Wiesiu, nad żurawkową szkółką pomyślę.
Też mam nadzieję, że w tym roku jeszcze się spotkamy.
Majeczko, moje żurawkowe szaleństwo - którego się nie wstydzę, Ty też różanego nie powinnaś - to niejako wojna wypowiedziana opuchlakom.
Jeżeli będę miała dużo żurawek to opuchlaki nie dadzą rady wszystkich zeżreć.
Bawię się z nimi w domu, bo dopóki nie urosną na tyle, żeby je posadzić w gruncie, muszę je mieć na oku.
Orlayę warto wysiać jesienią prosto do gruntu i poczekac cierpliwie do wiosny.
Jeśli chodzi zmiany na działce, to oprócz przeróbki rabatki między skalniakiem i warzywnikiem wszystko zostało po staremu.
Inny obraz działki w Twojej pamięci wynika z faktu, że byłyście na początku maja, a Wojtek pokazał fotki o miesiąc póżniejsze.
Edytko, w tym roku szczególnie japonki pięknie się spisały, różaneczniki tak sobie, natomiast najgorzej wypadły azalie wielkokwiatowe.
U Ciebie w okolicy oczka widzę fajne miejsce na japonki.
Gabrielu, Twoje pochwały są bardzo miłe, dziękuję.
Każdy ogród jest inny, wiele zależy od położenia , otoczenia, gleby i upodobań roślin i naszych.
Twój ogród zachwyca różnorodnością i bardzo ciekawymi nasadzeniami.
Żurawki z reguły wiosną nie wyglądają ciekawie, dopiero kiedy się je oczyści ze starych liści i rozwiną się nowe, nabierają wigoru i zachwycają.
Krzysiu, najlepiej u mnie rosną stare sprawdzone odmiany, sporo " nowości " poszło na zielone łąki.
Tiarelle siałaś bezpośrednio do gruntu ? Moje jeszcze hartują sie na balkonie, za około 2 tygodnie będę wysadzała na działce. Co naprawdę wyrosło
jeszcze do końca nie jest pewne, bo ciągle się zmieniają, ale jedna jest szczególna.
Wojtuś, przede wszystkim dziękuję Wam za bardzo miłe odwiedziny i mam nadzieję na kolejne
Dziękuję też za tyle ciepłych słów na temat mojej działki, oraz za pokazanie jej z Twojej perspektywy.
Szkoda tylko, że byłam zaskoczona i nie zdążyłam pójść do fryzjera.
Iwonko, liczę, że niedługo pojawisz się w Wojsławicach i zechcesz
zobaczyć mój ogródek na żywo.
Miłeczko, bardzo Ci dziękuję.
Żanetko, dziękuję, fajnie by było spotkac się na żywo.
Ewuniu, Na zdjęciach Wojtka jakoś ładniej wszystko wygląda,
a w ROD są ładniejsze działki, bo ja mam tylko srebrną odznakę.
Danusiu, dziękuję i nie zazdrościć tylko wsiadać w auto i po maturze wyruszyc na Dolny Śląsk.
Nelciu goście super, do tego zrobili mi taką ładną działkę.