Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Było ściernisko...

Było ściernisko... 2021/02/12 18:43 #225852

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10604
Nic nie zamawiam , nic nie kupuję !!! Zięciowi jeszcze brakuje kawałek wolnej działki do rozstawienia basenu !
OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz, a.nia

Było ściernisko... 2021/02/16 16:52 #226293

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Jednym słowem robimy zakupy na zapas ,bo na pewno zima trochę wykosiła 2smiech ja to już mam na tę intencję spore zakupy ,a co z tego wyjdzie ,to boję się pomyśleć :diabelek co do martagonów ,to dla mnie trochę za drogie ,ale przyjdzie na nie czas ,jak już się całkiem nic nie zmieści w tym moim ścisku :mniam Nie martw się Aneczko bólem głowy ,wiosna nie takie choroby wyleczyła :jupi :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz, a.nia

--=reklama=--

Było ściernisko... 2021/02/16 19:29 #226304

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22648
Ja jak Majeczka nic nie zamawiałam jeszcze i na razie nic mnie nie kusi chyba z powodu tej ilości leżącego śniegu mam nadziję że ocieplenie będzie szło powoli
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): a.nia

Było ściernisko... 2021/02/24 14:34 #227016

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18024
Danuś trochę z opóźnieniem odpowiadam i już wiadomo, że ocieplenie nie idzie do nas powoli. Temperatury iście wiosenne... Czas na zakupy :diabelek

Ewuś u mnie nawet gdyby mróz nie wykosił ani jednej roślinki to i tak wszystko zmieszczę polewkamax i na to konto pięć zamówień poszło w ineternety... :P W martogenach sie zakochalam... żeby tylko chciały u mnie rosnąć...

Olusia zieciowi powiedz żeby kupił mniejszy basen polewkamax

A w Górkach pól na pół.... słoneczna część kwitnie, a ta bardziej cienista jeszcze pod śniegiem.
Ciemierniki sie gramolą,

Cyklameny maja coraz wiecej kwiatków i mrozy im absolutnie nie straszne... wdzięczne kwaitki

Oczar Arnold promise dostał więcej słonka i oszalał... i pachnie :kocham

cebulowym też śnieg nie straszny...

Beni Maiko zaświeciła czerwienia w słoneczku

Na bezrybiu i mech ryba polewkamax

I ogólnie

Niewiele tego... ale ciepełko dopiero się zaczyna :)
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2021/02/24 14:36 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, Gabriel, piku, takasobie, edulkot, VERA, Semper, Ave, nowababka ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

Było ściernisko... 2021/02/24 18:31 #227021

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17325
Jakie niewiele? Ciemierników całkiem sporo.
A ja cały czas czekam na kwitnienie mojego oczara :tup .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, a.nia

Było ściernisko... 2021/02/24 20:00 #227030

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ważne że zaczęło się i nic tego nie zatrzyma, nawet jak jeszcze dmuchnie zimnem to wiosna już tuż tuż wystawia zielone czuprynki ze śniegu hu_rra
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, a.nia

Było ściernisko... 2021/02/25 09:47 #227055

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dokładnie Majeczko, wiosna już, a ja w ogrodzie dopiero za tydzień pojadę :mur a w nowym błocko po kolana :mur dosłownie grzęzawisko :mur oby była w miarę sucho w najbliższym czasie, żeby to bagno ogarnąć...

Edyta ciemierniki dopiero sie rozkręcają :P większość posadzona bardziej w cieniu i śpi jeszcze pod śniegiem. A dotarł do Ciebie tybetański? Moje wczoraj przyszły... z jednym listkiem... Mam nadzieję, że Twojemu oczarowi nic sie nie stało przez mrozy i rozwinie kwiatuszki. Pamiętam z jakim utęsknieniem czekałam na pierwsze kwitnienie mojego.
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, VERA, zanetatacz

Było ściernisko... 2021/02/25 18:51 #227091

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25414
Czekam na obiecany jutro deszcz, nie żeby zupełnie susza już była - ale świeży deszczyk by się przydał :deszcz

Było ściernisko... 2021/02/25 20:26 #227105

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72972
a.nia napisał:
Dokładnie Majeczko, wiosna już, a ja w ogrodzie dopiero za tydzień pojadę :mur a w nowym błocko po kolana :mur dosłownie grzęzawisko :mur oby była w miarę sucho w najbliższym czasie, żeby to bagno ogarnąć...

Aniu, dlaczego? Masz tam taką ciężką glebę, czy - jak u mnie - teren rozjeżdżony ciężkimi autami?

Było ściernisko... 2021/02/25 21:18 #227113

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pola i jedno i drugie. Ziemia ciężka i gliniasta - taka jak w Górkowym :P a do tego jesienią rozgarnęliśmy część ziemi, a potem przyszły deszcze i nic więcej nie daliśmy rady zrobić. Z jednej strony na bank musimy zrobić drenaż, bo woda stoi, tylko żeby troszkę przeschło... dlatego

Vera deszczyk niech pada u Ciebie a u mnie niech schnie to błocko .
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, Ave, zanetatacz

Było ściernisko... 2021/02/26 17:41 #227159

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10604
Gdybym mogła , to zatrzymałabym deszczyk u siebie ..... może trochę puściłabym na południe do Verci :hejka
OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Ostatnio zmieniany: 2021/02/26 17:41 przez Olusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA

Było ściernisko... 2021/02/26 18:05 #227164

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25414
Olusia napisał:
Gdybym mogła , to zatrzymałabym deszczyk u siebie ..... może trochę puściłabym na południe do Verci :hejka

Olka, udało Ci się clap clap clap Jest, a właściwie to już był u mnie :deszcz
Za tę wiadomość podziękował(a): Olusia

Było ściernisko... 2021/02/26 19:03 #227178

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48253
Ale fajnie! Trochę słońca i trochę śniegu i ... bajka! Kurde! A u mnie żaden ciemiernik nie rozkwitł jeszcze :nie_wiem
Narcyzy spod śniegu - miód!

Było ściernisko... 2021/02/26 20:54 #227207

• Ave
  • Ave Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4032
Dlaczego u mnie ani jednego kwiatka nie ma :( ja też chce taką wiosnę flower
Jak to słońce człowieka optymistycznie nastawia :)

Było ściernisko... 2021/03/02 20:59 #227651

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10002
Przepiękne te różowe ciemierniki.
U mnie też jeszcze nie kwitną. Wszystkie w pąkach czekają na cieplejsze dni
Oczar mam, ale niestety kwitnie tylko 3 kwiatkami. Jak zwykle źle posadziłam
Na siłę wepchnęłam pod tuje. Nie mam miejsca na niego, a tak bardzo chciałam mieć

Było ściernisko... 2021/03/03 12:25 #227700

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu dwa tygodnie nie byłam w ogrodzie :mur ciemierniki pewno wybujały przez ten czas.. jutro sprawdzę. hu_rra Oczar pewno był pełen pszczół, bo pogoda była cudna w zeszłym tygodniu. Mój tez rośnie pod thujami, Twojego spróbuj regularnie podlewać... może pomoże. U mnie rośnie na pataleni ale w wilgotnym miejscu i korzenie ma osłonięte przez olbrzymią lawendę. Tylko raz nie kwitł.. drugiej wiosny po posadzeniu ... jak mu poobrywałam wszystkie zawiązane pączki bo myślałam, że to resztki po kwitnieniu :mur ... takie początki ogrodnika amatora polewkamax

Ave i jak? wylazły juz pierwsze kwiatuszki... bo słoneczko jest :przytulam

Miłeczko śniegu już pewno nie ma, ale na piątek zapowiadają u mnie nowe opady białego :mur no... mam zaplanowane ciecie hortensji... czyli normalka :mur

Vera, Ola dobrze, że u Was popadało... u mnie delikatnie i bagno w nowym dosycha. W przyszłym tygodniu kopiemy dren i może będe mogła już działać z jednej strony. hu_rra

Zeby oslodzic sobie zimowe dnie, zkupowe szaleństwo nastąpiło i zaczynaja przychodzić paczuchy...

Wczoraj dotarła paczka z Wild Lily z zamówionymi cebulami lilii- zapakowana wzorcowo, a cebule olbrzymie. Przyjechały lilie Snowboard i Must See, 4 odmiany Martogenów + dwie olbrzymie cebule gratisowe polewkamax hu_rra ... całe to towarzystwo na razie musi wylądować w donicach.. ale chyba nic im nie będzie jak dopiero jesienią, po kwitnieniu, pójda do ziemi? Jak myślicie?

Z sadzawki dotarły psizęby i ciemierniki tybetańskie- zapakowane wszystko wzorcowo. Ciemierniki z jednym listkiem, a psizeby w donicach, jednego odkopałam wink-3 ... wypuszczaja kły :P
W LM na wyprzedaży dorwałam ciemierniki od Zymona Candy Love i Champion ... troszkę wymęczone, ale za 10 zł :lol: i wyłażą nowe listki i wygląda na to, że pacjenci przeżyją... :P
Na urodzinki dostałam bonik na allegr :0 i zakupiłam sobie "mercedesa"- sekator Felco11 polewkamax w sobotę ciecie hortensji to przetestuję.
I zamiast bukietu kwiatów, dostałam klona Sango Kaku ... hu_rra
Stan doniczek powiększa się, a zapowiadają kolejne, nocne przymrozki :mur jak kolejny raz te donice trza będzie przenosić do garażu to mnie dzieci wymelduja :diabelek

Kupiłam jeszcze domki dla owadów, bo dziecko moje zamówiło 150 kokonów murarek... przyjdą na dniach a dziecku się zapomniało, że trzeba im mieszkanko zrobić. :mur
Wczoraj na polach wokół domu widziałam stado saren i lisa pod oknami. W pierwszej sekundzie rudzielca pomyliłam z naszym psem :mur dobrze, że nie próbowałam go łapać wink-3

Jednym słowem zaczyna się wiosna... hu_rra nareszcie
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2021/03/03 12:27 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, edulkot, VERA, Ave, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu

Było ściernisko... 2021/03/03 12:43 #227702

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17325
Ooo, dostałaś już zamówienie z Sadzawki zdziwko . Ja na swoje czekam :tup . Dawno zamawiałaś?
I jeszcze mam pytanie odnośnie sekatora, bo mój chyba gdzieś wzbogaca otoczenie w żelazo gwizdac .
Też myślałam o zakupie Felco, ale się na nich nie znam. Dlaczego akurat ten model?
Wcale mnie nie cieszy jak wypisujecie o tych wyprzedażach Zymonów gwizdac . Ja w tym roku kupiłam 5 w normalnej cenie gwizdac . Trochę się czuję jak frajer :silly: .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Było ściernisko... 2021/03/03 12:46 #227703

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23444
Aniu -niech już będzie tylko wiosna i :slonko niech świeci ....,masz gdzie sadzić to doniczkami się nie przejmuj prędzej czy później znajdą miejsce 2smiech ,prezenty zacne :bravo były urodziny to najlepsze życzenia Ci składam zdrówka przede wszystkim i zero trudności w ogrodowaniu :buziak :buziak :buziak
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Było ściernisko... 2021/03/03 13:34 #227704

• Ave
  • Ave Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4032
Ale się dzieje :woohoo: Widac, że wiosna daje ogrodnikom powera :)
Ja mam Felco 2 i jestem b. zadowolona. Tylko nie można go zostawiać na parę dni na deszczu polewkamax
Pomysł z ogrodowymi prezentami na rózne okazje - przedni :)

Było ściernisko... 2021/03/03 14:51 #227705

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ave oj tak wiosenne słonko potrafi w główce zawrócić... od razu chce się żyć... Tak se myślę, że chyba każdemu sekatorowi deszcz szkodzi na cerę polewkamax

Żanetko dzięki za życzenia.. :przytulam w najbliższym czasie na pewno się przydają :P Z doniczkami przechadzam się tam i z powrotem bo były wcale nie zabezpieczone i bałam się, że korzenie szlag trafi przy tych mrozach. Dla odmiany w garażu, mimo ,że tam około 10 stopni to niektóre zaczęły się budzić i na tarasie jak przyjdzie przymrozek to też będą miały ciężko :mur ,

Edyta zamówienie złożyłam 05.02 i przyszło w zeszłym tygodniu. Sekator Felco 11 jest udoskonalonym modelem ich podstawowego klasyka nr2 ( ale nie pytaj w czym lepszy polewkamax ) cena była podobna. Tnie do 25mm, To dolne ostrze ma wąskie i wlezie miedzy gałązki hortensji. Nie wiem czy nie mogłam sobie zabrać mniejszego rozmiaru think: zobaczymy w praniu
i pociesze Cię... oprócz 2 w promocji kupiłam 7 w cenie normalnej polewkamax polewkamax jestem lepsza jako frajer 2smiech a propo zymonowskich ciemierników w LM. Mam wrażenie, ze maja strasznie pomieszane etykiety... kupiłam Ice N'roses Red w pąkach . jak sie rozwinął to nie bardzo mi sie zgadza z fotkami w jego wątku. think: Oglądałam też rozwinietego Merlota, który u mnie rośnie od zeszłego roku. Mój ciemno czerwony, prawie czarny, a w LM wszystkie rozwijające sie kwiaty były różowe, choć liście takie ciemne jak powinien mieć.
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, edulkot, Ave, zanetatacz, Danusia, wojtek
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.187 s.