Kluseczko! No i mam pełną relację z prac w Twoim ogrodzie! Nieźle się narobiłaś! Tottally na szczęście jest! Pozostało wiele ślicznych dalii, o których myślałam, że je straciłam. Musze teraz zachować rozsądek, żeby nie dosadzać więcej dalii niż mam w tej chwili. Jak jest więcej - maja za ciasno i nie rosną tak pięknie. Tak około setki jest ok na mój ogród. zazdroszczę Ci bliskości Jukki, ale gdybym ja miała tak tam blisko, to traciłabym tam majątek
Jak cieknie Ci na środku wąż, to umarł! Ja miałam pęknięcia tuż przy końcu i tak dało się naprawić, ze Maciej uciął uszkodzone miejsce i przykręcił końcówkę na nowo.
Dziś na szczęście pada i jeśli popada jeszcze chwilę to ziemia trochę nasiąknie i będzie można coś sadzić. Ja przynajmniej planują podobną rewolucję jak Ty, biorę się za nią od jutra!
Gosia! Nie poświęciłam ogrodowi tyle uwagi w tym roku ile bym chciała. Ale zawsze tak jest, zawsze pod koniec lata tak na siebie narzekam, bo teraz widać efekty pewnych moich zaniedbań
Ale w sumie i tak jest nieźle. Podoba mi się późne lato z rudbekiami, słonecznikami, szarłatami i daliami. kwitną niezawodne aksamitki, powtarzają róże, Hosty niektóre podeschły, ale większość trzyma się dobrze. Grunt to dostosować swój ogród do swoich możliwości czasowych i dbać o niego ile się da.
Zapraszam do dalszych eksperymentów z aparatem. Ale to już omówimy osobno!
Przytrafiają nam się różne zdarzenia, grunt to wyjść z nich cało!
Marysiu! Chętnie do niej wrócę! Oczywiści odwdzięczę się chętnie inną!
Dziś pada. Niezbyt mocno, ale miarowo. Mam nadzieje, ze jeszcze z godzinkę popada, bo musze się wreszcie zająć tym miejscem pod bzem. Dawno temu tam był niezły syf i śmietnik. Rzucaliśmy tam wszystko. Potem posadziłam kolekcją barwinków, hosty, krokusy i takie tam. Ale tam jest za sucho i hosty nie przetrwają tam kolejnego sezonu. Jak już pisałam, idą tam rozchodniki i inne sucholuby. Jak to zrobię - dam znać!
Tymczasem wracam do prania i odkurzacza!
Na dziś:
Bonica
Werbena patagońska
Totally Tangerine
Dziewanna
Winobluszcz na altanie
Fancy Pants i Honka Fragile
?