Pollu, Monia, zatem kupię jedną taką i jedna taką, do tego liliowca i zobaczę czy uda się wcisnąć jeszcze rodka
Czwartek jadę do Zielonych Progów, sprawdzę, czy mają tam takie hosty.
Już sprawdziłam, że mają Stained Glass i chyba ją wezmę bo bardzo mi się podoba. Z fragrantek mają `Fragrant Bouquet` i Blue.
A czy możecie podać jakieś nazwy z grupy tardiana?
W szkółce nie ma takiego podziału. W internecie też mało jest na ten temat, albo źle szukam
Monia, u mnie liliowce ładnie rosną obok host. Mam już takie połączenie przy ścieżce. To moje najstarsze hostowisko.
Nie będę miała takiej pokaźnej kolekcji host jak Ty, ale może jeszcze coś uda mi się wcisnąć pod drugą sosnę.
Ale to już na drugi rok planuję, żeby mieć co kupowac i sadzić w przyszłym roku
Przepraszam, że nie odpowiedziałam poprzednio na temat molinii, ale szukałam nazwy
Jak wiesz to moja pięta achillesowa
Oczywiście nie znalazłam, ale wydaje mi się, że jest to albo Skyracer', albo Transparent'.
Czekam na info co do przyjazdu.
Miałyśmy przecież jechać jeszcze do Szmita.
Nareszcie mamy cudowną pogodę. W piątek w nocy porządnie popadało, temperatura spadła i można wyjśc do ogrodu.
Oczywiście nie mogłam poświęcić dzisiaj całego dnia, ale i tak trochę popracowałam.
Czuję, że żyję
Przedstawiam Wam mojego, nie mojego kota
Dzisiejszy cały dzień spędził na moim łóżku.
Teraz zapewne śpi na kanapie na tarasie.
Poza tym gdyby nie astry jednoroczne to mało by się działo na rabatach. Floksy przekwitają, dalie nie chcą za bardzo kwitnąć, jeżówki też jakieś słabe. Czekam teraz na powtórkę róż i na astry bylinowe.