet Sumer Fantazy .Widziałam w Albamar :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/22 08:45 #25677

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Nowinko ;) u mnie już lepiej-miałaś rację.Byłam u ortopedy,wczorajszy zastrzyk zdziałał cuda , pierwszą noc od kilku miesięcy nie budził mnie ból.Ale dosyć o mnie.Piękne te róże, cudnie kwitną , może u mnie za kilka lat też będą tak cudne widoczki.Floksy śliczne.Mnie też ujął sweet sumer fantazy.A jak u Ciebie ? Popadało trochę ? Całuski przesyłam :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/23 09:46 #25784

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kasieńko ,u mnie niestety suszy ciąg dalszy .Ciągle słyszę o opadach ,ale ja już się chyba wcale nie doczekam .Żeby nie podlewanie to chyba nic już bym nie miała w ogrodzie.O sobie pisz jak najwięcej ,wiesz że zawsze ciekawią mnie Twoje losy .Na tamto forum zaglądam tylko do nielicznych osób ,w tym do Ciebie .A tutaj też ruch niewielki i prawdę mówiąc mam coraz mniej chęci na forumowanie .Pozdrawiam cię Kasiu i niech te wszystkie Twoje bóle przejdą na złych sąsiadów :przytulam

Ostatnio zmieniany: 2016/09/23 09:47 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, hanya, piku, Krzysia, affa, VERA, Gosia1704, Kasionek, annawu, Izula ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/23 10:21 #25790

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12978
Faktycznie, ten zawciągowiec u Ciebie to spora kępa :woohoo: Mój to bida z nędzą :( Ja zaglądam zawsze, tylko mało piszę, susza w ogrodzie i u mnie, choć parę kropli deszczu spadło :deszcz
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/23 11:24 #25798

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8354
Nie wiem jak inni, ale ja swoją słabszą aktywność forumową usprawiedliwiam tym, że ustąpiły upały i mogę nadrobić robotę ;) , wprawdzie brak deszczu utrudnia sprawę, ale łudzę się, że w końcu mamy jesień i kiedyś ten deszcz spadnie krecigl

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/23 12:21 #25803

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25871
A ja podziwiam ale nie zawsze piszę :oops: . Zachwycam się floksami bo to ostatni załapany przeze mnie bakcyl i podziwiam róże, na razie bez bakcyla ;) , choć pomalutku rugos u mnie coraz więcej :lol:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/23 18:34 #25826

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Wypatrzyłam u Kamili białą koleżankę dla niej .Taka sama budowa ,tylko kwiaty białe .Chyba się skuszę
Ewuniu skuś się bo czerwono-biały zestaw zawsze jest elegancki :lol: a co to za białe cudo?
A tutaj też ruch niewielki i prawdę mówiąc mam coraz mniej chęci na forumowanie
Wiesz Ewuniu, że ja mam to samo ;) od jakiegoś czasu mam jakby wewnętrzną barierę w pisaniu na forum, jakimkolwiek, choć zaglądam do kilku bo wszędzie pozostawały moje ulubione ogrody i kochane dziewczyny :kocham

Ostatnio tak mi zalazły za :heart persice że nabieram coraz większej ochoty na rabatę z nimi i trudno mi się powstrzymać przed ich zakupem już teraz 2smiech widziałam u Kamili ?
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Ostatnio zmieniany: 2016/09/23 19:01 przez edulkot.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/23 21:05 #25848

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Witaj Ewuniu, pierwszy raz się wpisuję ale nie mal codziennie bywam u Ciebie i podziwiam piękne fotki i piękny ogród :kocham
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/23 21:19 #25852

• aguskag
  • aguskag Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 985
Nowinka napisał:
Konewki w natarciu rotfl

Nowinko, ja już wiem, czemu u Ciebie ciągle nieprzebrane tłumy :) Nie dość, że ogród masz przepiękny, to jeszcze robisz nieprzyzwoicie piękne zdjęcia :slonko

Ja też jestem bardzo zadowolona z Ascot. Pancerna, nie choruje, ślicznie kwitnie.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku
Ostatnio zmieniany: 2016/09/23 21:22 przez aguskag.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/23 21:33 #25859

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25414
Ewuś, również bywam u Ciebie - tylko, no właśnie ...........................to pisanie :patel
Po całym dniu gonitwy, wieczorami tylko klik mi najlepiej wychodzi :bezsil
Pozdrawiam cieplutko :buziak :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/24 16:25 #25935

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Maryniu ,mój zawciągowiec to w tym roku też lekko zasuszony .Nie dostał przez cały sezon ani kropli wody.Ten ,który rośnie w cieniu wygląda lepiej .Ale to i tak wartościowa roślinka flower Szkoda tylko ,że inne nie mają takich zalet .Przeważnie te bardziej okazałe ,to i wymagania większe :buziak

Marciu ,jesień ma być ciepła .Ja też nie mogę się doczekać ,aby wyjść do ogrodu o normalnej porze ,a nie jak wariat o czwartej rano ,żeby coś zrobić .Pod tym względem ,to lubię jesień .Ale żeby zapobiec chandrze ,zamówiłam sobie kilka bylin i teraz przynajmniej myśli mam zajęte gdzie to wsadzę .Na te okoliczność dziś już robiłam ogrodowe roszady .Nie powiem ,miejscówki się znalazły 2smiech

Wisienko ,u mnie rugoski się nie zmieszczą i bardzo ubolewam nad tym .Są cudne ,okazałe ,wytrzymałe i pachnące .Uwielbiam je .Za to inne wciskam jednak z uporem maniaka .A floksy ,to mój bzik od zawsze .Póki co ,to już nie ma dla mnie odmian ,bo wydaje mi się że wszystkie najładniejsze już mam ,a podobnych nie ma co kupować ,bo jednak miejscówki na wagę złota .Dziś miałam robotę w szpalerze floksów ,bo spodobały się również kretowi .Zrył niesamowicie .Jak go złapię ,to nie wiem co z nim zrobię :mlotek

Majuś ,a wiesz że zapomniałam nazwę tej białej róży ? matko kochana ,co za skleroza kreciglAle i tak mam w planie pobuszować dziś u Kamili ,to na pewno ją znajdę .A perskie róże ,to i mnie zalazły za skórę ,u niej jest z czego wybrać :na_ucho

Aniu kochana witaj :przytulam Strasznie się cieszę z Twoich odwiedzin .Bardzo .Zaglądaj częściej .A mnie bardzo brakuje Ciebie i Twojego ogrodu .Co u Ciebie ? czy zdrowie dopisuje ? Jestem spragniona wszelkich wieści :buziak

Aguśko moja ,te konewki ratują ogród przed wyschnięciem .To moje główne pomocnice .Dwie z nich już mają rączki poprzecierane .
Powinnam sobie kupić nowe ,ale człowiek się do wszystkiego przyzwyczaja ,nawet do starych konewek .Jakoś tak pasują do rąk .
Dziękuję pięknie za chwalenie foteczek :przytulam

Verciu ważne ,że się czasem odezwiesz .W Twojej sytuacji ,to sama nie wiem czy bym czas znalazła .A z tym pisaniem ,to i mi się jakoś ostatnio nie chce .Zmęczenie materiału :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, VERA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/24 16:32 #25937

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya, piku, Krzysia, edulkot, VERA, Gosia1704, Semper, nowababka, Olga1234, Izula ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/25 07:48 #26002

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6030
Moim zdaniem floksów nigdy dosyć.Na początku nie bardzo je lubiłem.Sadziłem dlatego, że Moja LP uwielbiała ich zapach.
Na chwilę obecną mam ich 15.Dzisiaj jadę do Wojsławic.Tam z forumowego zamówienia od Godlewskich dokupie kolejnych 15
wśród nich Mashenkę.Miejsce przygotowane.Jutro będę szalał.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/25 07:50 #26003

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
O jakież cuda i te kolory! Żebym chociaż w kilku procentach umiała tak robić zdjęcia jak Ty Ewuniu. Pomimo suszy nie widać żeby Twój busz miał się źle co świadczy o dobrej ogrodniczce flower Na forum bywam w biegu, żyję w biegu - ale jestem i Ci towarzyszę :buziak I będę !!! Czytałam o zamówionych różach- będziemy się razem cieszyć a ja nawet miejsc nie mam na nie przygotowanych zarowk Dobrej niedzieli a ja może pójdę w końcu się uczesać, bo do Wojsławic pojadę jak ta czarownica - bo mogę zapomnieć i będę straszyć tam ludzi :czarownica
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/25 14:19 #26022

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6583
Czy kwitnący jesienią rododendron wywołuje podobne bicie serca jak wiosną czy, z powodu nieprzebranej masy kwiecia wszelakiego, nie robi już wrażenia? :diabelek
Od razu uprzedzam, że u mnie nigdy żaden nie powtórzył kwitnienia, choć jeden z nowych wiosennych zakupów ma podejrzanie duże pąki... Może to Kabaret? :unsure:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/25 18:32 #26050

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Też regularnie do Ciebie zaglądam , tylko z pisaniem kiepsko. :oops: Zapisuję sobie roślinki, które mnie u Ciebie zachwycają a ostatnio róże pustaczkowe. I tak przy okazji, Red Ballerina jest wysoką różą ? Na Twoich zdjęciach wygląda na dużą różę.
Muszę pochwalić widoczek ze świecznicą i czerwoną różą. Przepiękny. :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.198 s.