Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/14 06:05 #204767

• Maryna44
  • Maryna44 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2261
Poranny spacer w Twoim ogrodzie to niezwykła przyjemność Ewciu! :mniam Od mnogości roślin i bogactwa kwitnień zawrotu głowy doznałam! :ohmy: A zdjęcia obłędne! :kocham
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/14 13:28 #204819

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Żanetko ,tak mi się ostatnio niczego nie chce ,że sobie nie wyobrażasz :nie lenistwo na całego może dlatego ,że dzieci nakarmione ,a i deszczu trochę było ,więc rozpusta się szerzy :zielony

Ewciu te dwa irysy ,to są dwa inne .Nie pytaj mnie o nazwę ,bo u mnie zostały same puste znaczniki think: przez chwilę napis się trzyma ,ale potem ,to już jakoś gorzej :nie_wiem a ślimaki dają czadu ,nie mam do nich zdrowia :mlotek

Gosieńko i Danusiu ,dziękuję wam za pochwały :przytulam

Gabrysiu z tymi młodymi przyrostami ,to jest masakra .Niektóre się bardzo słabo wyłamują i trzeba używać sekatora .Azalie tak samo .Ale ja już mam większość za sobą ,więc idzie ku lepszemu :tup Pracy w taki ogrodzie jak mój to faktycznie jest sporo ,ale dopóki jest przyjemnością ,to co to za praca :jupi

Gosiu ,ule są niezamieszkałe .Tylko w jednym mieszkają pszczółki .Nawet było wczoraj miodobranie i kilka słoiczków pysznego miodku od nich mam Są kochane i łagodne .Nie mam pojęcia ,jak różniste debile niszczą pasieki ,a rolnicy nie przestrzegają niczego i trują cale roje .Nie ma kar ostatnio za nic .Im gorzej człowiek stał się obrzydliwy ,tym bardziej się wpisuje w teraźniejszą rzeczywistość .Jak o tym słyszę to krew mnie zalewa .Nawet ochrona klimatu niektórych bawi :mlotek Mówię Ci kochana ,że ja się to się nie nadaje to tych czasów ,od kilku lat ten kraj tonie w gównie po uszy .(sorry ) :nie

Maryniu ,no goście czasem bywają ,ale za bilety jeszcze nie biorę . A sami czasem mówią ,że powinnam :buziak

Krzysiulek ,ule są nasze ,ale tylko jeden zamieszkały ,ale cieszę się z nich ,bo mam prywatne zapylacze .No i jeszcze żadna mnie nie pogryzła ,chociaż nie jedną miałam w palcach .Są to cudowne owady :kocham

Miłeczko ,jak coś oglądamy w cudzych ogrodach to zawsze chcemy to mieć .Prawda stara ,jak świat :czarownica co ogród ,to inna inspiracja .A mnie na przykład podoba mi się Twój ogród i wiele roślin też bym chciała podobnych :owady

Marynko ,pięknie dziękuję i zapraszam z wielką przyjemnością vishenka
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, Krzysia, edulkot, zanetatacz, Danusia

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/14 13:33 #204820

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, takasobie, Krzysia, edulkot, Iwona1311, nowababka, Danuta, Danusia, Zawszewiosna ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/14 21:15 #204910

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Szkoda, że nie znasz nazwy bo pikne oba a i ten białokolorowy z 4ej fotki yeż ładniutki :)
Rozumiem Cię, Ewciu, bo i moje iryski nieoznaczone ale może chociaż zdradzisz gdzie takie pięknotki kupiłaś? Pamiętasz?
Rojniczki pięknie się rozrastają więc wybiora się w podróż razem z małymi irysami za jakieś 2-3 tyg.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/15 15:44 #205007

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,iryski w większości kupuję u naszego Iryska .W tym sezonie też mam kilka u niego zamówionych i kilka u Fenixa :tup powsadzam między rośliny i niech szaleją ,no bo gdzie mają szaleć ,jak już miejsca nie ma :nie_wiem Od końca kwietnia mam zamówioną jedną funkię u Barcikowskiego .Słownie jedną ! do tej pory jeszcze nie dojechała :mlotek tak mnie to wkurza ,że wprost szlak mnie trafia :mur no bo żeby to była jakaś wielka paka ,no to jeszcze bym zrozumiała ,ale czekać na jedną krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/15 16:18 #205013

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Spróbuję zapolować na zakupy u Iryska, bo jak takie pięknośc posiada to zawsze gdzieś miejsce się znajdzie :)
A ta funkia dla Ciebie to może dopiero się rozrasta 2smiech tak jak moje rojniki ;)
Ostatnio zmieniany: 2020/06/15 16:19 przez jolifleur. Powód: literówka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/15 16:42 #205016

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Zajrzyj koniecznie .Nawet ,jak niczego nie wypatrzysz ,to chociaż przyjemnie spędzisz czas wink-3 Ja tam dla sportu ciągle gdzieś zaglądam ,a wiesz ,że sport to zdrowie rotfl a przy tym wpisie wyskubałam sobie kleszcza ,trzeci dzisiaj :mlotek
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/15 20:47 #205051

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23442
Ewciu -Ty się ciesz ,że chwilę możesz odpocząć ,poleż na leżaczku-ja czasami tak robię a co tam i tak robota jest nie do przerobienia to i poleżeć i poczytać warto a czasami po prostu pogapić się na ogród......a u Iryska to gdzie się kupuję ? bo nie kogę znaleźć...kalmia ślicznie wygląda i wypatrzyłam kwiaty na dębolistnej a u mnie odrasta od korzenia recourse a ta piętrowa roślina to może żeleźniak?
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2020/06/15 20:51 przez zanetatacz.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/16 13:05 #205141

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
O, to , to !!! Otworzyć ogród dla gości i bilety sprzedawać, bardzo dobry pomysł a ja jeszcze każdemu bym wręczyła konewkę z wodą , coby przy zwiedzaniu coś tam podlał. wink-3
Ogród i foty pięknych roślin niesamowite, co tu dużo gadać, jak wszystko widać. ;) :bravo
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/16 20:06 #205179

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko ta roślina to żelaźniak .Bardzo go lubię ,bo jest okazały i bezproblemowy .A moja hortensja dębolistna ma niesamowicie dużo pączków .Pamiętam ,ze na początku zimowała pod okryciem .Teraz jest olbrzymia .Mam jeszcze dwie inne kupione w zeszłym sezonie ,ale to jeszcze dużo czasu upłynie zanim będą takie okazałe ,jak ta stara .A jeśli chodzi o Iryska ,to jest Robert Piątek i bez trudu znajdziesz go na fejsie :tup

Ale mnie rozśmieszyłaś tym pomysłem z konewką ,bo już sobie to wyobraziłam 2smiech Ineczko ,to by było super ,ale jak na złość wysiadła nam pompa i drugi dzień jestem bez wody .Na szczęście ogrodowe wanny pełne ,a pompa wróciła od fachowca i idzie ku lepszemu .Ale bez wody ,to bida z nędzą krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/17 07:28 #205263

• Gabriel
  • Gabriel Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Rośliny moją radością
  • Otrzymane podziękowania: 2383
Azaliom też kwiaty obrywasz? :woohoo: Naprawdę podziwiam, tylko nie pisz że japońskim też :P
A co to za słonecznik, jakiś bylinowy?
Gratuluję kwitnącej kalmii clap Piękna kępa żeleźniaka, zdjęcia jak z rajskiego ogrodu :kocham
Pozdrawiam, Gabriel
Ogród nadal moją radością
Ostatnio zmieniany: 2020/06/17 07:33 przez Gabriel.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/18 17:05 #205393

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gabrysiu ,azaliom japońskim przekwitniętych kwiatów nie obrywam .Jest ich za dużo .Może jakbym miała jedną ,to kto wie czy bym nie oskubała wink-3
Co do słonecznika ,to on jest jednoroczny .Miał być piękną prawie białą nowością ,a wyszedł ,jaki wyszedł .Może jego koledzy okażą się bardziej gatunkowi ,jak się rozwiną .Ale coś mi się zdaje ,że próżne moje nadzieje :na_ucho
Za tę wiadomość podziękował(a): dultom

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/18 18:14 #205397

• dultom
  • dultom Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 13945
Wpadam z rewizytą. welcome Co do azalii japońskich, potwierdzam. Dopóki są małe obrywam, im większe, czynność ta staje się utrapieniem. Chyba że nie mam co robić, albo jestem czymś wkurzony, to biorę sobie taką robotę na uspokojenie.
Pozdrawiam, Tomek

Mój ogród jest mym najpiękniejszym arcydziełem (Claude Monet)

Ogród na kółkach

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/18 19:01 #205400

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, Kalmia, takasobie, Krzysia, edulkot, VERA, Semper, nowababka, jolifleur, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/18 20:04 #205411

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18021
Ewuś u Ciebie to można wte i wewte zdjęcia oglądać i zawsze coś nowego się dojrzy. Już prawie minął nam czas kwsolubów.. u mnie jeszcze tylko Julietta i Millenium (niedawno nabyte) czekają na swoją kolej i będzie po ptokach :placz Masz u siebie azalię Atlantycką ? think: bo nie kojarzę... kupiłam w tym roku dwa krzaczki. Jeden mam w Górkach drugi w donicy , wegetuje w pełnym słońcu... i jestem nią zachwycona. To chyba najdłużej kwitnąca azalia jaką znam. Kwiatki niepozorne ale cudnie pachną....

A co u Ciebie na 5 zdjęciu od dołu?. Taka niby trawa nie trawa z niebieskimi kwiatuszkami... think: Czy dwa razem coś się ładnie przytuliło? I na tym samym zdjęciu z tyłu krzew to,,. ?
Portrecik różany śliczny...
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/18 21:51 #205433

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu -ależ śliczne zdjęcia hu_rra ,też jestem ciekawa co to za roślinka na zdjęciu nr 5
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/18 21:59 #205435

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25407
Mnie również interesuje ta roślinka z piątego zdjęcia :mniam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/19 07:58 #205464

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48247
Żelaźniak ciekawy, bo nie żółty ;-) Edenka uroczo się rozwija! Ale ten irys uroczy i ciekawy! Co to za róża ta pierwsza?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/19 17:54 #205509

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Tomku ,ciepło Cię witam w moim ogrodzie ,mam nadzieje ,że nie ostatni raz :owady oskubanie dorosłej japonki graniczy z cudem .Ona przecież ma więcej kwiatów niż liści .A mnie na nerwy świetnie robi pielenie .Jak jestem wkurzona ,to zielsko tylko furkocze wink-3

Aneczko ,azalii atlantyckiej nie mam i nawet gdybym chciała mieć ,to już nie możliwe :placz co do rośliny o którą pytasz ,to jest pajęcznica liliowata .
Kupiłam kiedyś takie maleństwo w doniczuszce i nawet dobrze nie wiedziałam ,co to jest .Teraz to wielka kępa ,wytrzymała na dole i niedole :tup

Żanetko i Verciu , ta roślina to pajęcznica liliowata :przytulam

Miłko róża o którą pytasz ,to róża historyczna .Kupiona przez Kamilę u Petrowicia ,pamiętasz ? zamawiała nam często róże .Ta nawet długo miała znacznik ,ale w tym roku widocznie stwierdził,że tyle lat nie może być i znikł . :nie_wiem
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, VERA, zanetatacz, Danusia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/06/19 17:59 #205510

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu -masz podlany ogród ?....u mnie drugi dzień pada
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności