Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Było ściernisko...

Było ściernisko... 2024/02/02 13:09 #311447

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
To nie urdziki, tylko urdziczki clap
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Było ściernisko... 2024/02/07 21:13 #311832

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Ania ależ będzie cudnie :kocham :kocham
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): a.nia

--=reklama=--

Było ściernisko... 2024/02/07 22:20 #311841

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18021
Danuś oby mrozy nie pokrzyżowały naszych oczekiwań… zostawiłam choinkę na wszelki wypadek…. Muszę poobcinać gałęzie, żeby były przygotowane do okrywania…

Jurek ten pierwszy to nawet mniej niż urdziczek… a wyobrażasz sobie jak to przyjechało? Mikroskopijne listki w 3 cm doniczce… polewkamax

Edyta ja bez „bryli” nie wychodzę do ogrodu… polewkamax

Przygotowania na jutro..

Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2024/02/07 22:21 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia, edyta, th, piku, Efkaraj, takasobie, VERA, chester633, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

Było ściernisko... 2024/02/07 22:27 #311842

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17301
Chyba muszę sobie sprawić łańcuszek do okularów, bo chodzić w plusach się nie daje, wszystko, z odległości paru metrów rozmazuje się kompletnie :silly: . przyjdzie mi, za jakiś czas ćwiczyć ruchy: zakładamy - zdejmujemy, zakładamy - zdejmujemy gwizdac .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, a.nia

Było ściernisko... 2024/02/07 22:55 #311849

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23440
:bravo :bravo :bravo -ależ piękne pączusie hu_rra clap hu_rra
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Było ściernisko... 2024/02/07 23:04 #311850

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Platynowy forowicz
Żanetko i pyszne … właśnie pierwszego wcięłam…

Edyta łańcuszek polecam…. I drugą byle jaką parę, za 2 dychy. , do ciorania w ogrodzie… nie zliczę ile razy nadziałam się oczami na badyle … ile razy wyciągałam je z chaszczy… raz tak między róże wpadły, że myślałam że kret je pod ziemię wciągnął polewkamax potem właśnie łańcuszek kupiłam… :silly:
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, Efkaraj, VERA, zanetatacz

Było ściernisko... 2024/02/08 00:02 #311854

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16789
Ania... też bym wciągnęła... mogę jutro wpaść... znaczy już dziś? :P A co to za sekretne nadzienie? Pomarańczowe? Czy to tylko na zewnątrz? W sumie to ja nigdy pączków nie robiłam... nie wyniosłam z domu, u mnie tworzyło się oponki :mniam

Melduję, że już nie jeden a kilka cyklamenowych pąków przebiło się na zewnątrz... zatem może nie jest im u mnie aż tak źle, jak sądziłam... :silly: acz te ich liście to tak w cały świat rosną... tłumaczę sobie, że zgodnie z naturą zwyc

I już bieli się pierwszy łebek szwajcarskiej przylaszczki... także zaczynam czuć wiosnę clap

Widzę, że po klonach robisz przegląd azalkowy... i to się chwali... hu_rra a czy ja mam u Ciebie jakieś zaległe metryczki do napisania poza 'Sołą' i Tomszakowymi, gdzie danych brak?

Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
Ostatnio zmieniany: 2024/02/08 00:02 przez th.

Było ściernisko... 2024/02/08 10:51 #311869

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Platynowy forowicz
Monia za moment będę jeszcze bardziej wyglądała jak pączek 2smiech niestety, o ile kupne bym sobie darowała, o tyle swojskim oprzeć się nie mogę... Skórka z ekologicznych, sycylijskich pomarańczy, własnoręcznie ciachana, idzie na górę... nadzienie tradycyjnie- moje powidełka śliwkowe z rumem...

Fajnie, że cyklameny pokazują kwiatki... u mnie tez takie rozczochrane :) jak mnie się taka rzeka cyklamenowa marzy jak w Ashwood

Zdjącia Johna z profilu garden.johns - notabene niesamowicie Pan pokazuje i opowiada o swoim ogrodzie i roślinach.. dzisiaj filmik o przylaszczkach... no w tej szklarni to bym mogła zamieszkać :)

Szwajcarka u mnie jeszcze w pąkach.... tylko transylwańska pokazała kolorek.. no i Milstream Merlin kwitła już jesienią..
Nooo...z azaliami trochę mi zejdzie polewkamax nie wiem czy przed wiosna się wyrobię... i bardzo Cie proszę nie pytaj mnie o zaległe metryczki... w tym towarzystwie to Ty jesteś twardy dysk... ja nie pamiętam gdzie co rośnie i co... polewkamax
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2024/02/08 10:52 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia, th, Kalmia, Efkaraj, VERA, chester633, Semper, Elżbieta, zanetatacz, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

Było ściernisko... 2024/02/08 11:03 #311872

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12978
Wyglądają przepysznie :mniam Też bym sobie takiego nie odmówiła... Zaciekawiły mnie powidła z rumem, do czego jeszcze dajesz? Podaj przepis :P
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

Było ściernisko... 2024/02/08 11:18 #311874

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Platynowy forowicz
Maryś tradycyjne powidła ze śliwek węgierek , smażone... takie na bułeczkę... a jak robimy pączki to rozcieńczamy je rumem :P po prostu...
świątecznego piernika też można przełożyć takim wynalazkiem... albo ciasteczka z ciasta francuskiego nadziać ( to jak przychodza niespodziewani goście... 15 minut i ciastka gotowe... :P oczywiście jak ciasto masz w lodówce)
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2024/02/08 11:20 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, nowababka, zanetatacz, Franusiowa, ewakatarzyna

Było ściernisko... 2024/02/08 12:20 #311877

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48238
To ja byłam taka dumna z moich pączków, ale to mi kopara opadła! Nie lubię Cię! 2smiech

Bo ja bez lukru (ja nie lubię) i bez skórki (Maciej nie lubi, ja lubię), a też nie pomyslałam, żeby powidła porumować. Ja dałam nadzienie z płatków róży i do połowy z powideł własnych właśnie.
Czy nadziewasz po upieczeniu, czy przed? A przepis gdzie? Proponuję, żeby wstawić TU. Bo jestem strasznie ciekawa! zaintrygowało mnie , że robisz dzień wcześniej ciasto.
Ostatnio zmieniany: 2024/02/08 12:20 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, zanetatacz, a.nia, ewakatarzyna

Było ściernisko... 2024/02/08 12:57 #311886

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Platynowy forowicz
Miłka ja wczoraj wcinałam z samą skórka... takie ciepłe jeszcze... nadzienie z płatków róży to takie jakby luksusowe... :lol: pyszne musiały być...
Ciasta Adam nie robi dzień wcześniej... zaczyna gdzieś koło 16 i już o 22 jedliśmy pierwsze, upieczone :lol: Działamy dzień wcześniej, żeby na rano były do pracy... o przepis muszę sie usmiechnąć do Adama, bo ja tylko od czarnej roboty jestem... posprzątać, pozamiatać... no oczywiście degustator- to moja ulubiona rola przy tym całym bajzlu polewkamax aaa no i chwalić trzeba... mooocno... :lol:
Nadziewa zaraz po upieczeniu.. worek z taką tutką ma ( jakkolwiek to brzmi... Tomasz proszę bez komentarzy 2smiech ) i wbija w bok pączka...
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia, th, piku, takasobie, VERA, zanetatacz, nelu-pelu, Danusia, ewakatarzyna

Było ściernisko... 2024/02/08 17:26 #311907

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16364
Aniu oj chwal, chwal moocno i ode mnie też... od samego widoku boczków mi przybyło rotfl :mniam :mniam

Obłędna ta cyklamenowa rzeczka... :kocham
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, zanetatacz, a.nia, ewakatarzyna

Było ściernisko... 2024/02/11 23:06 #312134

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9985
edyta napisał:
Chyba muszę sobie sprawić łańcuszek do okularów, bo chodzić w plusach się nie daje, wszystko, z odległości paru metrów rozmazuje się kompletnie :silly: . przyjdzie mi, za jakiś czas ćwiczyć ruchy: zakładamy - zdejmujemy, zakładamy - zdejmujemy gwizdac .

Albo trzeba sobie progresy załatwić tak jak ja gwizdac
a.nia napisał:
Monia za moment będę jeszcze bardziej wyglądała jak pączek 2smiech niestety, o ile kupne bym sobie darowała, o tyle swojskim oprzeć się nie mogę...

Mam tak samo. Od środy idę na odwyk

Ścieżka obłędna.
Nie wiem, czy się martwić, ale u mnie jeden jedyny cyklamen wiosenny zakwitł jednym kwiatkiem.
Czy jest jeszcze szansa, że później wylezie więcej?
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, a.nia, ewakatarzyna

Było ściernisko... 2024/02/12 13:28 #312149

• GosiaM
  • GosiaM Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Małgoś
  • Otrzymane podziękowania: 4336
A ja byłam w sobotę na mieście i o ho... Zapomniałam kupić właśnie łańcuszka do okularów. Jak pochylam głowę w dól to i okulary lecą. A czytać bez nich to już nie daje rady. Też mam plusy jak Edyta. Wzrok bardzo poleciał po ciąży. Jak dobrze pamiętam mam 3+.
Ania paczki mega. Aż mnie ochota naszła. I cyklameny... Przekonała mnie na kolejne.
zielonozakreceni.pl/forum/ogrody-zielono-zakreconych/9755-wszystko-od-nowa?start=%1$d
"Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia"

"Zakładaj własne ogrody i ozdabiaj swoją duszę zamiast czekać aż ktoś inny przyniesie ci kwiaty"

Było ściernisko... 2024/02/12 14:35 #312153

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Platynowy forowicz
Gosia to rzeczywiście mocno Ci się popsuł wzrok... W cyklameny zawsze warto zainwestować... :przytulam
Joe's Hope

Przesadzony rok temu, w bardziej słoneczne i suche stanowisko kilkuletni cyklamen ze srebrnymi liśćmi... ładnie zawiazał pąki

również kilkuletni.. ale rośnie praktycznie bez słońca i w bardzo wilgotnym miejscu...

Gosiu a u nie odwyk dopiero od czwartku 2smiech bo mamy imprezę combo ze znajomymi... drugi rzut paczków na zaległy tłusty czwartek, śledzik , ostatki, i walentynki polewkamax Ścieżka też mi sie podoba ... kombinuję gdzie takie coś u mnie zrobić... A cyklamen może jeszce pokazać kwiatki... moje dwa identyczne obok siebie rosną ... i jeden już z pąkami na górze, a drugi dopiero pokazuje kwiatki...
Dla Ciebie taka mokra wiosna

Nelu Tobie tam nic nie przybędzie bo i tak wszystko na jodze spalisz... ja znowu na badmintona chodzę, ale 2 godziny nie dadzą rady tym zżartym pączkom... polewkamax dobrze, że sobota była ładna to trochę nadgoniłam z robotą w Górkach... lało mi się po plecach jak z tymi taczkami ganiałam.. :lol:
a dal Ciemie Jerry- kwitnie już chyba od grudnia i ciągle nowe kwiatki pokazuje..

i górkowy oczar Arnold Promise... zapach obłędny..

Taki gagatek towarzyszy mi w Górkach... jak piesek cały czas koło mnie... pieszczoch sąsiadów..

Zaczynaja ciemierniki...
Charmer

Dwa paki pokazał ciemiernik Hercegowiński od Pana Radziula

Molly's White

Nightingale ślicznie zapaczkowany

Guess

Sieweczka od Basi

Picotee

Manon z czarnymi pąkami

Double Slate- oby nie przemarzł...
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2024/02/12 14:36 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, takasobie, VERA, chester633, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, basik, Danusia ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

Było ściernisko... 2024/02/12 14:45 #312154

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Platynowy forowicz
Pink sky (kupiony jako Lenia) jeszcze ze starymi liśćmi... zostawiłam bo może trochę osłonią przed nadchodzącymi przymrozkami..

Abigail tylko jeden pęd niestety...

Decaya tez jeszcze ze starymi liściorami...

Posadzona rok temu Claudia ... wygląda to całkiem ładnie...

Spring Velvet

Tutu- fajne ma pączki...

Double Red Aubergine

Slaty Blue- ciemne ma te pąki...

Zakwitł przebiśnieg od Pana Radziula
Galanthus giganteus elvesii

Cyklamen Pinkisch Leaf pokazuje kolorki

Mój pierwszy w ogrodzie miłek... :mur

Skimia wyjatkowo ładnie przetrwała tegoroczne mrozy...

Kocica jeszcze raz

Camelot - w tym roku masakra... masę pędów wycięłam przemarzniętych

Fleme to samo - masa pędów wycięta, a z tych nie wiem czy coś będzie...

i maluszki ciemiernika Flame- pierwszy raz taki przychówek

Miłego dzionka dla Was :buziak
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2024/02/16 10:03 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, edyta, th, Kalmia, Efkaraj, takasobie, VERA, chester633, Semper, nowababka ten użytkownik otrzymał 9 podziękowań od innych

Było ściernisko... 2024/02/12 15:15 #312157

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28916
Kocica wyjątkowo umaszczoa :)
Miłego i dla Ciebie :przytulam

Było ściernisko... 2024/02/12 15:39 #312158

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23440
Aniu -ale masz już cudów do podziwiania hu_rra clap hu_rra ,kolekcja ciemiernikowa zdziwko i Twoje już dużo do przodu w porównaniu moimi
:kot -prześliczny
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2024/02/12 15:39 przez zanetatacz.

Było ściernisko... 2024/02/12 15:42 #312159

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17301
A już myślałam Aniu, że ta rzeczka u Ciebie rotfl .
Twoje ciemierniki bardziej zaawansowane. Mi to nawet nie chce się robić zdjęć, bo ciągle buro i ponuro :unsure: .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): GosiaM, a.nia
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.202 s.