Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/03 22:43 #27350

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Ewuniu a co to za asterek ten biały na pierwszej fotce? tak pięknie i zdrowo wygląda :woohoo: U mnie też nareszcie pada, :deszcz jedna robota mniej, bo to latanie z wężem i konewkami już mi obrzydło wink-3 muszę pomyśleć o nawadnianiu kropelkowym gwizdac
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/04 09:08 #27385

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Piękne ujęcie kwiecia hortensji, w pierwszym odruchu nie wiedziałam czy to nie lilaki zdziwko takie miałam skojarzenie. Masz ciut wytchnienia od podlewania, czas na inne prace za to a zwolnienie tempa to przecież podstawa. Forsycja wykarczowana? No i koniecznie pokaż Memorego flower
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/04 20:42 #27545

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Gosiu ,te zamączniakowane liście ,to trzeba jak najprędzej wyzbierać .Żeby nie zostały na zimę .Ja też poczekam do wiosny z leczeniem azalii .U mnie ta najbardziej biała ,to z nowo kupionych .Zła jestem jak nie wiadomo co ,bo bardzo długo jej szukałam ,a teraz mi się pochorowała :placz

Aneczko ,nie znam nazwy astra o którego pytasz .Dostalam na jesieni sadzonkę od naszej forumowej koleżanki .Pięknie się rozrósł i zdrowiutko rośnie .Ale nazwy nie znam .Muszę zapytać ,może ona wie .Zamówiłam sobie dziś astra ,którego wypatrzyłam u Dorci Niezwykle orginalny ma kolor ,nazywa się Ann Leys.Trochę u mnie dziś padało ,ale wiatr niesamowity .Aż się bałam ,że mi w ogrodzie gałęzie na głowę pospadają :ohmy:

Aniu jedna forsycja jeszcze jest .Pogoda nie pozwoliła dziś popracować i tania siła robocza się zbuntowała :nie_wiem
A Memory jeszcze do mnie nie dotarł .Miejsce już czeka .Zapowiadają jeszcze opady ,więc może i u mnie wreszcie podleje .
Wielkiej nadziei sobie jednak nie robię ,bo u mnie to raczej klimat kontynentalny .Nocą zimno w dzień gorąco i sucho krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/04 21:16 #27557

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
U mnie azalie ciągle z mączniakiem ale nie przeszkadza im to w kwitnieniu, nic z tym nie robię, jakos nie mam juz serca do azalii.... :patel

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/04 21:43 #27564

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Szkoda, że już zamówiłaś tego Ann Leys bo ja go mam i mogły byśmy wymiankę zrobić na tego białego zwyc mam podobnego pod nazwą Apollo, może ten Twój to też Apollo ;)

U mnie, też okropnie wiało aż strach było wychodzić do ogrodu wink-3
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu
Ostatnio zmieniany: 2016/10/04 23:13 przez annawu.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/04 22:13 #27576

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17295
Może i faktycznie RU jest nie do zdarcia, ale jestem na skraju wyrzucenia 2 swoich. Rosną w moim ogrodzie już kilka lat, mają zarosnąć łuk a cały czas robią za rabatówki :mlotek . Pod koniec sezonu niespełna 1,5 metra :dry: .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/05 09:37 #27640

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,nie wierzę zdziwko Ty straciłaś serce do azalii ? mnie to się chyba nie zdarzy ,chociaż wiem że już żadnej nie kupię .
Rośliny to niemałe i trochę im miejsca jednak potrzeba .A ja już i tak wycinam ,co stare ,albo mi się znudziło ,żeby wsadzić coś nowego .Ostatnio kupiłam rodka Tonika ,ale jest małych rozmiarów i zajął miejsce po olbrzymiej funkii ,która rosła tam poprzednio.Co do rodków ,to pewnie jeszcze będę kuszona 2smiech

Aniu co do białego astra ,to ja się chętnie podzielę i bez wymiany :zdrowko Z tego co widzę ,to rozrasta się w szybkim tempie .
A ja mam trzy lilie do wsadzenia i nie mogę wyjść ,bo pada i wieje .Wczoraj już sobie wszystko naszykowałam z myślą o wyjściu ale nie dało rady ,a dziś znów to samo .Nie narzekam ,u mnie sucho mimo tego deszczyku .Ale za to kawka ,jak dziś smakuje .....
mniam :mniam

Edyciu obawiam się że Uterseny nigdy nie zarosną Ci łuków .Ja mam swoją wiele lat i jest bardziej krzaczasta niż pnąca .Zostaw je tam gdzie są ,a łuki poprzestawiaj i obsadź na przykład Jaśminą ,która u mnie na łuku pięknie sobie radzi .Takich pięknych róż szkoda wywalać . :na_ucho

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/05 09:52 #27642

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25835
Azalii mam pięć i tylko jedna łapie mączniaka :unsure: choć też nie zawsze, bo w tym roku akurat zdrowie jej dopisuje :)
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/05 10:02 #27644

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Może i moim się polepszy ,przecież w sumie nie jest powiedziane ,że muszą go ciągle łapać .Ano zobaczymy :na_ucho

Ostatnio zmieniany: 2016/10/05 10:02 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, piku, Krzysia, VERA, inag1, Gosia1704, Semper, beatrix+, nowababka, annawu ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/05 17:26 #27728

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Może trochę hebzdzi podlało,co?

Te zdjęcia robisz bajeczne!
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/05 20:06 #27790

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Skusiłam się po południu na wieczorny spacer ,pomimo że siąpi z nieba .Na ogrodzie jest tak pięknie aż się zachwyciłam :kocham
Wszędzie kolorowe liście i na ziemi i na roślinach .Kolory aż oczy rwą ,Betinko dla takich widoków warto mieć odciski na kolanach i bolący grzbiet .Tylko zdjęć nie mogłam robić ze względu na wilgotność :na_ucho

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 09:05 #27909

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Nie dziwię się, że się zachwyciłaś swoim ogrodem. Ja nie mogłam oderwać oczu od ostatniego zdjęcia. Urokliwy zakątek, uwielbiam tak posadzone rośliny a jeszcze zakręt dróżki i wielka niewiadoma co dalej... Wczorajszy dzień mojego ganiania w ogrodzie już dzisiaj wychodzi - przeziębiłam się jak nic... Dzisiaj odpuszczam i się wygrzewam. Mojego M już nie zagonię, bo jedną nogą jest poza domem i zostaję sama z tym zamówionym ambarasem na własne życzenie :grabie
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 11:01 #27951

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Dzięki Tobie mam następne chciejstwo. ;) Zachwycam się świecznicą i bardzo chciałabym ją mieć, tylko gdzie ja ją posadzę. krecigl Ogród robi wrażenie o każdej porze roku i dlatego spaceruj po nim jak najwięcej. :) Nareszcie nie musisz biegać z konewkami tylko chodzić po nim rekreacyjnie.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 16:27 #28000

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu z tym swoim ambarasem ,to nuda Cię nie czeka wink-3 A tu jak na złość zimno się robi .Ciekawe kiedy moje roślinki przyjdą .
Wprawdzie tylko trzy ,marcinek ,dzielżan i rozplenica .Ale wsadzić trzeba .Tylko ,że jak zimno to cała przyjemność zepsuta think:

Inus ano nie muszę latać z konewkami ,ale jednak deszczówki muszę się sukcesywnie pozbywać ,żeby następna miała gdzie się mieścić Nie powiem ,iglaki się ucieszyły i rodki napiły do syta .Ale u mnie chyba już po deszczu .Wyszło nawet słońce ,ale jest bardzo zimno .Nie zdziwiłabym się gdyby jakiś mrozek wyskoczył .Jeśli chcesz pluskwicę ,to chętnie wyślę Ci na wiosnę sadzonkę ,bo będę swoją przesadzać w ciemniejsze miejsce .Ona na wiosnę pięknie się dzieli :zdrowko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 16:32 #28001

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
Ewcia, właśnie przeczytałam na stronie śledzenia przesyłek, że wczoraj dostałaś awizo :blink: i teraz przesyłka czeka na odebranie :blink: . Mam jakieś deja vu, czy tak już kiedyś nie było?
A nie, sorry, dzisiaj dostałaś awizo.
Ostatnio zmieniany: 2016/10/06 16:33 przez markita.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 17:03 #28004

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś oczywiście żadnego awiza nie ma .Brama otwarta na całą szerokość i czekam od rana .Też sprawdzałam i byłam pewna ,że dziś będzie .21 wiek ,a poczta działa ,jak za króla Ćwieczka .Co to za kraj gdzie nikt za nic nie odpowiada :mlotek Wszystko kurcze zmieniają ,tylko szkoda ,że nie to co trzeba .Na szczęście dziś wysłałam Ci kaskę na szczęście nie przez pocztę .To jest nadzieja że ją będziesz miała .Jutro z rańca odbiorę z poczty ,jak nie zejdę za złości na zawał :mur :mur

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 17:17 #28005

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Cześć Ewcia. Ja tez lisci jesienią to nie zbieram. Nie mam niestety tych fajnych - klonowych i bukowych, ale jak śniegu nie będzie to chociaż takie zwykłe troszkę okryją. Miałam 3ci x pryskać na mączniaka, ale deszcze nadeszły. Jeśli jednak nie będzie padało to popryskam. Bo tak mi w tym roku dał w kość już we wrześniu, że obiecałam sobie, że będę systematyczna, już nie odpuszczę. Nie dam mu przezimować na roślinach.
Tak się cieszę bo ślicznie mi józefki poszły w tym roku, a za cebule chcą krocie.
Trochę robiłam koło tulipanów (na forum) i mam wszystko do tyłu. nawet do własnego wątku n ie zajrzałam, ale kiedy to nadrobić, jak jeszcze tyle roboty w ogrodzie. Najważniejsze jednak, że trochę popadało, bo susza była okrutna. Już nie mogłam na te nadwiędniete rośliny patrzeć.
Rozrzucam tak ten kompostnik i zastanawiam się, czy poziomek nie przesadzić w świeżą ziemię, ale to już kurcze troszkę późnawo.
Ja wiem, co dostałaś za astra od Dorci, też mi na nim oko zawisło.
Chyba mi w tym roku poszły 2 chryzantemy przez mączniaka, i to takie, które bardzo mi się podobały :placz . Jak tu bez chryzantem jesienią?
Twój ogród cudowny. przyjemnie go oglądać choć rodki i azalki to nie moja bajka wink-3 .
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą
Ostatnio zmieniany: 2016/10/06 17:19 przez Gosia1704.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 17:19 #28006

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
Zrób im w końcu porządną aferę :angry: , zapłaciłaś za priorytet, paczka powinna być na drugi dzień. I była !!! Tylko nie wiedzieć czemu cały dzień przeleżała na poczcie :blink: . A dziś podobno dostałas awizo, którego nie dostałaś :mlotek . Ja bym zrobiła wydruk ze strony śledzenia przesyłek i zażądała wyjaśnień oraz zwrotu kasy :angry: . Roma kiedyś w podobnej sytuacji wywalczyła swoją rację.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 17:27 #28008

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosieńko ,ja astra od Dorci nie dostałam ,ja go u niej wypatrzyłam .Ale już do mnie jedzie razem z dzielżanem Sombrero oraz z rozplenicą Moudry ,bo sobie zamówiłam .Jeszcze będę sadzić clap .Na pryskanie nie ma pogody i obawiam się że chyba nie będzie Piszesz ,że rodki i azalki ,to nie Twoja bajka ,ale pomyśl jaką one mają wartość zdobniczą .Od wiosny piękne i kwitną cudnie ,a teraz liście w bajecznych kolorach .A rodki całe w błyszczących listkach ze świeczkami pąków w górze .Aż radość człowieka rozpiera bo oczami wyobraźni widzi maj ,kiedy to wszystko kwitnie :kocham ale póki co ,to jest okropniście zimno .Na ocieplenie buziolka Ci przesyłam :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/06 18:13 #28012

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
:buziak
Ewcia, mnie wyłażą oczy na przykład do pierwiosnków i innych polewkamax .
Ja od Dorci dostałam strasznie fajnego pierwiosnka, co to ma takie listki, że nie wiem co on zacz. Ładnie przeżył epidemie i aż się do niego ślinię, mając nadzieję, że zakwitnie wiosną i wtedy go znów poszukam w internecie, choć pewne podejrzenia mam B) .
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.186 s.