Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród pod Babią Górą.

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/03 06:46 #69106

• Yooaśka
  • Yooaśka Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 259
Dagusia... no widoki masz nie do pobicia :) i widzę, że chodzisz po skałkach jak kózka rotfl
co do drewna... no cóż może i na Podlasiu inne jest i bardziej trzyma się domu polewkamax a tak poważnie to zawsze mówiłam, że układanie drewna jest sztuką... bo mało kto może ułożyć je tak by nie poleciało 2smiech

u mnie już kwitną letnie kwiaty i zdecydowanie widzę, że mam cieplej chociaż mój region to raczej zimny jest :)
Narcyzy Poeticus zachwycają... ( też je mam ) ... rozmnażaj bo takich już w nie ma w sprzedaży :slonko
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Dagusia

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/04 13:58 #69285

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Dagusia, piękna ta wiosna w górach :woohoo: , nie dziwię się, że zdarza Ci się płakać z zachwytu.
Ogródek też pięknieje ale jak tak pracuś w nim działa, to nie może być inaczej. :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

--=reklama=--

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/05 12:37 #69475

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Danusiu piątek był najpiękniejszym dniem tych trzech dni słonecznych bo cały dzień niebo bez jednej chmurki,niestety mąż cały dzień był w pracy a ja porządkowałam jarzyny,ogródek teściowej do kosiłam ogrod
,na dodatek było jeszcze powietrze północne więc niebo naprawdę błękitne gwizdac
Ja ciągle coś piele,bo w jednym miejscu skończę to drugie juz zarosnięte think: ale my ogrodnicy tak mamy.

Zanetko staram sie aby ogród wyglądał skromnie,i był zadbany,a wypady w góry dają mi radość życia.
Znalazłam taki wpis na fb.

Masz jedno życie.
Rób to, co kochasz i rób to często. :kocham
Wiec robię gwizdac
W ciagu tygodnia byłam 3 razy na Babiej rotfl
Raz na wschodzie,drugi raz wczesnym rankiem w czwartek i w sobotę na zachodzie słońca,to też był wyczyn bo m po cięzkich 3 dniach jazdy.
O 18, 10 pojechaliśmy na Krowiarki aby niebieskim szlakiem po pod Babia przejść się spokojnie,chmurzyło się troszeczkę ale my poszliśmy się zrelaksować.

Yooasiu,właśnie problem jest z układaniem drewna jak dzieci poproszę polewkamax w tedy muszą być podpory,a dzieci ten stos troszeczkę układały.
Im trudniej po skałach się chodzi tym wieksza przyjemność wink-3
U mnie pogoda zmienia sie jak w kalejdoskopie,zimne noce dwa dni upałów szału niema,truskawki dopiero mi kwitna ale to dobrze bo ich nie zmroziło.
Narcyz wyrwałam bratowej z ogródka i o dziwo zakwitł,nie pozwolę mu przepaśc,bo chociaż dawno posadziłam je w swoim ogrodzie to nigdy nie doczekałam się kwiatów,i teraz nie wiem czy jeszcze gdzieś rosną.

Inuś dziękuje i to jest piękne w górach że mam podwójne pory roku hu_rra
A ogród to wypełniacz wolnego czasu,ciągle coś dokupuję think: poprawiam,pielę i końca nie widzę jak zresztą u wszystkich krecigl
A ryczeć to ja uwielbiam,bo to piękno które nas otacza bardzo mnie wzrusza.
Ja idąc na Babią,kazde miejsce znam na pamiec,z utęsknieniem czekałam na sasanki alpejskie a jak zakwitły to w ciagu tygodnia byłam tam 3 razy i za każdym razem było bajkowo.
Inni nawet nie zauważyli ze kwitną sasanki think:

Sami zobaczcie to piękno w górach,chociaż tylko na zdjęciach.

Ostatnio zmieniany: 2017/06/05 12:50 przez Dagusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/05 13:27 #69476

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
Daguś cudownie :slonko tylko usiąść patrzeć, patrzeć , bo ja już tam nie dam rady wyjść .Nie te lata . nie to zdrowie Pozdrawiam , mocno ściskam :owady

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/05 20:21 #69529

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22977
Dagusia widoki jak zwykle przepiękne i dech zapierają jak się widzi na zywo :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/05 23:13 #69578

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23523
Rozmarzyłam się patrząc na te górskie krajobrazy-taki spokój od nich bije .....a kwitnienia niesamowite.... :kocham
Daguś w oko wpadł mi ostatni rodek ,wiesz jak się nazywa? :hejka
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/07 09:57 #69761

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Olgo :buziak dziękuję i wiedz że nie ma dnia abym o Was nie myślała :( życie jest niekiedy okrutne ale im bardziej pod góre,to wierze że po drugiej stronie życia będziemy szczęśliwsi.
Zawsze mówię dzieciom,cieszcie się tym co macie,bo życie szybko przemija i nie wiadomo co nas spotka jutro.
Już nie sięgam myślami co będzie za rok think:
Wiem Olgo,40 lat temu nie było czasu na swoje przyjemności,była ciężka praca,i tylko praca.
Chociaż mam ponad 40 lat,to moi dziadkowie i rodzice nigdy nie byli na Babiej,babcia męża mieszkała w prostej lini od Babiej godzinę drogi,chodziła w jej masywi na jagody,porzeczki :bezsil ale nigdy aby ją podziwiać dla relaksu.

Danusiu ale trzeba wiedzieć co podziwiac,bo niektórzy pędza na szczyt jak szaleni i nie widza sasanek kwitnących, :blink:
Kwiaty nazywaja chwastami think: jak kiedyś taternik krokusy na dolinie chochołowskiej.

Zanetko bo góry przyciagaja jak magnez,zawsze chodzę bokami aby tłumów nie bylo,jeśli siedzą na szczycie to my z M stoimy gdzieś z boku.
Rodek Hachmann's Charmant.
Mam tez drugiego podobnego tylko z zółtą plamką.
Junifeuer.

Jedna gałazka a co roku dwa inne kwiatki.

Tu widać jak potęzny krzak rodka zmarzł zimą,ma tylko wianuszek kwiatów samym dołem gdzie pąki okryte były śniegiem -33st.

Ostatnio zmieniany: 2017/06/07 10:04 przez Dagusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, takasobie, inag1, Gosia1704, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz, gabi.w

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/07 10:55 #69777

• ewulab
  • ewulab Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2718
Witaj Dagmaro, znowu przyszłam tu aby się pocieszyć i poprawić sobie humor. Piękne widoki pokazujesz i o pięknych rzeczach opowiadasz. Też nie lubię tłumów, zawsze idę tam gdzie nie ma ludzi, a jak jakiś wyjazd planuję, to też w terminie dziwnym aby nie był to czas najazdu na dane miejsce z powodu wakacji czy weekendu. Jak gdzieś idę czy jadę to widzę tak jak Ty każdą roślinkę, bardzo nie lubię dodatków technicznych w krajobrazie, przeszkadzają mi ludzkie wymysły szpecące przyrodę - nawet takie jak słup energetyczny. :diabelek
Co do motoru, to też bym nie chciała aby moje dziecko takim się poruszało, to niebezpieczny sprzęt, a jeszcze jak dodać do niego młodość i chęć popisania się to kłopot zawsze gotowy. W naszej wsi ze dwóch młodych ludzi ostatnio szaleje na motorach, jeżdżą z okropną szybkością i wcale się nie przejmują, że to teren zabudowany.
Dziękuję za piękne zdjęcia :slonko

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/07 12:25 #69785

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dagusia my na wet na wakacje często jeździmy w Bieszczady i sie z nas śmieją że z gór w góry wink-3 ale uwielbiamy takie widoki tylko tez już nie sa tak dzikie jak kilka lat temu.Fotki sliczne pieknie Ci wszystko rośnie a rabata pod tujami :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/09 16:47 #70158

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewusiu dziękuję :buziak bo troszeczkę obawiam się,aby ktoś nie pomyślał że jestem szurnięta krecigl
Ciągle w góry chodzi,widać że nie ma co do roboty,ale zapewniam że czasami ledwo na łóżku się obrócę rotfl
Pogoda w czerwcu dopisuje kilka dni słonecznych,i deszczyk na rabatach robi się szybko sucho,słońce świeci wysoko i to najdłuższe dni w roku,więc korzystamy.Wczoraj wybraliśmy się do Zakopanego w góry na Kościelec.Góra Kościelec to góra strachu,jej stożkowa budowa znosi się powyżej Hali Gąsienicowej,myślę że to najpiękniejsza Hala w całych Tatrach.
Góra strachu,bo wielu turystów zawraca z niej z pod samego szczytu,to jedyna góra,gdzie nie ma zabezpieczeń łańcuchowych,idac trzeba się recznie podciągnąć w kilku miejscach aby pokonac półkę skalną,czasami szlak biegnie nad urwiskiem,gdzie może zakręcic się w głowie.
Mój M był przeciwny tej wyprawie,jednak udało mi się go przekonać,( jak koleżanka Agata była, to ty nie wyjdziesz ?)
I tym sposobem jakoś udało mu sie wyjść,chociaż miał chwilkę zwątpienia think:

O koło 9,30 dotarliśmy na Halę Gąsienicową,nad Kościelcem Królowały chmury,i na szczycie było widac trzy osoby.
My na szczyt dotarliśmy na 12 w południe.

Danusiu Bieszczady ciągle w moich marzeniach,może kiedyś je odwiedzimy na razie musimy się zadowolić Babia i Tatrami.

Szczyt Kościelca zdobyty.

Ostatnio zmieniany: 2017/06/09 16:58 przez Dagusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, takasobie, Gosia1704, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/09 18:45 #70174

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Co jak co Dagmarko ,ale przyrody ,to masz pod dostatkiem szczęściaro .Też bym mogla tak mieszać .
Nie lubię dużych miast ,męczy mnie to ogromnie .Sama mieszkam w małym mieście ,też zielonym ale gdzie mi do takich okolic ,jak Twoje .Ale muszę pochwalić i ogród .Bardzo piękny ,kolorowy .Nie można się nudzić u Ciebie :slonko

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/09 20:52 #70184

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dagusia cudnie ,cudnie :bravo :bravo
Danusia

WIZYTÓWKA

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/09 21:55 #70191

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gratulacje Daguś-taki szczyt zdobyć -podziwiam ,ogród azalkowo -rodkowy cudny ,pewnie się powtarzam i ta azalia japońska :mniam :kocham
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/10 13:42 #70280

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
DAGUŚ :slonko Ja Ciebie podziwiam, zdziwko by ty nie sporadycznie robisz wypady w góry, ty w nich przebywasz, :kocham ależ jest pięknie , dech zapiera. rodki piękne :owady ogrody górskie mają w sobie urok są przechylone, :hejka : nasz go jak na dłoni DZIĘKUJE ZA PIĘKNE WIDOKI :przytulam

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/11 22:32 #70410

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48628
Dagusiu! Zawsze z rozrzewnieniem oglądam Twoje wycieczki! Dzięki Tobie bardziej tęsknię za górami, ale to dobrze! Wczoraj gadałam z moją gaździną i zapowiedziałam się w wakacje więc na pewno do Was zajrzymy! Musisz mnie wziąć na wycieczkę na Babią i na wodospad!

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/15 10:45 #70950

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nowinko ostatnio wracajac z Zakopanego mowie do meza,na nastepnym wolnym jedziemy do Krakowa,pochodzimy po galerii po wielkich sklepach a m,popatrzyl na mnie jak na glupia 2smiech a ja tylko zartowalam,
Nie lubie miejskiego ruchu,tloku :mur
W gorach jest wiosna wiec zaliczam juz trzecia w tym roku hu_rra w swoim ogrodzie,na Babiej i w Tatrach.

Danusiu dziekuje :buziak

Olgo jestem góralką z krwi i kości,co do pochyłości ogrodu masz rację,z mojej kuchni przez okno widać skarpę i od 15 lat ten widok mnie nie znudził,najpiękniej jest wiosną jak kwitną skalniaki rodki i azalki.
W tym roku posadziłam miedzy nimi szpaler hortensji.
Jak się rozrosną to będzie pięknie.
Ja w górach odradzam się na nowo,chłonę każdy centymetr krajobrazu czuję wielką bliskość z Tymi co są po drugiej stronie.
Wyjeżdżamy o 4 rano aby cieszyć się pustką na szlakach,chociaż to już żadkość.
Sciskam Was mocno.

Zannetko azalią japońską to dziwna sprawa,w tamtym roku był mniejszy mróz i nie kwitła a w tym miało tysiące kwiatów,chociaż inne azalie w większości zmroziło jeszcze wczoraj zrywałam zasuszone pączki liczyłam i na dwóch wyszło sto.
Mam nadzieje ze w pszyszłym roku rodki i azalki zakwitna ze zdwojoną siłą.

Miłko oby pogoda była bo Babia to Kapryśna kobieta rotfl
Oj zdjęcia nie oddadzą tego co moje oczy widziały,o swicie spiew ptaków,szum potoków górskich,cisza :bezsil zawsze jak jedziemy do Zakopca mam ochotę aby skręcić w Ciche,jednak zawsze nas czas goni bo w domu dzieci.Niby już duże ostatnio córka nam gotowała obiad czułam się jak wybornej restauracji.
A na szlaku kanapka,jajko,ogórek kiszony,pomidor 3l wody,ja to piję nawet z potoczka taką zimną wodę pychota,twarz opłukam ulga niesamowita.

Ostatnio z Palenicy Białczańskiej poszliśmy na Wodospad Siklawy w Dolinie Pięciu Stawów,a potem niebieskim szlakiem przez Dolinę Świstówki do Morskiego Oka,Pogoda była od lazurowego nieba po kropelki deszczu i upał 26 w Zakopanym było think:
Wczoraj pojechałam do mamy pielić ręcznie ziemniaki,bo mama robi z siana mi,bo za tydzień brat,siostra i moja córka jadą na dwa tygodnie na Sycylię.
Pieliłam sama bo mama musiała popilnować 3 tygodniową ksieżniczkę Zosię.
Dopiero przy pieleniu zachwycałam się przyrodą,cisza szum lasu w około,myszołowy latające nad moją głową od czasu do czasu nawoływały się a ja im odpowiadałam YYYYY polewkamax
Sójka mnie trochę wkurzała swoim skrzekiem.

Droga przez Orawę.

Ostatnio zmieniany: 2017/06/15 13:01 przez Dagusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): nowababka, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz, Danusia, Gosia1

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/15 11:14 #70955

• Gosia1
  • Gosia1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2188
Witaj Dagmaro,ślicznie pokazujesz góry i rośliny napotkane po drodze. :bravo :bravo :bravo .W Twoim ogródeczku również śliczności,piękne masz azalie.

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/15 12:47 #70963

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
pełen zachwyt zdziwko , zdziwko , zdziwko :bravo
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/15 20:44 #71034

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7088
Dagusiu ! recourse recourse recourse
Nadżwigałaś się obrzeży ale warto było, ogród wygląda pięknie :bravo
Podniesiona rabata hostowa do podziwiania, a w hostach ani jednej dziurki, kaczuszki chyba wszystkie ślimaki powyjadały i jak na takie wybryki pogodowe
całkiem nieżle zakwitły rh.

Dziękuję za cudowną wycieczkę w Tatry. Oglądając Twoją fotorelację czułam się tak, jak bym tam była. Dzięki temu, że oboje kochacie góry
i patrzycie na nie nie tylko oczami ale i sercem, dlatego zdjęcia robicie niesamowite i przepiękne, nadające się do National Geographic. recourse recourse recourse :buziak
Ostatnio zmieniany: 2017/06/15 20:48 przez Elżbieta.
Za tę wiadomość podziękował(a): Dagusia, zanetatacz

Ogród pod Babią Górą. 2017/06/17 08:49 #71289

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
Daguś dziękuje :przytulam

Znam teren i z wielki szacunkiem patrzę na to co stworzyłaś :bravo . Ogrodowanie jest ciężkie, ze względu na teren i zwierzynę.

Jak wszystko potoczy się po mojej myśli , PAN BÓG, da jakie takie zdrowie , pewnie wybiorę się w góry , chociażby na Łysą górę w Limanowej , wyżej nie podskoczę :tup Oglądając widoki gór zaraz na sercu weselej Ściskam mocno i Pozdrawiam :witaj
W Krakowie pada :deszcz
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.219 s.