Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :)

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/06 09:17 #34106

• aguskag
  • aguskag Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 985
Ale słodziak! Tylko już teraz duży jak Twoje, co to będzie jak dorośnie... B)
Powiadacie, że mrozy idą? Brrr ja nie chcę! U mnie do tej pory przymrozków nie było, nawet maliny wiszą. Co prawda w warzywniku cukinia jakby liźnięta, ale więcej żadnych oznak, skrobania szyb także nie było.
Pięknie masz w ogrodzie, szkoda by było, żeby już mróz się rozprawił z roślinami.
Bardzo mi przypadła do gustu ta kompozycja, jej chyba tak szybko mróz nie ruszy.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku
Ostatnio zmieniany: 2016/11/06 09:30 przez aguskag.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/06 09:29 #34113

• aguskag
  • aguskag Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 985
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

--=reklama=--

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/06 09:46 #34118

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ależ śliczny jest Pepper :kocham U mnie ostatnio w domu jeden z mniejszych pod moją nieobecność ( byłam w szpitalu u taty ) zajął się praniem na suszarce. Kilka rzeczy doszczętnie pogryzł a jak wróciłam to z taką wielką radością pokazał mi swoje dzieło 2smiech Wszystkie cierpliwie czekają aż wrócę, nic się nigdy nie dzieje tylko jeden Azorek ( na zdjęciach taki lekko rudawy ) taki ma odruch gryzienia rzeczy. A że się spieszyłam, nie pomyślałam o przeniesieniu suszarki do innego pokoju. Ale co się dziwić, jak przez pół roku był trzymany w zamkniętej hali :( Taki ma wielki uraz. I tak pomyślałam sobie jak masz fajnie, że możesz powierzyć swoje psiaki siostrze lub mamie. Bardzo mi tego brakuje.
Trzymaj się ciepło :buziak :liscie
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/06 09:58 #34119

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
Moniu, zakątek leśno-dziki podoba mi się chyba najbardziej, bo najbliższy mojemu sercu :) To nic, że niewielki, ma wszystko co potrzeba :)
Pepper nie tylko mi się skojarzył z pluszakiem widzę, brakuje mu tylko kluczyka do nakręcania przy ogonku 2smiech

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/06 10:25 #34123

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8349
Siostra dobrze myśli ;) , mały psiak z małym kotem dogadają się wyśmienicie, a i Twoje pociechy w gościach poznają coś nowego :silly:

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/06 20:08 #34251

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Moniś a jakże miałabym nie zaglądać.Przyznam się lukam ,podczytuję ,rzadziej pisze ale uwielbiam Twój watek , Ciebie i Panów Psiurków.Wiesz chyba każda z nas ma takie dni jakby nas coś przejechało,wszystko boli i nic się nie chce.Dobrze , że to tylko stan przejściowy.Zatem dochodź do siebie i ucałuj Psiurki. :buziak

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/06 21:19 #34266

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9989
A jak dzisiaj było u Ciebie z pogodą, bo ja byłam zachwycona. Nareszcie zaświeciło słońce. Zdołałam w ten weeeken posprzątać ogród przed zimą.
Oczywiście Posprzątać to za dużo powiedziane, bo zazwyczaj sprzątam wiosna, ale generalnie jestem gotowa na zimę.
Zostało mi tylko kopcowanie róż, ale to dopiero jak przyjdzie prawdziwa zima.
A według moje prognozy ma jej nie być.
Zobaczymy kto ma racje bo inni wieszczą arktyczne mrozy
Nowy kumpel przepiękny :kocham
Ostatnio zmieniany: 2016/11/06 21:19 przez Margo2.

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/06 21:23 #34268

• edyta
  • edyta Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17314
A już myślałam, że masz kolejnego psiura 2smiech . Fajny ten pluszak, aż by się chciało przytulić :lol: . Z tego, co obejrzałam to duży ten będzie pluszowaty rotfl .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/08 17:44 #34538

• Tamaryszek
  • Tamaryszek Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • "Ogrodnictwo w zgodzie z naturą jest łatwiejsze, niż przeciwko niej"
  • Otrzymane podziękowania: 140
Cześć Moniu! Kiedy tak oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, pokazujesz tyle zakątków, to mam wrażenie, że jest wielki...
Kompleks tarasowo-rabatowo-kałużowy - to brzmi dumnie! W ogóle, to masz tyle planów, że szok.
A ja też będę w nowym sezonie robić u siebie "kałużę"!

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/08 22:19 #34604

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25407
Ulżyło mi solidnie :slonko Nareszcie odrobiłam zaległości w Twoim jakże ciekawie prowadzonym wątku clap
Moniko, ogród znany mi przecież - urzeka niezmiennie od zawsze, ale psice, psice są przesłodkie :kocham

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/11 08:23 #34960

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Halloooooo, psze Paniom :diabelek zaniepokojony jestem...nie pisze Pani po nocach :blink: i taka cisza a za oknem pięknie i biało :woohoo: :mikolaj chyba że wychowujesz następnego czworonoga..... :spacerek

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/12 10:54 #35103

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Agnieszko, Cyguś, z dumnie uniesionym czołem, przyjmuje pochwały :lol:
Psotnik z niego i szatan wcielony, jeśli chodzi o zabawy, ganianie się z psami za płotem- wulkan energii. krecigl Zupełnie inne są te psiaki- Cygusia rozsadza na ogródku, a MArviś stoi skołowany, bo nie kapuje, po co to ujadanie. W domu z kolei to Marviś zaczepia do zabawy.
Przyznać jednak muszę, że Cyguś malucha powitał serdecznie, a Marviś z dużą rezerwą.
Wczoraj też byliśmy z wizytą- były próby zabawy, ale psiaki robią to tak energicznie, że maluszek jeszcze się trochę płoszy.
Smiechu było sporo- zaprasza moje psiaki do zabawy, więc one zaczynają się z nim ganiać, a malec po sekundzie chowa się za nogi Siostry.
Powarkują na malucha oczywiście chwilami, ale i tak maluszek powitany jest o wiele serdeczniej, niż to było w przypadku Marvisia. To pewno kwestia tego, że nie mieszka z nami;)

Nie mieliśmy nigdy suczki, zawsze to były psie chłopaki i tego się już trzymamy.
Jak Wasza psina- wróble już o niej ćwierkają :silly: ?

Inuś, rewelacyjnie podsumowałaś rózne podejśćie psiaków. Marviś trochę z rezerwą, trochę ze strachem- powoli jednak sie przełamuje.
Cyguś malca straszy- podbiega energicznie, merdając ogonem i coś powarkując, a malec zwiewa w popłochu.

Andrzej..nie przypominam mi mikrobiologii krecigl Fajne było robienie wymazów i hodowanie bakterii, ale obserwowanie pod mikroskopem i rysowanie tego co widzimy za pomocą kolorowych kredek nas wnerwiało..Normalnie plastyka na stare lata :P

Aguś, dziś spadł śnieg i jest niezwykle malowniczo!
Mrozu na szczęśćie nie ma- na razie idealnie. Temperatura znośna, a widoki ładne.

Aniu, to prawda, możliwośc podrzucenia psiaków Mamie to ogromne ułatwienie. Siostra też przed sprawieniem sobie malucha upewniała się, że w razie jakiś problemów przygarniemy go do nas, o wyjazdach wakacyjnych oczywiście nie wspominając, bo to oczywiste.
Psina niestety nie ma na imię Pepper, chociaż mi się tak podobało i tak wymyśliłam. Siostra wymyśliła Teo, w zdrobnieniu Teoś/ Tosiek.

Ewciu, zakątek leśny i ja lubię- śmieję się tak go nazywając, ale tak mi się kojarzy. Gąszcz, pod brzozą, będzie poszycie z barwinka, ciemiernik wylosowany na zlocie tam posadziłam, azalki rosną. Jakby jeszcze grzyby chciały rosnąć;)

Martuś, jeszcze kot- oooo nie! Oszalałabym chyba- Cyguś i tak ma wystarczająco duzo wrażeń i pełno okazji do ujadania wink-3

Kasiu, u mnie chwilami nieciekawie, ale staram się nie poddawać i być dobrej myśli. Mam nadzieję, że z czasem smutki odejdą i więcej powodów do radości będzie.
Dzięki za wizytę :buziak

Gosiu, jaka to prognoza mówi, że mroźnej zimy nie będzie :woohoo: ..to będzie też moja prognoza :slonko
Ja jesienią nie lubię porządkować- nie mam do tego weny zazwyczaj, a ciągle padający deszcz nie dodawał skrzydeł, do tego marniutkie samopoczucie- to wszystko składa się na wiosenne porządki, bo na jesienne już za późno- śnieg spadł :lol:

Edytka, psiunia przypomina mi małego niedzwiadka- takie ma puchate łapki.
Moje psiaki nie przekroczą 6kg wagi, a Siostry Cocker może dobić do 15kg :blink: Na szczęście nie był samczykiem alfa w stadzie- jest szansa, że nie stłamsi moich psiaków..
na razie zaprasza do zabawy, po czym ucieka w panice :lol:

Czeeeeeść Tamaryszku :przytulam
Planów mam sporo, gorzej z funduszami na to wszystko 2smiech
Strrrrasznie bym chciała, żebyśmy mogli przed wakacjami taras zrobić, a jak już taras będzie to jakąś kałużę i kilka kamieni do chlapania pewno jakoś wyduszę. :P Przecież to nie może dużo kosztować think: Kilka płaskich kamieni, jakaś pompa do chlapania, nieduża forma. No nie wiem, jak powstanie atras, to zacznę dalej kombinować zwyc
Robisz u siebie kolejny zbiornik z wodą :woohoo: W którym miejscu planujesz?
Ogród masz piękny, tak ciekawy, z wieloma magicznymi zakątkami..a tu szykują się kolejne extra plany :kocham
Ściskam :przytulam

Vero, najwiekszą ozdoba niezaprzeczalnie są psiaki, szkoda tylko, że tak hałaśliwe :P
Trochę do nadrobienia stron miałaś.. gwizdac
:przytulam

Paweł, jakoś nieciekawie teraz się czuję.
Jak padał deszcz, to nosa za drzwi nie wystawiałam. W czwartek..albo w środę zrobiłam zdjęcia i nawet weny do ich wrzucenia nie miałam.. Takie to do mnie niepodobne krecigl

Nadrabiając zaległości.. Podeszczowe fotki sprzed kilku dni..
Naomi

tego dnia odrobinę prószyło, takie udało się uwiecznić niedobotki

deszczowo..

przepięknie wybarwiają się stare liście azalek

grabuś :kocham

ciemiernik, wylosowany w trakcie loterii fantowej na zlocie- to byłą ogromna niespodzianka, bo od 2 lat rozważałam zakup ciemiernika, ale wciąż nie mogłam się zmobilizowac, a tu proszzz..

kiścień Rainbow ślicznie wybarwiony

i fotka malucha sprzed kilku dni..

i jeszcze wczorajsze- ja z maluchem na kolanach..
Ostatnio zmieniany: 2016/11/12 11:01 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, andrzej, hanya, Asia2, VERA, Gosia1704, chester633, zanetatacz, Tamaryszek

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/12 11:10 #35108

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Wypadałoby zrobić aktualizację..
Wszyscy chyba wiedzą, że serdecznie nie cierpię zimy- zasp utrudniających parkowanie, śniegu na ulicach i mrozu gryzącego do szpiku kości :mlotek
Przyznaję jednak, że dziś jest pięknie!!
Tak mogłoby zostać- rabaty urokliwie oprószone, a kostka czyściutka i odśnieżać nie trzeba

bardzo mi się dzisiejsze obrazki podobają..tylko choinki brakuje i złapałam się na tym, że za gotowanie kompotu z suszu bym się zabrała :silly: Normalnie- święta, święta!

trochę zimowych szczegółów..

Ostatnio zmieniany: 2016/11/12 11:15 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, VERA, Gosia1704, chester633, zanetatacz, Tamaryszek

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/12 11:30 #35112

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
To jeszcze najświeższe fotki psiaków i będziecie na bieżąco zwyc

Cyguś nie mógł się skupić na nowym koledze, ważniejsza była kradzież nowej zabawki i szalona nią zabawa.
Dziś nadrobił towarzyskie zaległości, całę osiedle było świadkiem mega głośnego powitania

tu widać angielskie korzenie i wyspiarską flegmę w zachowaniu 2smiech

Cyguś to jankes..szalony krecigl W tym miejscu też psie towarzystwo mieszka, a Cyguś z wszystkimi sąsiadami gania się wzdłuż ogrodzenia. Cieszę się, że krzewy już duże i może sobie Łabądek swobodnie ścieżki wydeptywać

to jeszcze zimowo-ogrodowo, na pożegnanie :witaj

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, piku, VERA, Gosia1704, chester633, nowababka, zanetatacz

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/12 11:44 #35115

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Super :woohoo: , czuję się dobrze doinformowana rotfl
U mnie taki śnieg był we wtorek, ale do dziś nic już nie zostało. Nawet jednego zdjęcia nie zdążyłam zrobić, a tu jakies ocieplenie idzie ;). W sumie dobrze, bo porządki dokończę, zwłaszcza w różach. Sąsiadka się odzywa? Bo miała czasem zajrzeć, a tu cisza :dry:

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/12 11:52 #35118

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
markita napisał:
Super :woohoo: , czuję się dobrze doinformowana rotfl
:silly: nie mogłam przecież wpaśc z jednym, lakonicznym wpisem 2smiech

markita napisał:
a tu jakies ocieplenie idzie ;). W sumie dobrze, bo porządki dokończę, zwłaszcza w różach.
Ocieplenie? W sumie szkoda, bo urokliwie teraz jest. Ja porządków i tak nie zrobię- nie chceeeee mi się, a te kilka bylin wytrzyma do wiosny zwyc

markita napisał:
Sąsiadka się odzywa? Bo miała czasem zajrzeć, a tu cisza :dry:
U Sąsiadki ostatnio byłam, ale nie towarzysko, tylko z autem. Ma się dobrze, radosna, zabiegana. Postanowiła podnieść średnią krajową w czytaniu książek :silly: Do ogródka nie zagląda- za zimno dla nas 2smiech
Wiem tylko tyle, że cebule uziemione gwizdac
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/12 12:10 #35120

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Ocieplenie do jakichś 7-8 stopni, czyli dla Ciebie i tak zima 2smiech . Ale ja trochę roboty popchnę ;)
Sąsiadka radosna :blink: ? Bez nas??? Chyba muszę do niej zadzwonić rotfl

No, zagrzałam się trochę, idę znów na jakąś godzinkę do ogrodu :lol:

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/13 08:38 #35249

• dorciaj
  • dorciaj Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 99
Monia, książki nadal leżą w poczekalni, nie ruszyłam nic :oops: . Ostatnio mam ochotę tylko na pilnowanie kanapy, żeby nie ukradli 2smiech. Dobrze, że chłopcy i szkoła jakoś narzucają mi rytm dnia, bo chyba nie wyłaziłabym spod kocyka :oops: .
Nastrój mi mocno podupadł. Nawet wczoraj mówiłam do Sebastiana, że ja nie wiem, jak ja dożyję do wiosny krecigl . Po naszej ostatniej rozmowie o ZPT'ach naszła mnie myśl, że szkoda, że garaż zajmuje Sebastian, bo bym sobie tam trzasnęła pracownię do piłowania, cięcia i innych smrodno-pylących prac :diabelek . I kupiłabym sobie takie duże imadło :woohoo: ... i przyjeżdżałabyś do mnie przez całą zimę i razem mogłybyśmy tam sobie stukać i wiercić polewkamax . Pięknie by było, co? :lol:
Ostatnio zmieniany: 2016/11/13 08:40 przez dorciaj.

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/13 09:26 #35254

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ja się tak nie bawię. U wszystkich mój ukochany śnieg, tylko nie u mnie. To jest wielce niesprawiedliwe gwizdac W zimowej odsłonie Twój ogród jest przepiękny! Mnie zawsze podobały się rośliny przyprószone śniegiem. Cieszę się, że się odezwałaś :przytulam i uaktualniłaś wątek. Powiem Ci, że niezmiernie elegancko jest przed Twoim wejściem do domu. Podoba mi się i to bardzo. Za każdym razem widzę u Ciebie coś innego. Teraz dostrzegłam jak dużo masz drzew! Czyli każda pora roku jest u Ciebie ciekawa. Psiaki szczęśliwe, sąsiad jak widzę bardzo urósł a Ty jak dziewczynka na fotce :) A ja od ogrodu odpoczywam. I wcale nie jest mi z tym źle. Nawet pustka po wyrwanych tujkach przestała mnie drażnić, czyli jest ze mną źle 2smiech
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2016/11/13 15:19 #35311

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Nie wiem, jak Ty to robisz, że zawsze masz co pokazywać zdziwko Pomijam oczywiście ozdobniki w futerkach. Też nie lubię jesienią porządkować, bo pogoda obrzydliwie obrzydliwa, ale wiosną nie mogę nadążyć ze wszystkim. Ostatnio tak szybko wybucha wegetacja, że ciągle jestem do tyłu z podcinaniem i przesadzaniem, jakby mi jeszcze doszły porządki jesienne, to już bym się chyba Twoją metodą zakopała w kompoście z rozpaczy 2smiech
Psiaki cudo, to wiesz; ale pomysł z kotem coraz bardziej mi się podoba :diabelek
Wpadasz w nastrój choinkowo-świąteczny? Też się staram, zaczęłam rozmyślać o prezentach, ale nie jestem pewna, czy to był dobry pomysł :mlotek Pomysłów na męskie upominki brak :placz
:przytulam
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.238 s.