Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Markity

Ogród Markity 2017/02/17 19:31 #49806

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23011
Martuś flower przepięknie pożegnałaś zimę chociaż u mnie to jeszcze potrwa bo śniegu u mnie leży dużo ale powietrze już całkiem wiosenne jak słoneczko świeciło i ptaszki inaczej słychać :) Co do wątku to może z wiosną się postaram bo na razie to zdjęć nie mam zbyt dużo :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród Markity 2017/02/17 23:15 #49853

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10036
Widać, że kurs się opłacił
Twoje letnie zdjęcia też są super, ale teraz chyba wyostrzyłaś obraz
Własnie u mnie tego brakuje i ja tez nie umiem sama tego się nauczyć
W dodatku nie mam lustrzanki
Zbieram :)
Melduję, ze jestem twarda i jak na razie to tylko zakupiłam lilie w Auchanie,a le tylko dlatego, że je zobaczyłam naocznie.
Jakoś mnie nie ciągnie w tym roku do zakupów.
Za to już zaczynam myśleć o pracach ogrodowych
Chętnie bym już pogrzebała w ziemi

--=reklama=--

Ogród Markity 2017/02/18 14:28 #49919

• Robaczek
  • Robaczek Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 15
Pikutku, biedroneczki siałam w lutym, w ubiegłym roku. W tym roku wysiałam wprost do gruntu, jesienią. Zobaczymy z jakim skutkiem :oops:
Mam jeszcze troszkę odłożonych więc do doniczek też wkrótce planuję wysiać. Pozdrawiam!
ZAPRASZAM NA BLOGA - ogrodekrobaczka.blogspot.com
Ostatnio zmieniany: 2017/02/18 14:30 przez Robaczek.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Ogród Markity 2017/02/18 15:16 #49924

• ewulab
  • ewulab Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2719
Marto, zdjęcia zimy piękne, co do kursu to w tym wymarłym miasteczku pod jakie podlega moja wieś nic się nie dzieje, musiałabym uderzyć gdzieś dalej pewnie, druga sprawa to fakt, że pójdę na taki kurs i nie ogarnę myślami tego co do mnie mówią. Jest taka szansa :slonko

Ogród Markity 2017/02/20 11:28 #50157

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Ostatnie fotki bardzo udane :zdrowko Spodobały mi się bardzo .U mnie dwa centymetry śniegu spadły i tak siedzi to białe i mnie wkurza na maxa .Właśnie jestem po obchodzie ogrodowym i niestety wiosny niet :nie_wiem .Jeden mój rodek ma całkiem ciemne pączki i tak się zastanawiam , czy takie ciemne ,bo on brunet ,czy mi przemarzł .Niebawem się okaże .8 marca szykuję się na czarny protest .Mąż stwierdził ,że też kobitki wspomoże .Jakby na to nie patrzeć mam 3 córki i chcę aby wszystkie żyły w zdrowiu .Bardzo chciałabym żyć w wolnym kraju .Trzym się Marciu ,wiosna jednak idzie .Jeszcze trochę wytrzymamy :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): katja

Ogród Markity 2017/02/21 18:14 #50360

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Martusiu przemierzam ten watek w te i nazad enty raz... i za każdym efekt tych podobny. Różane rabaty i ilość kwiecia wszelakiego w Twoim ogrodzie mnie zwyczajnie onieśmiela... Za każdym razem kiedy oglądam ogrody podobne do Twojego, pełne, bujne i pachnące odchodzę od kompa coraz bardziej zdołowana. I z jednej strony tak bardzo się cieszę, że istnieją takie osoby jak Ty, które potrafią zbudować tak cudny kwiecisty raj, a z drugiej uświadamiam sobie jakim beztalenciem jestem, że sadzę i sadzę, a po obejrzeniu Twoich zdjęć, mam poczucie, że nie mam nic i mieszkam na nudnej pustyni, a przecież cieszę się z tego co mam. Tylko jakoś tak wydaje mi się "bezpłciowo". Trzaba bedzie jeszcze sporo popracować u mnie, nad poprawą wizerunku.

Pozdrawiam bardzo serdecznie! :lol:

Ogród Markity 2017/02/21 20:37 #50399

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25479
Martuś wybacz, ale muszę postawić Nelę do pionu. Dziewczyno, co za brednie wypisujesz o sobie i swoim ogrodzie - należy Ci się :patel

Pożegnanie zimy bezkonkurencyjne, fotki godne mistrza :fotka gratuluję Marto :bravo :bravo

Ogród Markity 2017/02/25 18:19 #51150

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8365
Romciu pożegnałam zimę ostatnio i już się z gąską witałam wczoraj, a tu w nocy zonk - śnieg spadł i znowu wszystko białe :diabelek . Na spacerze złapała mnie śnieżyca, do domu wróciły dwa bałwany :diabelek , jeden psi, jeden ludzki :diabelek . Ale potem słońce wyszło i prawie stopiło białe paskudztwo :P . Ja jeszcze nic nie zdążyłam przyciąć i chyba dobrze think: .

Edyta po niedzieli mają być fajne temperatury, to może coś zaczniemy ciąć ;), ja też jeszcze nie zaczęłam. Ale z trawami chyba się wstrzymam, przytnę tylko trzcinniki.
Znikłaś ostatnio, to pewnie te zaliczenia think: . Powodzenia :przytulam .

Ewa zima robi nas w konia :diabelek , już wydawało się, że odchodzi, a tu niespodzianka :diabelek . Pewnie u Ciebie też biało ;)? Czytałam, że coś słabo oceniasz kondycję róż po zimie :dry: , nie robiłaś kopców swoim piżmówkom? Moje nie wyglądają źle. Oczywiście większość będzie cięta do kopca, ale nie do ziemi think: . Ja i tak tnę krótko, nawet jak lepiej zimują, bo potem nie mogę opanować krzaczorów :lol: .

Danusiu trzymam za słowo w kwestii wątku ;). I radzę dobrze się rozglądac po ogrodzie, bo pierwsze kwiatki mogą pojawic się lada dzień :woohoo: . A dla mnie pierwsze kwiatki, to początek sezonu :silly: .

Małgosiu dziękuję :przytulam , choć ja osobiście nie uważam, że tak od razu poprawię jakość zdjęć :oops: . Ale będę się starać gwizdac .
Czytałam, że samochód w końcu nabyłaś (można wiedzieć jaki ;)?), to na lustrzankję jeszcze poczekasz rotfl
Po Twoim poście poleciałam do Auchana szukać lilii polewkamax , ale u nas jeszcze nie "rzucili" ;), a byłam w obydwu.

Kasiu właśnie miałam Cię pytać o instrukcję postępowania z maczkami, dziękuję :przytulam

EWo wymarłe miasteczko to Kozienice? Czy coś mniejszego w okolicy? A może kurs w Puławach? To chyba niezbyt daleko i może w Puławach więcej życia ;)?
Kurs prowadzony przez żywą osobę ma to do siebie, że jeśli nie rozumiesz, co do Ciebie mówią, od razu pytasz :lol: . Ja też miałam takie obawy i jak się okazało, inni uczestniczy takoż rotfl . Wszyscy pytaliśmy o wszystko, czasem po kilka razy ;), to normalne na kursie dla początkujących :silly: .

Ewcia dziękuję Ci :przytulam
Po wczorajszej wiośnie dziś znowu śnieg :diabelek i tak człowiek daje się zwodzic pogodzie :diabelek
Ja też się szykuję na 8 marca :angry: , też mam córkę i ciemno przed oczami na myśl o tym, co władza kobietom szykuje :angry: . Jak przyjdzie wiosna będzie nam trochę łatwiej oderwać się od spraw politycznych, ale całkiem zapomnieć się nie da :(

Nelu ja mam podobnie, jak wchodzę do Ciebie 2smiech , wydaje mi się wtedy, że u mnie panuje nieopisany chaos, nadmiar i przesyt, a u Ciebie takie wyważone, eleganckie kompozycje :kocham . Ale jednocześnie, tak samo jak Ty, jestem zadowolona z tego, co mam ;). Gospodaruję na piachu, do tego na całkowitej patelni - kwiaty były wyborem oczywistym :P . Do tego jeszcze robisz obłędne zdjęcia :kocham , naprawdę można wpaść w kompleksy :ohmy: .

Verciu dokładnie, patelnia się należała ;)
Zimę już pożegnałam, a ona wróciła :diabelek , fotkom jeszcze wiele brakuje, ale dziękuję Ci :przytulam .

Zimę ostatnio pożegnałam, czas przywitać wiosnę :woohoo: .
Zwykle otwierałam nowy wątek na powitanie wiosny, ale ten zaczęłam nietypowo, więc będę kontynuować ;). Mimo, że mam pierwsze kwiatki clap . O dziwo, ani przebiśniegi, ani nawet ranniki, choć powoli się gramolą ;). Wiosna w tym roku przywitała mnie...cyklamenami :woohoo: :kocham

Kwiatki wzrostu tak nikczemnego, że nie dało się zrobić lepszych fotek przy tej pogodzie, ale są :lol: !
Ostatnio zmieniany: 2017/02/25 20:50 przez markita.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, edyta, piku, edulkot, Gosia1704, Monika-Sz, chester633, Nowinka, katja, nowababka ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Ogród Markity 2017/02/25 22:39 #51188

• ewa f
  • ewa f Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5027
Sliczne te mikroskopijne maluchy ! U mnie ranniki się gramoliły,ale śnieg je przysypał.
Ogród irysowy Ewy F
Zapraszam , Ewa

Ogród Markity 2017/02/25 23:07 #51190

• ewulab
  • ewulab Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2719
Ależ cieszą takie urocze maluchy o tej porze roku!!! Cudnej urody są :slonko
Co do marskości miejskiej - to owszem - Kozienice są takowe. Puławy w porównaniu do Kozienic to wielkie i żywe miasto, ale trudno się dostać i wrócić, a ja prawa jazdy nie raczę sobie zrobić bo się boję. Jestem niebezpieczna na drodze nawet jak jadę rowerem.
Ostatnio zmieniany: 2017/02/25 23:10 przez ewulab.

Ogród Markity 2017/02/26 01:03 #51192

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Mało się kręcę po forum, więc mogę się mylić..ale to chyba pierwsze kwiatki tegoroczne :woohoo:

Gratulacje- jakie one słodkie są.. :kocham

Ogród Markity 2017/02/26 07:53 #51198

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33678
Ale wyrywne maleńtaski clap I do tego wcale nie żółte. Na śniegu wyglądają przeuroczo.
Gosiu, jeszcze trochę. Coś mi się zdaje, że do nas przedwiośnie wróciło i teraz co dzień będziemy mieć inna porę roku. Ale to znaczy, że wychodzimy z zimowego gawra :))))))

Ogród Markity 2017/02/26 13:55 #51262

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2560
To ja bardzo grzecznie poproszę zdjęcia do wątku cyklamenowego, bo tego gatunku jeszcze nie mamy. Mamy tylko cyklameny kwitnące latem-jesienią.
No i cóż, kilka słów też by się przydało. Jak długo u Ciebie są?
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą

Ogród Markity 2017/02/26 18:06 #51310

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23011
Martuś u mnie wczoraj rano też było biało i dopiero dzisiaj jet go trochę mniej jeśli się sprawdzą zapowiadane na jutro temperatury to może i mnie już będzie bez śniegu i w pierwszej kolejności muszę przyciąć tuje bo potem będzie za późno ze względu na ptaszki które co roku sobie tam gniazdka robią flower Cyklameny śliczniusie i pięknie wyglądały nawet w tym śniegu :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Markity 2017/02/26 18:14 #51316

• IwOnaG
  • IwOnaG Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 315
A moje cyklameny wszystkie szlag trafił, żałuję ogromnie, bo są urocze .

Ogród Markity 2017/02/26 21:17 #51378

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Śliczne cyklamenki, zawsze to kolor i jaki intensywny, śnieg jeszcze zwielokrotnia doznanie... :kocham

Robiłam różom niby-kopczyki....niektóre będą cięte do granicy kopki ale są i takie np. Mozart, że cięcia nie będą potrzebować i Puccini tez nie, czyli muzycy górą.... :) , połowy róż i tak pozbyłam się wcześniej, może z 70 ledwie jest....? z rugosami razem.

Ogród Markity 2017/02/27 13:07 #51437

• Jola1
  • Jola1 Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 484
Witaj Marta.
Przyleciałam zobaczyć czy coś tniesz, grabisz itp w ogrodzie ale widzę że cisza tak jak u mnie.
Wyczaiłam u siebie jednego rannika i kępę kwitnących przebiśniegów ale skończyła się bateria w aparacie i nie mogłam zrobić zdjęć.
Ze dwa tygodnie temu też byłam na lekcji fotografowania.Dostałam od męża nowy aparacik, takie maleństwo że pewnie niedługo go zgubię-SONY DSC-WX220.
Oczywiście przyzwyczajona do poprzedniego nijak nie mogłam się do tego przekonać, ciągle miałam wrażenie że zdjęcia wychodzą złe.Podszkoliła mnie trochę córka znajomej no i teraz przynajmniej trochę czaję bazę. Najbardziej mnie interesują dobre zdjęcia skrętników.
Czytam że jakieś zakupy porobione.Ja tylko skrętnikowe.Zamówione sadzonki i listki w trzech miejscach.Nie wiem gdzie to upchnę :woohoo:

Ogród Markity 2017/02/27 13:28 #51440

• Pani Wiosna
  • Pani Wiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 2
Cyklameny?! I one tak bez okrycia sobie rosna?!

Ogród Markity 2017/02/27 15:06 #51450

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10036
Zakupiłam autko, jestem bardzo zadowolona
Gorzej z m. On wolał coś bardziej wypasionego, jakiegoś SUV-a, albo Vana
A ja zakupiłam sobie kombi KIa Ceed. Przecież tamte mają tak małe bagażniki, że nic bym nie mogła nimi przewieźć
A mnie jest przede wszystkim bagażnik potrzebny
Rozumiesz mnie? Bo on nie wink-3
U mnie cyklameny niestety nie przezywają dłużej niż rok. A szkoda, uwielbiam takie maluszki

Ogród Markity 2017/02/27 16:18 #51464

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17481
Mało ostatnio jestem, bo jakiś kryzys mnie dopadł. Myślę jednak, że jak odpocznę i zacznę coś działać w ogrodzie, to wróci entuzjazm :silly: . Chwilowo wciągnął mnie temat dekoracji wnętrz. Śmieje się, że moje ostatnie hobby, to malowanie ścian polewkamax . Kupuję sobie próbniki i eksperymentuję z kolorami. Przetestowałam już 9 kolorów i chyba wreszcie znalazłam to co chciałam 2smiech .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.205 s.