Wiesiu, starsza Pani jak mnie niema to robi ,,krecią robotę''
choć troszkę mnie ,,połechtała'' mówiąc że rodki to był dobry pomysł a ona nie znała tych krzewów, żurawki też się jej podobają lecz trawy to nie jej bajka...niezapominajki to dla mnie podstawowa roślinka w kompozycjach rabatowych z tulipanami
, podsadzę je wiosną jak tulipany wystawią kły.....
Ewa
, nie wiem skąd ten chmiel...
...chyba się sieje z jakieś działki (chyba)
liście oglądałem nawet dziś jak padał śnieg,dużo jest na perukowcu i większości bylin a o różach nie wspomnę. Zauważyłem że gdy trafiłem już do domu i ,,przyszły'' opady deszczu rośliny jeszcze rosły, chyba wilgoć w ziemi je uaktywniła, ziemia jeszcze jest ciepła więc korzonki rosną jedne wolniej a drugie wcale....tak se wydedukowałem...
Paweł mam nadzieję że żona zrezygnuje z pomysłu chmielowej kurtyny
,rozchodniki zawsze jakiś czas stoją prosto lecz kiedyś przyjdzie taki dzień i padną
ale od czego są nawozy ...nawet te w niebieskich kapsułkach
....a na poważnie podstawą jest podlewanie ....umiarkowane....ja byłem w szpitalu więc wodę widziały tylko opadową i to jest cały sekret a i duuużo słońca, najlepiej od świtu do zmierzchu
Inuś
, nie napisałem że nie lubię niezapominajek
...jak już pisałem dla mnie to podstawowa roślina dla tulipanów.
Polla twoje niezapominajki łapią grzyba bo zapewne masz za dużo wilgoci...zapewne tak jest przy krajowej kolekcji host i paproci....o kwasolubach nie wspomnę...
, na moim oczarze są jeszcze liście i kwiatki , liście co prawda brązowe ale brąz też ma swój urok jak śpiewał Rynkowski
Iwona miałem Konferencję i moja azjatka owocowała ubogo ,dopiero jak posadziłem obok koleżankę owocowanie jest zdecydowanie lepsze....
...dla mnie najlepsze konsumpcyjnie gruszki to Azjatki i konferencje
Iwonka-Syberka
nie wiedziałaś że moje kudłacze są adoptowane...
już nie tnę ..chyba dopiero na wiosnę z dwóch żywotników zrobię ,,stożek na kiju ''
zapewne na efekt minimalny poczekam sezon ale tym manewrem doświetlę inne rośliny....zobaczymy....
... jak tak dalej pójdzie to odśnieżarka zardzewieje...ja chcę śniegu...
...a gdzie emotka z śniegiem
odgrzeję kotleta z czerwca tego roku...
hosta nie wiem jaka, ale bardzo mi się podoba
już wiem że to 'Marguerite Hilling'
rzut oka na rabatę azalkową..
cdn.