Jola! Ciesze się niezmiernie, ze moje zaproszenie poskutkowało! jeszcze Cię będę namawiać na awatarka i wątek, bo musi być sprawiedliwość i musisz się pochwalić gdzieś, co u Ciebie w ogrodzie słychać! Koniecznie! Ja z Florkiem też mam kontakt i wymieniam dalie od wielu lat. to sprawdzone źródło - polecam!
poidełko wkrótce schowam, bo zeszłoroczne mi pękło. Wystawię miskę z wodą, taka plastikową lub metalową.
Danusiu!
Zuza! Ja tak się bałam mięty pieprzowej. Wyrywałam ją i w końcu sama zrezygnowała. Mam jeszcze kilka odmian w różnych zakątkach ogrodu. Maciej się cieszy, bo zawsze ma pod ręką do drinka
Lampka rzeczywiście jest malownicza. Jak zaszroni - szczególnie. Uwielbiam też chmiel, zawsze gotów do focenia w różnych stadiach. na koniec wabi ptaki i mam gile i dzwońce. Toteż ma wybaczone,z e jest chwastem. Próbuje go kontrolować, z różnym skutkiem.
Elu! Bardzo się cieszę, że Ci się podobają! Faktycznie jest co focić o każdej porze roku. Już mchy i porosty zintensywniły barwy. Już uszy od Shreka się podniosły więc pewnie w kolejnej porcji zdjęć się pojawią.
A ja się zastanawiam, co tu od wiosny wprowadzić do ogrodu. Chciałabym nieco nietypowej czerwieni więc wymyśliłam miechunkę i limonnik (cytryniec chiński). Napaliłam się również na nowe fiolety, przede wszystkim szałwie. Chce jeszcze dołożyć kilka czerwonych i czekoladowych dalii. No i myslę caly czas nad "leśnym ugorem" z kocankami, kostrzewą, dziewanną pod brzozami.
Na dziś kilka migawek z warzywnika: